Jump to content
PyroForum.nl

ener

Afgeschermd
 • Posts

  686
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Recent Profile Visitors

3.205 profile views

ener's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Een multi tool maken is lastig. Je kan al snel tijd winnen door bijvoorbeeld met betere gereedschappen te gaan werken. Voor kleine diameter pijlen is een handpers en een saspomp erg handig.
 2. ONZIN, 3 lagen pasten of 10 lagen maakt geen verschil. Dikte aan pasting is bij beide nihil. Bovendien gaat het hier om een plastic canister, die kan en hoef je niet te pasten. Bovendien gebruik je totaal verkeerde termen (waardoor je post op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden).
 3. Als je hemi's of cilinders koopt bij een bepaalde maat buis dan zit je altijd goed. 3" Plastic cilinders zijn trouwens 67mm en een 3" buis is ongeveer 76mm, das 9mm verschil, lijkt veel maar is vrij weinig hoor.
 4. De speling is prima, je moet echt met je lift aan de gang jynx.
 5. Ik heb net 13mm rammers binnen, zijn van RVS. Die zet ik morgen even online. 16mm rammers wel gehad ooit geloof ik, maar je bent de eerste die er weer om vraagt.
 6. Voordeel van de flake vind ik het lichte gewicht, daardoor kan je een salute wat voller stoppen en toch de kosten redelijk laag houden. De flake is eenvoudiger te gebruiken bij het rollen van sterren, mits ze natuurlijk wel iets groter zijn dan 3-4mm. De sponge zal een wat langere brandduur hebben omdat het een grotere doorsnee heeft, een lange brandduur is niet zo heel erg van belang bij een salute, daar is felheid, volheid en geluid meer van belang. Het is overigens 450-1000 micron.
 7. Ja wie weet in de toekomst wel. Kleuren per 100 gram gaat zeker niet gebeuren, het is een nogal vervelend werkje om deze dyes te verpakken, want alles wordt ongemerkt oranje. Ik heb de eerste tests van de weggegeven samples gezien en het ziet er gaaf uit!
 8. Shop is even offline, wordt aan gewerkt, nieuwe server etc...
 9. Nieuw in ons assortiment: Orange smoke dye, bij de eerste 5 bestelling gratis 100 gram sample orange smoke dye. Wel even via de contact pagina aangeven dat je er gebruik van wilt maken.
 10. In een ballmill mag alleen: - Kaliumnitraat - Houtskool - Zwavel - Dextrine ( - En eventueel indien nodig natriumbi-/barium-/strontium- carbonaat of natriumoxalaat) De rest dus niet, hoeft vaak ook niet tenzij iets zo grof als tafelsuiker is, dan even in de koffiemolen.
 11. Afmetingen: ID 30mm OD 33mm L 70mm inmiddels aangepast
 12. Sommigen hadden het al opgemerkt; er is nieuwe magnalium in de shop, 45mu, 200mu en de 63mu is terug. Ook zijn er weer een aantal 3" buizen op voorraad.
 13. ener

  Korte Vragen Topic

  Dit is niet te doen in een mechanische roller, dit moet met de hand gebeuren, maar moet stap voor stap. Toro en sgrs komt er bij kijken. Er worden in 1 dag (indien goed weer om te drogen) meerdere lagen aangebracht tot de core rond is. (vanaf 4:30 ongeveer)
 14. Ze zijn er weer, de grote spiraal gerolde kokers: http://www.pyro-stuff.com/spiraal-gerolde-kokers.html
 15. Ik begrijp dat je het afzonderlijk wilt millen. Maar dark aluminium is niet simpelweg geballmillde atomized aluminium. Er komt even iets meer bij kijken om zulke fijne aluminium te maken. Dat ene tientje extra loont absoluut niet de moeite om met een ballmill aan de gang te gaan. Bovendien zijn commerciele ballmills vele malen groter en rust er een grotere kolom media op het aluminium, waardoor het proces beter verloopt dan in een ballmill met hooguit 10cm kolom media. Nogmaals ballmillen doe je alleen met KNO3/S/C en dex/sgrs
×
×
 • Create New...