Jump to content
PyroForum.nl

Geertwilniks

Gebruikers
 • Content count

  60
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Geertwilniks

 1. Geertwilniks

  Ball Mill te koop... gestopt met de hobby !

  Ik ben volledig gestopt met de hobby... dus verkoop ik mijn ballmill. Hij is nog van goede kwaliteit en alles bij elkaar heeft aardig wat centen gekost. Ik vroeg er 30 euro voor maar ben hoger naar 40 euro gegaan.... Zit ook zonder centen dus ik hoop dat iemand hem wilt kopen :) Omgeving alphen aan de rhijn.
 2. Geertwilniks

  IMAG0018

  From the album: Ball Mill te koop... gestopt met de hobby !

  de kist.. mooi zonder veel geluid..

  © :)

 3. Geertwilniks

  IMAG0017

  From the album: Ball Mill te koop... gestopt met de hobby !

  1 van de trommels
 4. Geertwilniks

  IMAG0016

  From the album: Ball Mill te koop... gestopt met de hobby !

  3 trommels... eentje veel gebruikt de andere niet.. er kan er nog 1 bij als je wilt
 5. Geertwilniks

  IMAG0015

  From the album: Ball Mill te koop... gestopt met de hobby !

  extra dingetjes.. weet de naam ff niet
 6. Geertwilniks

  IMAG0014

  From the album: Ball Mill te koop... gestopt met de hobby !

  De motor die vastzit.. en het extra electro motortje wat je er gratis bij krijgt !!
 7. Geertwilniks

  IMAG0013

 8. Geertwilniks

  Einde Hobby ( ben t zat )

  Beste mensen, Ik stop volledig met mijn hobby want ik ben de stress eromheen zat. Had al wat spullen weggegooit enzv maar deze probeer ik hier nog te verkopen. Fontein Tool + 7 kegel cones van pyro parts 1 Kogelmolen+extra electro motor in een geluidsdichte kist. met keramieke media+trommels (3 stuks) Gomtape ongeveer 2 rollen 12,14 mm massieve alluminium rammers van 50cm lang ( ook korte versies van ) Aardig wat GD(pm maar) Kartonnen 3" mortieren 3" houten mortier rek van goede kwaliteit ! Goed voor 10 buizen.. En voor de rest nog allerlei kleine dingen,kwastjes enzv.. pot houtlijm..construcie lijm bla bla je kent het wel. Dat mag allemaal gratis erbij. Voor de Kogelmolen vraag ik 30,00.. Voor het mortier rek vraag ik 20,00.. Voor de kegels vraag ik 2,00 per stuk Voor de fontein tool vraag ik 20,00 De rest mag op geboden worden... ik hoor het wel.. het liefst verkoop ik alles in 1 keer natuurlijk. Ophalen kan omgeving Alphen A/d rijn.
 9. Geertwilniks

  pyro-parts.com

  Onzin... we zijn lui geworden en moeten maar eens dingen gaan regelen zonder internet. Of dingen gaan regelen via simpele internet cafe's enzo. Dan zoek je daar ff je info en rij je ergens heen. Genoeg opties. Webshops is zoiezo killing voor deze hobby.
 10. Geertwilniks

  Korte Vragen Topic

  Even een korte vraag. Welke pers raden jullie mij aan voor 14 tot 20 mm motors ? Dan heb ik het over die raamwerkpersen.
 11. Geertwilniks

  eerste vuurpijlen

  Voor 14 mm motoren. Van ongeveer 15 cm lang. En als kruit ; 65:35:1-- Kno3:Suiker:Fe203 (ijzeroxide) gebruik ik altijd een nozzle breedte van 4 mm. De core is meestal volledig en soms voor een leuke tail de laatste cm een andere mix erboven geperst. De eindstoppen zijn even lang als de innerlijke diameter. Dat houd ik bij elke motor aan. Vaak doe ik er zelfs 1-2 mm bij om zekerheid te hebben. Ow ja, het kruit is wel lang gemilled... dus het brand goed snel. Is je kruit weer slomer dan zal ik je nozzle breedte en core erop aanpassen. Maar zelfs met een volledige core heb ik nooit cato's. Mijn 14 mm coreburners met 60:30:10 meal powder. Hebben weer andere variaties. Maar uiteindelijk moet je aardig wat testen wil je de perfecte motor hebben. Ik kan je via de pm wel wat pdf's sturen.
 12. Beste pyro's, Hierbij wil ik graag jullie aandacht voor een leuke en geweldige actie van de broers Veverka. Ze zijn bezig met een project, een grote documentaire. De informatie hierover staat hier: http://www.kickstarter.com/projects/veverkabros/passfire Hier een klein stukje : Two award-winning filmmakers are ready to dig in to the international passion for fireworks with their forthcoming film “Passfire.” This documentary about the world's most amazing fireworks, the passionate people who make them and the cultures behind them is sure to explode on the big screen. En de trailer : http://www.youtube.com/watch?v=Aqsguf8yaKo Zelf vind ik het echt geweldig dat dit zo kan onstaan, met een kleine bijdrage help je hun aardig op weg. Kortom steunen ! Of het nou 1 dollar is of niet Mvg, Geertwilniks.
 13. Geertwilniks

  Pyro-stuff.com

  En waarom heb je voor 13 mm gekozen ? Of is het een typfout :P
 14. Geertwilniks

  Eerste GP Core-burner pijlen

  Ik heb eigenlijk nooit cato's met coreburners die wel een eindstop bevatten. Met 6-3-1 of 7-3-1 is het vanaf de eerste pijl altijd goed gegaan. En mijn 14 mm motoren tillen een 3 inch. 75:15:10 ga ik niet eens proberen. Denk dat ik dan wel cato's krijg.
 15. Geertwilniks

  Pyro-stuff.com

  Wanneer komen de 14 mm rammers weer terug in het assortiment ? En is het misschien een idee om 16 mm rammers te nemen ? Voor mensen die niet gelijk 40 kokers nodig hebben. Grtz.
 16. Geertwilniks

  Koker jacht

  Ga eens langs de magazijnen van de intertoys,marskramer enzv. Daar heb je perfecte kokers(mortieren) voor 2 inch shells echt rockhard. Je kan er makkelijk op staan. Tevens ook leuk voor wat grotere salutes. Gewoon even vragen naar kartonnen kokers en er liggen bakken vol van. Ik heb ook iemand die in de albert heijn werkt en voor mij kokers spaart.
 17. Geertwilniks

  Taskforce OVB

  Taskforce zegt opzich goede dingen over dat dit soort dingen gevaarlijk zijn maar ik denk niet dat het veel uitmaakt. Ik denk dat jongeren hierdoor meer hun gezichten gaan verbergen op youtube ipv te stoppen door een boete ( pappa betaald toch wel ). Uiteindelijk werkt taskforce niet , het zorgt er alleen maar meer voor dat mensen meer uit elkaar gaan leven, ooow even de kliklijn bellen en ik heb een goede daad verricht. Heel slecht voor de samenleving ! En dat mensen dit soort dingen nog goedpraten zoals taskforce. Taskforce amahoela dat het werkt. Ze laten op de foto's gewoon normale stukken vuurwerk zien. Misschien niet legaal volgens de wet maar het zijn zeker geen bommen. Bommen zijn gemaakt om mensen express te verwonden of te doden. Dit gaat nergens over, je stopt dit toch nooit. En het uiteindelijke doel is oud en nieuw en je vrijheid afpakken met dit soort slappe argumenten. Stukje gefilterd. Het topic gaat over Taskforce en niet over de Grieken. Ontopic graag.
 18. Geertwilniks

  Slow flash

  Je krijgt geen German Dark door andere soorten aluminium te millen of door folie stukjes in je ball mill te doen. Het gaat er donker uitzien omdat het gaat oxideren. Iedergeval is het ook gevaarlijk om metalen in je ball mill te gooien dat moet je zoiezo nooit doen. Ook al doe je het los dan moet je weten wat dat soort metaal kan doen naarmate het lang opgesloten zit. En een aparte trommel gebruiken. Los van je bp trommel. Deze hobby is gewoon duur , spaar wat extra geld en heb even geduld tot je weer aan de slag kan. In die tijd kun je even goed lezen over metalen in je trommel. Vooral over de gevaren ervan. Ga niet uit van het eerste beste youtube filmpje.
 19. Ik vouw altijd mijn lont dubbel zodat het goed vastzit dus daar zal het niet aan liggen. En ik heb al aardig wat coreburners gemaakt. Hoe dat bij endburners is weet ik niet zeker , maar ik denk dat je nozzle toch wat breder moet. Het gat is echt best klein en ik denk niet dat je motor die 30-40 gram flash niet meer zal tillen als je nozzle wat breder word. Test het even , en test gelijk ook of je de lengte van je core kunt verminderen of juis weer moet verlengen omdat je nozzle breder word de volgende keer. Gewoon lekker veel testen. Alles opschrijven en uiteindelijk krijg je de perfecte motor :)
 20. Geertwilniks

  Malta's salutes

  Klopt het dat de maltesen de vertraging van de timed salutes timen dmv het aantal procenten aan rode gom in het laagje bp? Dus hoe meer rode gom ,hoe meer vertraging. En dat het laagje bp met rode gom even dik blijft. Ergens heb ik dit ooit gelezen. Ook het gaatje maken ze op een speciale manier als ik het goed heb. Hebben mensen hier info over ? Ik vind deze manier echt heel mooi gedaan.
 21. Geertwilniks

  het is definitief: Geen verbod op vuurwerk afsteken

  Heerlijk , weer een jaartje veilig. Groen links moet eens ophouden met al het gezeur. Gewoon babypijltjes verbieden en romeinse kaarsen en het oogletsel is voor 90 % minder. Hier ga ik zeker een biertje op drinken :)
 22. Ziet er pro uit man Mooie imitatie van de super blitz knall lawinepijl Ik hoop voor je dat deze gewoon lekker kaarsrecht gaat en op ze dode punt een mooie boem geeft !
 23. Als dit uiteindelijk niet werkt , wat ik nog niet weet. Zorg dan dat je je mix wat langer milled. Als je die meal nog 8 uur erbij milled durf ik te wedden dat het perfect is. Je hoeft dan echt geen andere stappen te ondernemen. Ik vijzel nu zelf alles. En mijn 7-3-1 14 mm motoren drukken makkelijk een 3 inch omhoog. Het is een coreburner , maar toch een 24 mm endburner moet makkelijk 30 gram flash kunnen tillen. Dit duid er gewoon op dat je meal te langzaam is. En zelfs nu je meal een soort pulverone is geworden moet het wel lukken. Ram gewoon 5 motors , stop er wat payloads op met het gewicht wat je wil en test het uit.
 24. Ik granuleer me mixen voor me coreburners nooit. Zelf heb ik geen last van stofwolken omdat mijn fuel al een mini beetje vochtig is. Het trekt al meer vocht aan naarmate het fijner word dus dat vind ik voldoende. Als het echt hard is , is er misschien wel een kans dat je luchtgaten krijgt. Ik heb hier geen ervaring mee. Het is ook logisch dat het sneller gaat want het worden kleine brokjes , die ontbranden meestal sneller dan gewoon poeder. Omdat je meer lucht heb tussen je compositie. Als je het ramt denk ik dat het wel goed op elkaar komt zonder luchtgaten. Misschien een idee om het door een fijne zeef te doen , dat het weer iets fijner word.
 25. Geertwilniks

  eerste keer een shell

  Ik ken veel mensen die alleen met de hotprime van Bleser rollen en nooit problemen hebben maar hier lees ik dat er 3 verschillende stappen worden gebruikt. 1. starmix/hotprime 50/50 2. 50/50 hotprime / meal 3. snelle meal met greenmix 50/50 Gebruiken meer mensen deze methode ? Ik heb alleen ervaring met pumped stars en handgerolde tigertail. Vandaar dat ik het even vraag. @ Rocketier, jij gaat voor de silicon( silicium als ik het goed begrijp ? )prime dit jaar voor al je sterren. Is die dan nog beter als de hot prime van Bleser of elk andere prime die er is ? En gebruik je dan nog andere lagen erbij zoals hierboven ? Of alleen die silicon prime.
×