Jump to content
PyroForum.nl

breezer

Afgeschermd
 • Posts

  380
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Recent Profile Visitors

2.572 profile views

breezer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Tjah het is gewoon niet zoals vroeger. Nu word alles in de gaten gehouden, vooral online. Ben blij dat ik in de hoogtij dagen heb kunnen genieten van het delen van kennis en ervaring. Nu gaat dat niet meer zo makkelijk zonder dat de overheid het door heeft en dus ben ik gestopt. Ik mis de oude tijd wel maar heb nu een baan waar ik wapens ontwikkel dus ik zit wel op me plek. Toch nog terecht gekomen op een plek om legaal te doen waar ik van hou; explosies.
 2. Ok leuk begin, maar je moet inderdaad nog wel wat meer aanbieden wil je echt klanten trekken. Ik raad vooral paper tubes aan.
 3. Dan lijkt mij het antwoord heel simpel, gewoon zwavel erbij. Maar ik weet zelf wel zeker dat 250 mesh MgAl icm KNo3 tot ontbranding komt zonder problemen want MgAl ontsteekt vrij makkelijk.
 4. breezer

  Combi cracker?

  Ik zou zelf eerst de fontijn/vlammix erin rammen of persen dan pas de flash erin gieten en de onderkant dichten met stukje gomtape. veilige knaller en gaat gewoon goed doe zelf ook wel vaker. Ik maak meestal me vlammix nat icm dextrine en pers het dan, dan zit lekker vast en brokkelt het ook niet zo snel los. Vind inderdaad wel dat je snel aan de slag gaat met meteen flash? En zoals de meeste zeggen je hebt geen eindstoppen nodig met beetje leuke flash. Daarom dicht ik het dus met alleen stukje papier.
 5. Ja dit gaat absoluut niet werken als het uberhaupt al ontbrand.. En als dat wel het geval is dan zal die inderdaad veel te weinig kracht hebben.
 6. woon zelf ook 20-15 minuutjes van amersfoort af en ik hou van salutes dus wie weet .
 7. Begin rustig aan, hoe langer je bezig bent hoe makkelijker het word om aan allerlei stoffen te komen. Begin met kaliumnitraat en houtskool en wat zwavel en na een ruime tijd krijg je vanzelf meerdere bronnen voor sterker spul, krijg bijvoorbeeld eerst maar eens voor elkaar om een bp rocket goed de lucht in te krijgen dat geeft al een kick opzich .
 8. Mmm een huls rollen is toch wel een van de makkelijkste dingen die je kan doen als het gaat om pyrotechniek. Gewoon lekker strak rollen en eventueele scheven kanten afsnijden met stanlymes als je huls af is. Doe je wel rustig aan, ik snap dat je meteen voor de leuke knaller wilt gaan maar ik geloof dat je in je vorige knaller KClO3 gebruikte en dit is toch wel een vrij instabiele flash met veel kracht (ik gebruik het zelf ook vaak daar niet van ). Maar ik durf wel met zekerheid te zeggen dat ik meer ervaring heb opgedaan met andere composities voordat ik hieraan begon dan jij hebt. Ik begon bijvoorbeeld met kaliumnitraat en suiker, nou is dit wel dom voorbeeld want met kaliumnitraat en suiker kan je bijna niks maar bijvoobeeld met buskruit kan je veel leuke dingen doen en ook zeker leuke knallers maken. Doe gewoon rustig aan, knallers kunnen altijd nog en je vingers zijn eenmalig laat staan een ander lichaamsdeel met nog meer waarde.
 9. Vandaag heel veel knallers maken, gewoon lekker simpel maar altijd leuk, ik ben dan ook een echte knal-fan . Mischien nog paar 19,7mm whistle pijlen met salutes erop.
 10. Welkom en hopen dat je hobby snel zal uitbreiden! Aan je naam te zien kom ik je mischien wel tegen 12 februari ?
 11. Heb hier nog stuk of 60-70 3 inch plastic can shells liggen inclusief deksel en liftcup deze mogen weg tegen 70 cent per stuk, ophalen zowel verzenden is mogelijk. Zien er hetzelfde uit als die van pyro-stuff komen echter van de site gamon uit spanje.
 12. Het is inderdaad belachelijk makkelijk om een salute in elkaar te knutsellen. Maar wel mooi knalletje !
 13. breezer

  Liftcup

  Lift cup maken is heel simpel en berekenen hoe groot hij moet zijn om er precies op te passen is ook niet heel lastig. Hier een 3 inch salutje zelf gemaakt.
 14. Kan je zinkoxide verwisselen met ijzeroxide?
 15. breezer

  Stars

  Zou je die Mg kunnen vervangen door MgAl? Heb namelijk geen Mg
×
×
 • Create New...