Jump to content
PyroForum.nl

breezer

Afgeschermd
 • Content count

  379
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by breezer

 1. breezer

  pyro-parts.com

  Ok leuk begin, maar je moet inderdaad nog wel wat meer aanbieden wil je echt klanten trekken. Ik raad vooral paper tubes aan.
 2. breezer

  Korte Vragen Topic

  Dan lijkt mij het antwoord heel simpel, gewoon zwavel erbij. Maar ik weet zelf wel zeker dat 250 mesh MgAl icm KNo3 tot ontbranding komt zonder problemen want MgAl ontsteekt vrij makkelijk.
 3. breezer

  Combi cracker?

  Ik zou zelf eerst de fontijn/vlammix erin rammen of persen dan pas de flash erin gieten en de onderkant dichten met stukje gomtape. veilige knaller en gaat gewoon goed doe zelf ook wel vaker. Ik maak meestal me vlammix nat icm dextrine en pers het dan, dan zit lekker vast en brokkelt het ook niet zo snel los. Vind inderdaad wel dat je snel aan de slag gaat met meteen flash? En zoals de meeste zeggen je hebt geen eindstoppen nodig met beetje leuke flash. Daarom dicht ik het dus met alleen stukje papier.
 4. breezer

  Krantenpapier + ethanol

  Ja dit gaat absoluut niet werken als het uberhaupt al ontbrand.. En als dat wel het geval is dan zal die inderdaad veel te weinig kracht hebben.
 5. breezer

  Waar woon je?

  woon zelf ook 20-15 minuutjes van amersfoort af en ik hou van salutes dus wie weet .
 6. breezer

  Korte Vragen Topic

  Begin rustig aan, hoe langer je bezig bent hoe makkelijker het word om aan allerlei stoffen te komen. Begin met kaliumnitraat en houtskool en wat zwavel en na een ruime tijd krijg je vanzelf meerdere bronnen voor sterker spul, krijg bijvoorbeeld eerst maar eens voor elkaar om een bp rocket goed de lucht in te krijgen dat geeft al een kick opzich .
 7. breezer

  Korte Vragen Topic

  Mmm een huls rollen is toch wel een van de makkelijkste dingen die je kan doen als het gaat om pyrotechniek. Gewoon lekker strak rollen en eventueele scheven kanten afsnijden met stanlymes als je huls af is. Doe je wel rustig aan, ik snap dat je meteen voor de leuke knaller wilt gaan maar ik geloof dat je in je vorige knaller KClO3 gebruikte en dit is toch wel een vrij instabiele flash met veel kracht (ik gebruik het zelf ook vaak daar niet van ). Maar ik durf wel met zekerheid te zeggen dat ik meer ervaring heb opgedaan met andere composities voordat ik hieraan begon dan jij hebt. Ik begon bijvoorbeeld met kaliumnitraat en suiker, nou is dit wel dom voorbeeld want met kaliumnitraat en suiker kan je bijna niks maar bijvoobeeld met buskruit kan je veel leuke dingen doen en ook zeker leuke knallers maken. Doe gewoon rustig aan, knallers kunnen altijd nog en je vingers zijn eenmalig laat staan een ander lichaamsdeel met nog meer waarde.
 8. breezer

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Vandaag heel veel knallers maken, gewoon lekker simpel maar altijd leuk, ik ben dan ook een echte knal-fan . Mischien nog paar 19,7mm whistle pijlen met salutes erop.
 9. breezer

  Jah ik ook maar dan he :P

  Welkom en hopen dat je hobby snel zal uitbreiden! Aan je naam te zien kom ik je mischien wel tegen 12 februari ?
 10. Heb hier nog stuk of 60-70 3 inch plastic can shells liggen inclusief deksel en liftcup deze mogen weg tegen 70 cent per stuk, ophalen zowel verzenden is mogelijk. Zien er hetzelfde uit als die van pyro-stuff komen echter van de site gamon uit spanje.
 11. Gister kwam een vriend langs en hoe kan het dan ook anders om dan wat vuurwerk te maken. Dus dat hebben we gedaan en hier is het resultaat; 1 fluitpijl met 8 gram whistle (KCLO3 en natriumbenzoaat) en 5 identieken knalpijlen met een report van 5 gram flash. Specs van de knalpijlen. casing: PVC 14mm ID core: 20mm nozzle: 3,5mm propellant: 7 gram mp (75/15/10) delay: 1 gram zwavelloos buskruit met bentoniet (2/1) knal: 5 gram kaliumchloraat, aluminium (65/35) De fluitpijl was een pvc buis van 12 cm lang en een ID van 14mm hierin kleine eindstop en daarin geperst de whistle compo. filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=gJVjM0xhEOA al met al zeer geslaagd!
 12. breezer

  Flash Knallers

  En zie hier weer een filmpje van 2 van mijn creaties. De eerste knaller bevat 4 gram kclo3/Al flash en in het echt bijna in de richting van een gekleurde supervlinder. Het was dan ook de bedoeling om een BEX nitraat te immiteren en dat is heel aardig gelukt, op de vlam na dan. De tweede knaller Bevattde een flash waarbij C was toegevoegd om eens te kijken wat voor invloed dat had (niks dus) Dus 2.3 gram kclo3/Al/S/C flash, de knaller had overegens een strijkkop we hadden helaas geen lucifer doosje dus hebben we hem maar gewoon aangestoken. Filmpje: breezer02.wmv Ben benieuwd naar reacties. :D
 13. breezer

  2 inch salute

  Het is inderdaad belachelijk makkelijk om een salute in elkaar te knutsellen. Maar wel mooi knalletje !
 14. breezer

  Liftcup

  Lift cup maken is heel simpel en berekenen hoe groot hij moet zijn om er precies op te passen is ook niet heel lastig. Hier een 3 inch salutje zelf gemaakt.
 15. breezer

  Witte Rookcompositie

  Kan je zinkoxide verwisselen met ijzeroxide?
 16. breezer

  Stars

  Zou je die Mg kunnen vervangen door MgAl? Heb namelijk geen Mg
 17. breezer

  Schuurtje Leeg

  Mischien moet je een keer langs gaan bij die buurman want wat een vieze naaier is het. Ik zag het eerst staan op avp en nu blijk dus jij het te zijn echt klote! Sterkte man.
 18. breezer

  Ik Ben.. :d

  volgens mij is iedereen een beetje aan het overdrijfen ik dacht eerst ook aan HE maar aangezien alles toch wat ingewikkelder in elkaar zat dan ik dacht ben ik er nooit aan begonnen. Laat staan de gevoeligheid van bijna elke primay HE daar schrik je toch van hoor. Welkom trouwens en ik neem aan dat je van hardcore houdt want dat is een goede zaak !
 19. breezer

  Drugs Gebruik

  Ik heb het wiet gekocht van een vriend die het in de coffeeshop had gekocht. Wat voor soort wiet het is heb ik niet helemaal meegekregen maar volgens hem zou het goede kwaliteit zijn. Inmiddels heb geblowdt en ik moet zeggen dan er niet veel gebeurden ik heb ff southpark gekeken en kon er wel hard om lachen maar voor de rest voel ik me gewoon normaal. Ik had wel honger.
 20. breezer

  Drugs Gebruik

  Ik heb vandaag me eerst wiet binnen gehaald. Ik ben reuze benieuwd hoe het is om stoned te zijn, heeft iemand mischien nog tips die handig zijn als je voor de eerste keer gaat blowen?
 21. breezer

  Droogkast

  Als het een goed aparaatje zou zijn zou ik het zo kopen hoor.
 22. breezer

  Meal Powder Vuurpijl Met Evt Report Tut

  Mooi tutorialtje alleen het is altijd even experimenteren hoe diep en dik je nozzle/core moet zijn vanwege je eigen mp kwaliteit.
 23. breezer

  Flash

  Ja daarom maar eerst hadden we het over zaagsel en daarna in een keer weer over meerdere dingen dus ik vroeg het maar voor de zekerheid.
 24. breezer

  Flash

  is dat nou bij gewicht of bij volume?
 25. breezer

  Flash

  Daar heb ik nog nooit van gehoord maar het klinkt heel interresant kan je mischien vertellen welke verhoudingen ze gebruiken, ikzelf denk aan volume 50/50.
×