Jump to content
PyroForum.nl

danny db

Afgeschermd
  • Posts

    931
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by danny db

  1. @ Geertwilnix, dat eindvlammetje heb ik ook al vaker gezien bij D1 brand testjes, ik denk daarom dat het niet al te veel te maken heeft met Decahydraat. In ieder geval lijkt het me dat je te veel water hebt gebruikt in je mix want het glitter effect is helemaal niet optimaal (alhoewel het ook aan die ALU kan liggen, ik heb geen idee wat voor effect dit soort Alu heeft). Ik gebruik 400µ wat heerlijke vonken geeft. Iig ga je dat eindvlammetje niet zien in de lucht. @timishier, geen idee en dat heeft niet veel te maken met dit topic.
  2. Het is gewoon gevaarlijk als jij grote dingen gaat schieten terwijl je nog steeds je pulverone moet testen. Van al diegenen die niets te zeggen hebben, zijn de meest aangename mensen diegenen die zwijgen.
  3. Voor ik iets zeg, moet ik je eerst waarschuwen: ik zou als ik jou was geen KCLO3 gebruiken, zelfs met suiker is het te gevoelig. Als je aan KCLO3 raakt, zal je ook wel KNO3 kunnen vinden. Wiskunde zit niet echt in men bloed, maar het zal erop neer komen dat je moet berekenen hoeveel stuwkracht je nodig hebt om met een bepaalde massa de gravitationele pull te overwinnen. Hoeveel newton je daarvoor nodig hebt kan je theoretisch berekenen en hoeveel newton je raket uitoefent kan je berekenen door de raket ondersteboven op een analoge weegschaal te zetten. Meer stuwkracht kan je verkrijgen door meer gas uit te stoten, of door meer druk te genereren binnen je raket.
  4. Das spijtig man! Maar ik ben er zeker van dat je hier nog vaak gaat rond hangen !
  5. danny db

    Humor

    <a href="http://tinypic.com?ref=2zzurd3" target="_blank"><img src="http://i40 [B][ GEBRUIK MAKEN VAN EXTERNE UPLOADERS IS NIET TOEGESTAAN, UPLOAD BESTANDEN DIRECT OP HET FORUM ][/B]2zzurd3.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>
  6. danny db

    O&N 2011-2012

    Heb het ook al wel eens gehoord van René dat je Ti beter niet ramt, persen zou veiliger zijn.
  7. Ja kan wel zijn wat je zegt! In een compo zoals C8 lijkt me dat wel niet veel uit te maken, maar in kleurencomp's kan je wel eens in de probs raken zo.
  8. Ik heb hier nog een pot Arabische gom staan, nu wil ik die toch wel eens gaan proberen. Je zou 4% moeten oplossen in water met 10% alc. De oplossing moet dan een nachtje blijven staan. En dan gewoon in je spuitbus zoals je normaal je sterren zou rollen. In de 19de eeuw was dit de standaard procedure. Je kan naar het schijnt ook 3% dex mee millen in je comp en 4% Arabische gom oplossen in je water/alc voor overkill binding! @ Bonkers, maiszetmeel lost toch niet op? Of wat bedoel je precies ?
  9. Hoe werkt SGRS voor je? Arabische gom zou naar het schijnt superieur zijn aan elke binder, het spijtige is dat je het niet zomaar in je compo kan smijten maar in je water/alc moet oplossen. @bonkers, hoe lost je dex op? Gaat hij volledig op in water of blijven er wat brokjes en rommel onopgelost?
  10. Het finale verdict is heel simpel: maltodextrine is minderwaardig aan gele dextrine. Mijn C8 en C8 naar Phiko sloegen simpelweg kapot in een 4inch. Desalniettemin kan het wel gebruikt worden als binder, maar om je sterren echt hard te krijgen zodat je ze deftig kan breaken, gebruik je toch beter gele dextrine (of SGRS of Arabiche gom). Sterren die gebonden worden met malto lijken zich ook anders te gedragen, mbt hangtime van de vonken. PS: Goede dex is niet zomaar elke dex , er zit een groot verschil op qua kwaliteit!
  11. Ik heb zowel glasvezel als HDPE mortieren, maar idd ook nog enkele metalen. Ze wegen inderdaad wel een pak, maar het is zonde om ze niet meer te gebruiken .
  12. Zijn er hier nog mensen met ijzeren mortieren? Wat doen jullie tegen de corrosie? Verschrikkelijk hoe die BP dat metaal aanvalt . WD-40'tigen?
  13. 8mm is de deur uit, nog iemand die 10mm?
  14. Omdat ik even plek wil maken ben ik van plan enkele spulletjes te verkopen. Mijn eerste items waar ik afscheid van wil nemen zijn: Item:..........................................Normale PS prijs.................Mijn prijs - 10mm starplate................................38.99€ ...........................28€ - 8mm starplate..................................37.99€............................25€ Samen vliegen ze natuurlijk de deur uit voor €50 (excl verzending). De 10mm is nog nooit gebruikt en die van 8mm een maal. Nu ik mijn sterren altijd rol zal ik deze niet meer nodig hebben. PM me!
  15. danny db

    O&N 2011-2012

    Laten we zeggen dat hij wel rond was maar dat het zeker wel beter kon ! Je ziet de ring er niet goed uitkomen omdat de inserts een net iets te lange delay hebben (en natuurlijk omdat hij net in een klote hoek afging!). Alhoewel dat een sterkere breakcharge ook wel al iets zou kunnen helpen! Gelukkig zijn die inserts van jouw afgegaan! Gingen ze goed & allemaal?
  16. De conclusie is, zoetstof is absoluut kut en niet te gebruiken als je hard wil breaken! Voorts is een excicator goed te gebruiken als je sterren ingedroogd zijn, het verdeeld het vocht mooi terug over heel de ster. Maar daarna zal je toch nog zo moeten drogen. En het voorstel van om C8 terug nat te maken met een dextrine oplossing werkt op het eerste zicht wel, ze worden terug hard, maar ze breaken sowieso stuk bij een 4" KP break.
  17. danny db

    O&N 2011-2012

    <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/ZrDiXeJ8QIM?hd=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Ff een filmpje geschoten van een of ander kerel die wat vuurwerk aan het schieten was! Hij was niet zo tevreden omdat er 2 shell blindsloegen door het gebruik van zoetstof in plaats van dextrine. (Camerawerk niet echt wat het moet zijn , overigens zag je daar het blauw van die 3inch niet goed op deze versie van het filmpje en zie je ook de ring-report erniet goed uit komen vanuit deze angle) Kort maar krachtig!
  18. Maakt dit niet gewoon een harde buiten korst, met een driven-in star als resultaat? Hoewel het mij onlogisch lijkt, ben ik zelfs bereid om er desnoods op te gaan zitten ! I'll keep you posted met resultaten van beide manieren, kan voor jullie ook handig zijn!
  19. Op dit moment kunnen ze nog een goede 72 uur in de excicator, en ze liggen al een goede 48uur te drogen in de openlucht (dus normaal moet die alc al wel weg zijn). Hoewel ik denk dat er een klein wonder nodig is (het gaat hier namelijk over enkele mm C8), kan ik alleen maar proberen !
  20. Iemand ervaring met sterren drogen in een excicator? Ik heb een batch sterren die het misschien niet halen voor 0&N (normaal vriest het toch in de winter? nu zit ik met 70% luchtvochtigheid) en ik dacht aan de excicator die ik bij Prophet zag staan! In principe lijkt het me heel straightforward dat het vocht in de sterren naar bv de calciumchloride zal trekken. Of zie ik hier iets over het hoofd omdat de sterren ook 25% alc in zich hebben of dit een heel traag proces is?
  21. Dan maar hopen dat die C8 blijft zitten op die cores! Op het eerste zicht lukt het wel redelijk, zo hecht de FP prime prima en rolt de C8 wel lekker. Ik hoop maar dat het een KP break overleeft... Wel vreemd, in oudere topics lees ik dat bijna niets dan lof over die maltodexterine! Ik gebruik ook altijd dextrine, maar de resultaten waren wisselend bij streamers. Het blijkt vooral belangrijk om voldoende vocht te gebruiken, het op voorhand even samen te millen, te rollen en slechts 25% alc gebruiken!
  22. Werden die C8'tjes hard genoeg? Voor de kleuren-cores had ik nog net genoeg dex !
  23. Vertel me meer, wat waren dan de resultaten?
  24. Wie gebruikt er hier maltodexterine en wat zijn de ervaringen hiermee? Ik ben zonder dexterine gevallen en zoek even een heel snelle oplossing!
  25. Hoeveel alc gebruiken jullie bij C8 om van 3mm tot 6mm te gaan bij het rollen? Passfire raadt iets van een 40/60 Alc/water aan, hoewel dit wel lekker rolt vraag ik me af of dit genoeg is voor de binding?
×
×
  • Create New...