Jump to content
PyroForum.nl

Geertwilniks

Gebruikers
 • Content count

  60
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

Recent Profile Visitors

2,791 profile views
 1. Geertwilniks

  Ball Mill te koop... gestopt met de hobby !

  Ik ben volledig gestopt met de hobby... dus verkoop ik mijn ballmill. Hij is nog van goede kwaliteit en alles bij elkaar heeft aardig wat centen gekost. Ik vroeg er 30 euro voor maar ben hoger naar 40 euro gegaan.... Zit ook zonder centen dus ik hoop dat iemand hem wilt kopen :) Omgeving alphen aan de rhijn.
 2. Geertwilniks

  Einde Hobby ( ben t zat )

  Beste mensen, Ik stop volledig met mijn hobby want ik ben de stress eromheen zat. Had al wat spullen weggegooit enzv maar deze probeer ik hier nog te verkopen. Fontein Tool + 7 kegel cones van pyro parts 1 Kogelmolen+extra electro motor in een geluidsdichte kist. met keramieke media+trommels (3 stuks) Gomtape ongeveer 2 rollen 12,14 mm massieve alluminium rammers van 50cm lang ( ook korte versies van ) Aardig wat GD(pm maar) Kartonnen 3" mortieren 3" houten mortier rek van goede kwaliteit ! Goed voor 10 buizen.. En voor de rest nog allerlei kleine dingen,kwastjes enzv.. pot houtlijm..construcie lijm bla bla je kent het wel. Dat mag allemaal gratis erbij. Voor de Kogelmolen vraag ik 30,00.. Voor het mortier rek vraag ik 20,00.. Voor de kegels vraag ik 2,00 per stuk Voor de fontein tool vraag ik 20,00 De rest mag op geboden worden... ik hoor het wel.. het liefst verkoop ik alles in 1 keer natuurlijk. Ophalen kan omgeving Alphen A/d rijn.
 3. Geertwilniks

  pyro-parts.com

  Onzin... we zijn lui geworden en moeten maar eens dingen gaan regelen zonder internet. Of dingen gaan regelen via simpele internet cafe's enzo. Dan zoek je daar ff je info en rij je ergens heen. Genoeg opties. Webshops is zoiezo killing voor deze hobby.
 4. Geertwilniks

  Korte Vragen Topic

  Even een korte vraag. Welke pers raden jullie mij aan voor 14 tot 20 mm motors ? Dan heb ik het over die raamwerkpersen.
 5. Geertwilniks

  eerste vuurpijlen

  Voor 14 mm motoren. Van ongeveer 15 cm lang. En als kruit ; 65:35:1-- Kno3:Suiker:Fe203 (ijzeroxide) gebruik ik altijd een nozzle breedte van 4 mm. De core is meestal volledig en soms voor een leuke tail de laatste cm een andere mix erboven geperst. De eindstoppen zijn even lang als de innerlijke diameter. Dat houd ik bij elke motor aan. Vaak doe ik er zelfs 1-2 mm bij om zekerheid te hebben. Ow ja, het kruit is wel lang gemilled... dus het brand goed snel. Is je kruit weer slomer dan zal ik je nozzle breedte en core erop aanpassen. Maar zelfs met een volledige core heb ik nooit cato's. Mijn 14 mm coreburners met 60:30:10 meal powder. Hebben weer andere variaties. Maar uiteindelijk moet je aardig wat testen wil je de perfecte motor hebben. Ik kan je via de pm wel wat pdf's sturen.
 6. Beste pyro's, Hierbij wil ik graag jullie aandacht voor een leuke en geweldige actie van de broers Veverka. Ze zijn bezig met een project, een grote documentaire. De informatie hierover staat hier: http://www.kickstarter.com/projects/veverkabros/passfire Hier een klein stukje : Two award-winning filmmakers are ready to dig in to the international passion for fireworks with their forthcoming film “Passfire.” This documentary about the world's most amazing fireworks, the passionate people who make them and the cultures behind them is sure to explode on the big screen. En de trailer : http://www.youtube.com/watch?v=Aqsguf8yaKo Zelf vind ik het echt geweldig dat dit zo kan onstaan, met een kleine bijdrage help je hun aardig op weg. Kortom steunen ! Of het nou 1 dollar is of niet Mvg, Geertwilniks.
 7. Geertwilniks

  Pyro-stuff.com

  En waarom heb je voor 13 mm gekozen ? Of is het een typfout :P
 8. Geertwilniks

  Eerste GP Core-burner pijlen

  Ik heb eigenlijk nooit cato's met coreburners die wel een eindstop bevatten. Met 6-3-1 of 7-3-1 is het vanaf de eerste pijl altijd goed gegaan. En mijn 14 mm motoren tillen een 3 inch. 75:15:10 ga ik niet eens proberen. Denk dat ik dan wel cato's krijg.
 9. Geertwilniks

  Pyro-stuff.com

  Wanneer komen de 14 mm rammers weer terug in het assortiment ? En is het misschien een idee om 16 mm rammers te nemen ? Voor mensen die niet gelijk 40 kokers nodig hebben. Grtz.
 10. Geertwilniks

  Koker jacht

  Ga eens langs de magazijnen van de intertoys,marskramer enzv. Daar heb je perfecte kokers(mortieren) voor 2 inch shells echt rockhard. Je kan er makkelijk op staan. Tevens ook leuk voor wat grotere salutes. Gewoon even vragen naar kartonnen kokers en er liggen bakken vol van. Ik heb ook iemand die in de albert heijn werkt en voor mij kokers spaart.
 11. Geertwilniks

  Taskforce OVB

  Taskforce zegt opzich goede dingen over dat dit soort dingen gevaarlijk zijn maar ik denk niet dat het veel uitmaakt. Ik denk dat jongeren hierdoor meer hun gezichten gaan verbergen op youtube ipv te stoppen door een boete ( pappa betaald toch wel ). Uiteindelijk werkt taskforce niet , het zorgt er alleen maar meer voor dat mensen meer uit elkaar gaan leven, ooow even de kliklijn bellen en ik heb een goede daad verricht. Heel slecht voor de samenleving ! En dat mensen dit soort dingen nog goedpraten zoals taskforce. Taskforce amahoela dat het werkt. Ze laten op de foto's gewoon normale stukken vuurwerk zien. Misschien niet legaal volgens de wet maar het zijn zeker geen bommen. Bommen zijn gemaakt om mensen express te verwonden of te doden. Dit gaat nergens over, je stopt dit toch nooit. En het uiteindelijke doel is oud en nieuw en je vrijheid afpakken met dit soort slappe argumenten. Stukje gefilterd. Het topic gaat over Taskforce en niet over de Grieken. Ontopic graag.
 12. Geertwilniks

  Slow flash

  Je krijgt geen German Dark door andere soorten aluminium te millen of door folie stukjes in je ball mill te doen. Het gaat er donker uitzien omdat het gaat oxideren. Iedergeval is het ook gevaarlijk om metalen in je ball mill te gooien dat moet je zoiezo nooit doen. Ook al doe je het los dan moet je weten wat dat soort metaal kan doen naarmate het lang opgesloten zit. En een aparte trommel gebruiken. Los van je bp trommel. Deze hobby is gewoon duur , spaar wat extra geld en heb even geduld tot je weer aan de slag kan. In die tijd kun je even goed lezen over metalen in je trommel. Vooral over de gevaren ervan. Ga niet uit van het eerste beste youtube filmpje.
 13. Ik vouw altijd mijn lont dubbel zodat het goed vastzit dus daar zal het niet aan liggen. En ik heb al aardig wat coreburners gemaakt. Hoe dat bij endburners is weet ik niet zeker , maar ik denk dat je nozzle toch wat breder moet. Het gat is echt best klein en ik denk niet dat je motor die 30-40 gram flash niet meer zal tillen als je nozzle wat breder word. Test het even , en test gelijk ook of je de lengte van je core kunt verminderen of juis weer moet verlengen omdat je nozzle breder word de volgende keer. Gewoon lekker veel testen. Alles opschrijven en uiteindelijk krijg je de perfecte motor :)
 14. Geertwilniks

  Malta's salutes

  Klopt het dat de maltesen de vertraging van de timed salutes timen dmv het aantal procenten aan rode gom in het laagje bp? Dus hoe meer rode gom ,hoe meer vertraging. En dat het laagje bp met rode gom even dik blijft. Ergens heb ik dit ooit gelezen. Ook het gaatje maken ze op een speciale manier als ik het goed heb. Hebben mensen hier info over ? Ik vind deze manier echt heel mooi gedaan.
 15. Geertwilniks

  het is definitief: Geen verbod op vuurwerk afsteken

  Heerlijk , weer een jaartje veilig. Groen links moet eens ophouden met al het gezeur. Gewoon babypijltjes verbieden en romeinse kaarsen en het oogletsel is voor 90 % minder. Hier ga ik zeker een biertje op drinken :)
×