Jump to content
PyroForum.nl

superman21

Gebruikers
 • Content count

  345
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

Contact Methods

Recent Profile Visitors

1,650 profile views
 1. superman21

  2 liter kolf

  Jij bent er snel bij zeg! Waarschijnlijk had ik er dus veel meer geld uit kunnen trekken .
 2. superman21

  Magneetroerder IKA Color Squid

  Ik heb een IKA Color Squid magneetroerder over. Ooit nieuw gekocht voor het opkweken van gisten voor het brouwen van bier. Hij is dus zo goed als nieuw. Maximaal te gebruiken roervlo 3 cm geloof ik en geschikt voor het roeren van maximaal 800 mL vloeistof met lage viscositeit (i.e. water) en minder naarmate die viscositeit toeneemt. Toerental is traploos instelbaar tot 1500 toeren. De nieuwprijs van het apparaat is bij labstuff €177 euro exclusief BTW. Mijn vraagprijs inclusief aangetekend verzenden met TNT pakketpost is €150 euro, maar een goed bod is weer welkom. Wil je geen verzendkosten betalen, kun je het komen halen. Ken ik je van eerder bezorgen, dan doe ik dat nu weer als je dat wil.
 3. superman21

  2 liter kolf

  VERKOCHT Voor de liefhebber die graag op grote schaal syntheses uitvoert heb ik een 2 liter driehalskolf van Schott liggen. Uiterste slijpstukken NS14,5, middenste slijpstuk NS29/32. Voor 20 euro, of een fantastisch mooi bod, mag de nieuwe eigenaar zich gelukkig prijzen. Kies voor verzendingsmethode via TNTpost.nl, tel het bedrag bij je bod op, en pm me het bod (inclusief verzendkosten en methode). Liever afhalen, kan ook. Bij mensen die ik ooit eerder ontmoet heb (zij weten zelf wel wie ik bedoel) wil ik het ook wel komen bezorgen. VERKOCHT
 4. superman21

  Supermantoine

  Dan zie je maar weer dat ik er al weer een tijdje uit ben. Toen ik nog echt actief was, mocht het nog niet maar daar weet jij alles van denk ik haha. Aangezien ik er in één keer vanaf wil heeft het volgens mij niet heel veel zin om het gereedschap daar te plaatsen, het zijn namelijk voornamelijk chemicaliën en kartonwerk. Ik heb wel wat andere leuke spulletjes over die ik er zal plaatsen!
 5. superman21

  Supermantoine

  Goede ochtend medepyrovrienden, Na enige periode van afwezigheid op dit bij mij geliefde forum, na twee jaar weer eens een post van mij. Veel leden zullen bij het zien van mijn naam wellicht geen lichtje gaan zien branden, andere leden misschien wel. Ik kom hier echter niet om mij opnieuw voor te stellen, maar wederom met een nare mededeling, net als twee jaar geleden (stoppen met de hobby). Ik was toen namelijk niet echt gestopt met het maken van vuurwerk, maar heb het om bepaalde redenen een beetje stil gehouden rondom mij. Enkel rond oud en nieuw 2009 en 2010 weer wat gemaakt. En dat is tevens waar deze post over zal gaan. Zoals één lid niet ontgaan is, heb ik een ongelukje gehad. Op het moment dat ik zirconiumpoeder en snippers aan het inmengen was in mijn standaard fonteinen mengsel (KNO3/C/S gebaseerd) kreeg ik last van wrijvingseffecten. Oftewel, grote snelle fik inclusief knal. De brandende snippers vlogen mij om de oren en ook mijn hand bleef daarbij niet ongeraakt. Al met al valt het best mee. Maar mede door de schrik ben ik dus écht definitief gestopt! Om even een quote uit mijn laatste post te trekken: Groeten van Superman21 p.s. In verband met forumregels geef ik wederom geen antwoord over de spullen via dit forum, enkel via email en PM. En nog een waarschuwing: kijk uit met zirconium in mengsels :blush:
 6. superman21

  Supermantoine

  Sterker nog, ik kan zelfs posten .
 7. superman21

  Supermantoine

  Beste Medeleden, Zoals waarschijnlijk wel is opgevallen ben ik de laatste tijd niet erg vaak meer aanwezig op dit forum (of een ander forum). Dit komt door gebrek aan tijd en door het opnieuw oppakken van een legale hobby van mij. In verband met mijn toekomstbeeld, heb ik besloten voor geruime tijd met deze fantastische hobby te stoppen. Aangezien ik meerderjarig ben loop ik risico op vele hogere straffen dan de gemiddelde minderjarige pyro hier aanwezig, en een strafblad kan ik voor mijn latere beroep echt niet gebruiken. Er is gelukkig niet echt iets gebeurd waarom ik zou moeten stoppen. Mijn ouders vinden het OK, er zijn geen blauwe mannetjes langs geweest, geen ongeluk gehad en ik ben nog nooit door iemand betrapt. Punt is wel dat te veel mensen van mijn hobby weten, en het daarom (door mijn eigen schuld) naar mijn idee te gevaarlijk wordt om er mee door te gaan. Verder heb ik door mijn stage en bijbaan niet eens tijd om deze hobby uit te oefenen. Ik werk 40 uur op mijn stageplek (waar ik btw professioneel met R*X bezig ben...) en dan nog eens 8 uur op zaterdag voor mijn bijbaan. Helaas helaas. Maarja, elk nadeel heb z'n voordeel, in dit geval voor jullie. Aangezien ik definitief stop met het grootste deel van de hobby, houd ik best veel spullen over waar ik vanaf moet. Het is niet toegestaan te handelen via dit forum, dus als iemand interesse heeft in een lijstje, kun je me altijd mailen. De mensen die mijn mail adres niet hebben, maar zichzelf wel een "ervaren" lid vinden, kunnen het via PM verkrijgen. Mensen die mijn mail adres hebben, kunnen me altijd mailen. Alles gaat tegen mijn inkoopprijs weg, of bij veel in een keer afname, wat goedkoper. Groeten van Superman21 p.s. In verband met forumregels, geef ik op vragen over spullen geen antwoord via dit forum, enkel via email en PM. Condoleances zijn echter wel welkom .
 8. superman21

  Nieuwe forum lay-out

  De oude graag, ik krijg nu ineens bij elke pagina zo'n 15 scriptfouten. Geen idee waar het aan ligt, maar ik heb er nog nooit last van gehad.
 9. superman21

  Rocket Tools

  Na deze handige tips, heb ik het ontwerp een beetje aangepast, en nog ruim op tijd aan de instrumentmaker doorgegeven. Hij had helaas niet op korte termijn tijd, omdat hij nu een wat grotere reactor aan het bouwen was. Helaas moet ik voor mijn vriendin dus nog gaan boren, morgen ochtend. Om even een impressie te geven wat ik ga maken: 14 kleine rode fakkels in een gevormd frame, en drie fonteinen: \|/. De nieuwe ontwerpen voor de tools zijn vrijwel hetzelfde, alleen lopen de cores taps toe. Bij de korte cores, loopt de diameter van 8 naar 6 mm en van 10 naar 8mm. Bij de lange core, loopt de diameter van 8 naar 4 mm.
 10. superman21

  Stars

  Of de achterkant van een boortje met dezelfde diameter.
 11. superman21

  Rocket Tools

  Zo, vandaag een ontwerp voor nieuwe rocket tools naar de fabriek (de instrumentmaker op mijn stage) gestuurd. Zie hier: Het betreft drie spindles, waarvan allen 25mm diameter (mijn standaard koker maat), twee met zonder core, 8mm en 10mm nozzle. Eentje met core van 50mm + 25mm nozzle van 8mm. Die eerste twee zijn eigenlijk alleen voor fonteinen met trage sas (8mm) en snelle sas (10mm) en die met core is voor raketten. De spindles kunnen door middel van een verzonken schroefje op de basis gemonteerd worden. Ook zijn er twee bijpassende rammers bij besteld. Allebei met een 75mm lang gat erin, zodat de spindle er mooi in past. De rammer voor het stuk na de spindle (gewoon een staaf aluminium) heb ik al. Dit alles wordt gratis gemaakt, en hopelijk ook snel, als de instrumentmaker tijd heeft... Het liefst heb ik ze morgen al, want mijn vriendin is zaterdag jarig, en ik ben heel wat van plan. Dan zijn wat handige tools wel fijn natuurlijk. Mocht iemand mij nog aanpassingen aanbevelen, dan graag snel, want waarschijnlijk gaat de instrumentmaker ze morgen maken, helemaal gratis uiteraard .
 12. superman21

  Games

  Ik ben sinds een paar weken weer begonnen met het online pokeren (Party Poker) serieus op te pakken. Nadat ik om half acht van mijn stage terugkom, poker ik twee uurtjes en dan ga ik naar bed. Gemiddeld verdien ik hier in de week zo'n 25 dollar mee. Is niet echt veel, maar als je ook maar iets verdient met je hobby is het al leuk. Ten tijde van de hype is het eigenlijk verpest voor mij. Ik ben begonnen in de hypetijd, en toen was de lol er na een paar weken al weer vanaf. Nu is het weer leuk vind ik. Andere games speel ik eigenlijk niet. Ik speel wel soms Age of Empires II en Call of Duty II, maar geen online games. Misschien als er meer mensen Party Pokeren, dat we een keer een tafel kunnen reserveren om lekker tegen elkaar te spelen?!
 13. superman21

  Stars

  Zoals ik al zei, probeer het eens met visco. Er zijn trouwens gemakkelijk europese leveranciers te vinden voor Flying Fish lont. Wel een beetje prijzig, 15 meter voor 11 GBP. Succes ermee iig.
 14. superman21

  Stars

  Flying fish is een bepaald type lont, met verschillende kleuren. Als je dit lont, net als groen en rood visco btw, in hele kleine stukjes snijdt (5-10mm) en dit ontsteekt, zul je zien dat het lontje een willekeurige kant in schiet. Je kunt dus een meter visco in kleine stukjes snijden, deze stukjes aan een kant primen met snelle meal, en vervolgens deze stukjes gebruiken als sterren in je shell (of iets dergelijks). Ik denk dat je het effect zo wel kunt benaderen. Mij lijkt het effect mooier naarmate de diameter van je visco toeneemt, aangezien je dan een betere lichtopbrengst hebt, omdat er meer verbrand. Eigenlijk zijn het dus ook een soort van kleine buisjes, die stukjes visco. Verder ben ik niet zeker van bovenstaande methode, maar ik kan me goed voorstellen dat je op deze manier een soortgelijk effect kunt verwachten. Zou dit btw geen iegen afgesplitst topic verdienen met bijvoorbeeld de naam Bees. Het zijn namelijk niet echt sterren, maar eerder algemene inserts.
 15. superman21

  Camera

  Ik wilde al een tijd een Canon XL2S kopen, omdat ik dan ook de objectieven van een vriend van me kan lenen. Deze camera is volledig instelbaar en semi-prof, dus lekker aan ringen draaien. Hier heb ik redelijk wat ervaring mee, aangezien ik vroeger in mijn tienertijd nog wel eens wat kunstfilmpjes maakte met mijn Bolex H-16 REX-5 16mm, en nog twee andere super 8mm filmcamera's. Heerlijk, je draait je zoomring helemaal open, en in no-time ben je volledig ingezoomd, in tegenstelling tot zo'n traag zoommotortje. Ik heb wel eens het genoegen gehad met de XL2S te filmen, en het is echt een super ding. Helaas heb ik toen besloten naar de Verenigde Staten te gaan op vakantie, en nu heb ik geen geld meer voor die monstercamera, dus moet ik het doen met mijn wat oudere Sony DCR-HC 19 miniDV videocamera. Een heel fijn ding trouwens. Goede glazen Carl Zeiss lens, en daar heb ik ook een extra groothoek opzetlensje bijgekocht, zodat je wat meer kan zien. Alles is snel instelbaar (focus en belichting door op het touchscreen aan te klikken waar je op wilt focussen of wat je uitgelicht wilt hebben). Het geluid van de zoommotor is helaas best goed te horen als je aan het filmen bent, en deze camera heeft geen audio ingang. Meestal film ik mijn pyrocreaties echter met mijn fototoestel (Kodak Easyshare V1008), omdat die makkelijker snel in mijn broekzak verdwijnt. De filmpjeskwaliteit hiervan laat helaas nogal wat te wensen over. Het is echter wel eenvoudiger met overzetten naar de PC. Gewoon het kaartje in de cardreader in plaats van de firewire kabel en dan maar alles in realtime overzetten.
×