Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
petit_fre

juw

Recommended Posts

Juw :P Ik ben de Fré,

IK ben zeer geintresseerd in explosiven & alles wat er rond hangt, dus ik denk dat het wel de moeite is om mij hier is aan te melden. Mijn ervaringen ( in de praktijk) zijn vrij beperkt, pijpbommen ( Ja ja, ik weet dat het gevaarlijk is maar hoe wij het deden, met een lont van 1.5 minuut, kan het niet zo gevaarlijk meer zijn hé. ;) )) Een paar rookbommen, thermiet, ammonuimnitraat uit kas, ( voor later gebruik :P )en nog een paar redelijk simpele dingen. Van de theorie van explosives & zeker van He's weet ik dan toch vrij veel af.

Binnenkort zouden we willen beginnen met de He's. De voorwaarde hiervan is dat ik een redelijke kennis zou opbouwen hierover, wat nu wel redelijk gelukt is. ( ik heb echt geen zin om een paar vingers te verliezen, dit is niet zo aantrekkelijk bij de dames :P ) . Als we dus zouden beginnen zal het zijn met Zilveracetylide, zijn omdat dit nog een van de veiligste He' is die er zijn ( in hoeverre een He veilig is) .

Voor de rest is een verder doel experimenteren met AnFo's, dit trok mij altijd zeer hard aan.

Je moet me echt niet waarschuwen, over hoe gevaarlijk dit allemaal is. Hiervan ben ik al lang van op de hoogte. :P

Mvg Fré

Beter ga je wat meer op je spelling letten en wat minder stoer doen over dat je alles al weet. De posts hier onder mag je binnen twee dagen alsnog verbeteren, zo niet komt er alsnog een warning. LEES DE REGELS!
Correcte spelling en minder smileys zijn verplicht!!
T

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Fré,

Je moet me echt niet waarschuwen, over hoe gevaarlijk dit allemaal is. Hiervan ben ik al lang van op de hoogte.

Blijkbaar niet:
pijpbommen ( Ja ja ik weet dat het gevaarlijk is maar hoe wij het deden, met een lont van 1.5 minuut , kan het ni zo gevaarlijk meer zijn hé

Ten eerste is dit überk3wl, en ook nog eens gevaarlijk. Als je 90 seconde vertraging hebt, heb je geen controle op je omgeving. Het is inderdaad voor je zelf niet meer gevaarlijk, maar wat doe je, na ontsteken van de lont, als er een vrouw met haar pasgeboren baby in een kinderwagen, in de buurt van je bom komt. Ga je haar dan waarschuwen? Ga je het lontje uitknijpen? Gevaarlijk dus.

Verder zou ik nog even niet beginnen met HE. Je hebt waarschijnlijk de "springstof" van je pijpbommen niet zelf gemengd, maar ergens uitgehaald, en je hebt waarschijnlijk nog niet echt veel ervaring met syntheses. Flinke knallen kun je ook al behalen met flashpoeders, en ook met goed gemaakt buskruit. Hier zou ik eerst mee beginnen, in plaats van meteen met HE.

Maar in ieder geval welkom. Ik hoop dat je verstandig omgaat met de informatie die hier te vinden is, zodat je jezelf (en zeker een ander) niet in gevaar zal brengen. Begin rustig aan, en laat die HE's nog even achterwege. Je kunt nog zoveel kennis hebben, zonder praktijk ervaring begin je niks!

By the way, er bestaat een woordje genaamd "en". Zelf vind ik "en" een stuk fijner lezen dan de hele tijd het &-teken. Het betekent dan hetzelfde, maar is niet echt netjes. En wat is juw??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Owh nee, euhm van dat baby gedoe Enzo. Waar ik dit doe woont er zelfs niemand in 2 km omtrek. Er heeft zelfs niemand last van de knal zelf. Euhm ik ben gene 'achterlijke ofzo die dit op straat doet.
Ik denk dat je me toch verkeerd inschat . Ik ben niet iemand die zich even aanmeldt een receptje zoekt hier en daadwerkelijk m'n eigen en andere in gevaar breng. Ik heb echt genoeg gelezen hierover.

Van het geen ervaring hebben. Dat is de reden dat ik niet aan Ap of htmd begin. Maar met een 'simpele' minder krachtige He. Die dus niet ontploft 'met een schokje'. Flash poeder heb ik al gedaan.

juw is zoals hoi, ey, goedendag.

mvg fré

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Van het geen ervaring hebben. Dat is de reden dat ik niet aan Ap of htmd begin. Maar met een 'simpele' minder krachtige He


Nog simpeler als AP? ;).

Ik ben het grotendeels eens met supermantoine, stalen buizen zijn niet verantwoord, maakt niet uit waar je het doet, met de kracht van LE's scheuren je "pijpbommen" gewoon open(dat maakt het natuurlijk nog niet veilig)), maar met de snelheid van detonatie van HE's zullen er overal kleine stukken metaal heen vliegen, en ik neem aan dat je dat niet wil hebben, hard karton of gewoon opgerolt papier is voldoende voor een harde knal, en je verkleint het risico op gewonden aanzienlijk, ik hoop dat je er vanaf ziet om ooit nog metaal te gebruiken, of enige ander gevaarlijk fragmenterend casing.

Maarja alsnog welkom en ik hoop dat je overweegt om andere soorten casings te gebruiken. :P
Lttrrzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daarbij komt het - vaak onderschatte - gevaar van frictie.
Die einden van zo'n pijp moeten dichtgeschroefd of geklemd worden, enig idee wat er zou gebeuren als er ook maar een microgram van je sas afgaat tijdens het dichtmaken van je "pijpbom"?

En die kans is er zeker, niemand werkt zo schoon dat er helemaal geen sas in de schroefdraad komt (airfloat deeltjes komen op de raarste plaatsen), en de enorme frictie van het dichtdraaien van zo'n ding kan zelfs BP doen laten afgaan.

Verder welkom, en dat je maar veel moge leren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daarom gebruik je koper? Dat geen vonken geeft als je het dichtknijpt.
Het gaat niet echt om de pijpbommen hier hoor dit is mss al meer als 2 jaaar geleden dat ik dit nog gedaan heb.

En ik ben niet van plan stalen omhulsels te gebruiken als ik ooit He doe. Ik weet niet van waar je dit haald dat ik dit van plan was ;). Dit zou inderdaad een heel dom idee zijn.

Niet echt een warm welkom hoor heren :P

mvg Fré

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daarom gebruik je koper? Dat geen vonken geeft als je het dichtknijpt.

Dat heeft weinig met vonken te maken, frictie is de wrijving die een stof ondervind. Als er met grote kracht (dit merk je niet als je hem erop draait omdat je een grote arm hebt, maar op het schroefdraad komt een hele grote kracht te staan) een eindstop op de pijp wordt gedraaid kan dit genoeg frictie (wrijving, en daarmee warmte) veroorzaken om BP te laten afgaan, vergis je niet, op een paar miligram BP kan een klein beetje frictie al nare effecten hebben.

Die vonken moesten er nog eens bij komen. :P

Niet echt een warm welkom hoor heren biggrin.gif

We willen je best met open armen ontvangen hoor, zolang je maar op de hoogte bent van de gevaren van deze hobby (en het opsturen van een bierpakketje naar de heer Tyneman kan ook nooit kwaad ;) ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom. Gelukkig heb je wel de goede instelling om eerst kennis op te doen en daarna pas iets in elkaar te zetten. Hou dit wel vol als je er achter komt dat er soms wel erg veel is dat je moet weten. Zo ook bij die PB. Flash of BP kan door hitte af gaan, maar ook door een slag. Dan hoeft er geen vonk te zijn. In het echt is er plaatselijk juist een heleboel wrijving waardoor het er plaatselijk heel heet wordt. Dit is ook wat gebeurd wanneer je met hoge snelheid schuurpapier langs metaal schuurt. Met een schroefdraad is er ook veel wrijving, natuurlijk niet dat het gaan gloeien, maar genoeg om BP of flash af te kunnen laten gaan. Het contact is soms maar enkele tienden van vierkante milimeters met veel druk. Ook zulke dingen volgende keer maar opzoeken, want anders kan het snel fout gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmm das wel iets dat ik niet wist. Wel intressant om weten! Zal ik vroeger geluk hebben gehad. Veel geluk ;) heb er toch tientalle gemaakt. Je kent dat wel jong & onwetend. EN wat ze zijde in de vorige post van schrappenel ( stukken koper die wegvliegen) dat kan ik wel beamen hoor :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom :P.

Persoonlijk vind ik het een beetje jammer hoe
deze persoon ontvangen wordt ;).

In zijn post geeft hij aan op de hoogte te zijn van de gevaren
dan HE/pijpbommen en kan ik ook afleiden dat hij geen pijpbommen
meer zou maken. Deze member is misschien wel de verst gevorderde
nieuweling zonder lab (als hij niet liegt), in chems en ervaring. Flash
poeder al kunnen maken als je net geregistreerd hebt? Respect!
De meeste mensen


HE is een mooie tak van de chemie. Beginnen met een primary is
eigenlijk niet nodig, tuurlijk een stof kunnen afzetten is gaaf. Maar
dat is slechts een deel van de pracht. Ik raad je STERK aan om
te beginnen met secundaries. NitroCellulose is een geweldige stof
om mee te beginnen. Als je nog nooit echt in een lab hebt gewerkt
is het ook fijn om voor de primaries bv MHN te maken. De eerste
paar keren was bij mij en Bastieboy het filtreren/wassen/neutraliseren
een chaos.

P.S> Pijpbommen zijn inderdaad iconisch voor "k3wl" MAAR ik vind
een pijpbom op een afgelegen plek in de zelfde orde van gevaarlijkheid
als een HE-device van 500g.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom,

zo te zien heb je al wat kennis, en je lijkt me ook iemand die veel wilt leren.
Alleen denk ik dat de meeste mensen hier het niet zo waarderen dat je zegt dat ze je niet hoeven te waarschuwen over de gevaren, en dat je een pijpbom veilig probeert te noemen. Dit is namelijk nogal tegenstrijdig (want als je echt àlle gevaren kent kun je een pijpbom niet "veilig" noemen), en het wordt hier niet gewaardeerd als mensen "k3wl" dingen verdedigen.
Maargoed, zolang je k3wl dingen achter je laat en op een zo veilig mogelijke manier te werk gaat, is er natuurlijk niks aan de hand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iemand gaat hier zo te zien binnenkort vingertjes verliezen.. ;)
(PS: Misschien is een goed gesprek met Bastieboy over de PM een aanrader voor je? Dan weet je een beetje hoe de revalidatie in elkaar steekt.. )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben het gedeeltelijk met Mesh eens op het punt dat deze persoon zegt nooit meer pijpbommen te gaan maken. Ik denk helaas wel dat je erg snel vingers of meer gaat verliezen als je begint met een primary te maken. HE is een leuk gedeelte van de chemie, het is helaas daarmee gelijk bijna het gevaarlijkste gedeelte ook. Als je interesse(zoals het hierboven lijkt te zijn) idd in knallen zit, maak dan maar eens een paar goede knallers met flash poeder, dit gaat al behoorlijk hard en wie weet wel harder dan je pijpbommen als je een tijdje oefent. Zit deze hem in syntheses, dan kun je altijd eerst secundaries als nitrocellulose maken, relatief ongevaarlijk, licht ontbrandbaar, en toch een HE, wat wil je nog meer.

En mesh, flashpoeder is het gemakkelijkste wat er bestaat als je de chems hebt.. Hij kan dus hooguit goed naar bronnen zoeken.

En het belangrijkste begin met de theorie en een veilige manier van werken, als je vingers je idd zo lief zijn als je nu zegt ;) .

Grtz, Bastiaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By gamekeeper
   Door te registreren accepteert de gebruiker de PyroForum.nl Regels. Het PyroForum.nl Moderator Team ziet er op toe dat deze regels nageleefd worden. Zij hebben het recht gebruikers te waarschuwen, posts aan te passen, posts te verwijderen en gebruikers te bannen. Gebruikers dienen zich te realiseren dat posts voor zowel leden als niet leden toegankelijk zijn, en gepubliceerd blijven tot na de tijd dat de gebruiker op het forum actief is.

   De PyroForum.nl Regels:
   Heb je een vraag? Gebruik dan eerst de forum search voordat je een nieuwe topic opent. Verzorg je spelling, grammatica en opbouw. Het gebruik van hoofdletters, leestekens en paragrafen is verplicht. Slechte spelling en onverzorgde posts worden als storend ervaren. Het gebruik van sub -en superscript voor chemische formules is gewenst. Geen overmatig gebruik van smilies. Respecteer elkaars meningen en opvattingen. Grof taalgebruik en provoceren is niet toegestaan. Blijf bij het onderwerp van de topic, creëer geen zijsporen. Geen postwhoring, dat is dus niet onzinnig of nutteloos reageren. Geen posts over 'kewl' onderwerpen, dat zijn posts over bijvoorbeeld: pijpbommen, knutselen-aan-commercieel-vuurwerk, crofty-bommen, hoe-maak-ik-makkelijk-en-snel-een-kunstmest-bom etc. Voor algemene (niet pyro) discussies kun je terecht in het "Stamcafé" of in de chat. LET OP: de chat is géén vrijbrief om bronnen en andere ongewenste zaken te bespreken. Mocht dit bij controle geconstateerd worden volgen dezelfde sancties als op de rest van het forum. Verzin een goede en passende titel voor de topic. Geen onvolledige titels als "Vraagje", "probleem" of "Een paar filmpjes van mij". Het is niet toegestaan om informatie over winkels, website's en personen voor het verkrijgen van chemicaliën te plaatsen buiten de sectie Leveranciers. Vragen naar waar bepaalde chemicaliën verkrijgbaar zijn is eveneens niet toegestaan. Quote bij reageren niet de volledige inhoud van de laatste het laatste bericht. Externe uploaders (RapidShare, Imageshack etc.) zijn niet toegestaan, upload (media) bestanden direct op het forum. Videosites als YouTube en Vimeo zijn wel toegestaan. Er is persoon maximaal 1 account toegestaan. Na registratie op het forum is het, alvorens je gaat deelnemen aan actieve discussies, verplicht jezelf voor te stellen en iets te vertellen over jouw pyro-ervaring. Dit vergemakkelijkt de omgang en onderlinge begrip vorming. Voorstellen in voorstel topic "Ik ben"
   Laatst aangepast: 30 mei 2012
  • By Buzz
   Hoi ik ben Bastiaan en ben 21 jaar... Kom uit het oosten van het land en mag graag (verantwoord) spelen met vuur(werk).
   De dingen waarmee ik gespeeld heb vroeger zijn:

   -Pijpbom met een Buzzer als ontsteker (zo'n gele die je vroeger bij de ABN-AMRO bank kreeg als je een rekening opende).

   -Termietreactie creeeren en daarmee een gat smelten door een 4mm dikke staalplaat.

   -Suikerrookbom maken ( zoals velen hier denk ik al wel gedaan hebben).

   -En vele ander kleine zaken met oud en nieuw.
  • By Jaspertjuh
   Goedenavond mede pyrofreaks ,

   Ik ben nieuw hier (goh! echt?),
   en daarom stel ik me hierbij eventjes voor...

   Ik ben Jasper, 16 jaartjes jong, en ik woon "ergens" in het westen van Nederland .
   Jullie kunnen me kennen van AVP, FPM, VuurwerkBelgie, HSLAB, en nog een stuk of 50 andere vuurwerkgerelateerde webstekkies.
   Ik ben al jaren helemaal gek van vuurwerk, en het blijft me facineren hoe al die stukjes vuurwerk werken!
   ik heb me hier niet aangemeld omdat ik harde knallers wil maken, of omdat ik gewoon stoer zelf vuurwerk wil maken. Ik heb nu al bijna 5 jaar ervaring met het zelf maken van vuurwerk en ik ben 100% tegen het maken van "bommen" als pijpbommen, fluchelbommen, croftybommen, etc. etc.
   Ik ben erg goed in het maken van fontijnen, watervallen, grondbloemen, en ik ben sinds kort bezig met het maken van opstijgende grondbloemetjes.
   Ook begint het maken van kleine shells (doorsnede van 1 CM) me te interreseren.
   Ik heb niet zoals veel van jullie beschikking tot chemicalien, en ik probeer met "huishoudelijke producten, en gewoon vuurwerk" leuke projectjes te maken.

   Voor meer info over mij moet je maar op "jaspertjuh vuurwerk" googelen, dan vind je vast genoeg.
   Je kunt me voor vragen etc. altijd mailen.
   Ik hoop hier een leuke tijd te hebben, en veel nieuwe mensen te ontmoeten, zodat we nieuwe ideen kunnen delen.

   Bedankt voor het lezen van DIT ( ) (nu al veel te lange) bericht.

   gr. jasper
  • By danny db
   Ik ben danny,

   Ik bekijk al een tijdje dit forum en neem nu even de tijd om me te registeren.
   Mijn hobby is uiteraard Pyro! Ik ben gefascineerd in chemie en alles wat er rond hangt, vooral dan ook de energetische stoffen.
   Ik met mijn beste vriend hebben dan al heel wat gedaan van experimenten, meestal de ((simpele)) dingen: kas-rookbom, Kno3-suiker rookbom, Flash, Ammoniumnitraat uit kas halen, naclo3 met suiker, is een kno3 raket geprobeerd, je weet wel die dingen allemaal, eigenlijk alles behalve He's

   Pijpbommen vind ik Kw3ll! en zeker niet het gevaar waard om mee te spelen! Een vriend van me is ooit geraakt geweest door een stuk schrappenell van zo'n pijpbom!

   He's zijn ook wel redelijk gevaarlijk vind ik persoonlijk ik heb me zelf beloofd nooit iets te maken in de aard als Ap of hmtd. Misschien wel zilver acetylide of zo maar dan wil ik wel wat meer ervaring. Daarom denk ik eraan om is te beginnen met nitrocellulose, wetende dat jullie mij dit toch zullen afraden
   IK heb ooit een boek geschreven (haha)! Ben ik persoonlijk wel fier op.

   IK hoop dat ik hier veel zal leren, en een bijdrage kan zijn aan dit forum

   Gr33tz Danny
  • By nijmegenaar
   Hallo allemaal,

   Mijn naam is Lucien, ben 19 jaar en kom uit omg. nijmegen.
   Momenteel volg ik de HBO studie bouwkunde, en ben van plan om over 2 jaar af te studeren.

   Naast mijn hobby's zoals uitgaan, vissen en xboxen, heb ik ook een grote belangstelling voor de pyrotechniek. Ik heb "spelender wijs" ervaring opgebouwd hierin.

   Het begon op mijn dertiende al heel fout met de zogenaamde "pijpbommen", maar al snel leerde ik dat dat niet de juiste manier was. Na een beetje hulp van mijn vader ben ik toen begonnen met candy-mix raketjes te bouwen. Na deze kno3/suiker raketjes 2 jaar lang helemaal uitgemolken te hebben, werden ze behoorlijk saai, en ben ik over gegaan op het maken van starmines. Dit ging door een te onprofessionele manier behoorlijk mis, waardoor ik een jaar gestopt ben.
   Toch begon het vorig jaar weer te kriebelen, en ben ik op dit moment zover om mijn eerste 3" german dark salute te schieten

   Ik ken fora's zoals deze al vrij lang, maar ben altijd een beetje verlegen om te posten. Maar bij deze dan toch. Ik hoop dat ik hier nog veel kennis kan op doen en hoop hier een leuke tijd tegemoet te gaan.

   Luciën
  • By Scum
   Even voorstellen(beetje laat, heb hier altijd gelezen nooit echt gepost ofso)

   Ik ben Scum, zit in 2 Havo.
   Ben 13 bijna 14 maar ben iig niet zo'n b00n die met koper pijpbommetjes maakt, zoals de veel mensen van mijn leeftijd.

   Maak bijna alleen maar knallers met flash en af en toe een fonteintje of een starmine.
   Het meeste vuurwerk koop ik gewon in Nederland/Belgie, zwaardere knallers zorg ik zelf wel voor

   Foto van mijn collectie van 2007[Dutchthug is mijn FPM username, 59FIFTY WAS mijn avp username, Scum hier en op VWC]
   http://i145[.]photobucket[.]com/albums/r239/59FIFTYNL/Image025.jpg
   http://i145[.]photobucket[.]com/albums/r239/59FIFTYNL/vuurwerkingepakt2.png
   http://i145[.]photobucket[.]com/albums/r239/59FIFTYNL/vuurwerkgrond.png
   http://i145[.]photobucket[.]com/albums/r239/59FIFTYNL/vuurwerkingepakt.png
   zonder []

   Mijn moeder[mijn heldin van 31 december]had de 31e om 18:00 nog een 100.000 klapper weten te regelen, zo'n 3 delig ding van original die in de winkel 70,- kost.

   Lijstje van dit jaar was:
   Dit jaar wil ik gewoon weer verder gaan waar ik mee bezig was, flash knallertjes en wat kleine sierdingetjes.
   Ik woon trouwens in Amersfoort Meeste vuurwerk wordt gewoon weer gekocht, dit jaar veel legaal, volgend jaar weer gewoon naar Olen Paps heeft liever niet dat ik loop te 'hobien' met van die'' op de e, dus het meeste kopen
  • By PyroWare
   Hey,
   Ik ben PyroWare, ik ben 11 jaar oud en ik zit in groep 7, verwacht liever niet van mij dat ik zo'n klein bommenmakertje ben, die van sterretjes pijpbommen maakt! Ik ben niet zo van het vernielen van brievenbussen en ect. . En nu even verder na het onderwerp, mijn hobby's zijn voetbal, computeren, en binnenkort Pyrotechniek, want ik zal de komende tijd alleen theoretisch bezig houden met pyrotechniek. Ik zal voor mijn verjaardag KNO3 en nog ander spullen voor pyrotechniek vragen. Ik weet niet of mijn ouders het echt accepteren, mijn vader wel, alleen mijn moeder doet een beetje moeilijk.
   Zijn er nog vragen?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×