Jump to content
PyroForum.nl

Julicher

Gebruikers
 • Content count

  368
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

Recent Profile Visitors

1,895 profile views
 1. Julicher

  Carbid Schieten

  Dan is het geen carbid schieten meer maar H2 schieten :rolleyes:
 2. Julicher

  AQ-test

  7 hier. Ik merk wel dat als ik de test een jaar of 6-7 eerder had ingevuld, ik andere antwoorden zou hebben gegeven. Ik denk dat de uitkomst dan een stuk hoger zou zij geweest.
 3. Julicher

  Metaal schuur machine

  Al je droog schuurt moet het heel langzaam gebeuren om het metaal niet te heet te laten worden en weg te laten zweven. Als je het nat doet kun je veel sneller schuren. Het beste zou met olie of een andere vloeistof zijn dat geen water is omdat water het metaal ook een beetje laat oxideren en olie niet.
 4. Julicher

  Registratie Kunstmest, enz,

  Ik vind het toch maar raar. Je hebt de man of vrouw die de beslissing maakt, maar die heeft zelf totaal geen verstand van zaken. Als je die vraagt waarom het gevaarlijk zou zijn om KAS te verkopen weet hij/ze alleen te zeggen dat je er een bom van kan maken. Ik denk dat de mening van de minister ook eigenlijk volledig gevormd wordt door de mensen die haar zogenaamd objectief informeren. Die mensen zouden er wel verstand van moeten hebben, Maar als ze om dingen als KAS gaan zeuren lijkt het net alsof ze niks beter te doen hebben dan een maatregel verzinnen om er überhaupt één te verzinnen. Dat ze wat nuttigs gaan doen met hun tijd en gaan uitzoeken of er wel drijging is, dan hoe terroristen hun bommen maken, waarvan ze die maken en waar ze die spullen krijgen, en daarna pas een conclusie trekken waar je welke maatregels moet nemen. Alsof een terrorist om de hoek even een ton met Kas gaat halen om die te laten detoneren. Het is toch wel algemeen bekend dat veel terroristische aanslagen met draagbare bommen met enkele kilo's AP gedaan worden. Dan heb je dus geen ene fl*kker aan het verbieden van KAS. Nou ja, das was mijn mening weer
 5. Julicher

  Filmpjes

  ''en niet zelf lopen knutselen he'' . Hoe komt ze er bij, wie zou nou zelf met vuurwerk gaan knutselen .
 6. Julicher

  Chloraat dmv electrolyse

  Het is inderdaad de groene met de aarde (zwarte) verbinden, anders gaat hij niet eens aan. Bij mij merkte ik op dat wanneer ikbijvoorbeeld de roede met de gele verbond de voeding uit ging, das dus niet zo goed. Ik had dus geen 7 volt. Een schakelaartje tussen de groene en de zwarte en je kunt hem mooi aan en uitzetten met de schakelaar.
 7. Julicher

  Deurnenaar met chemicaliën in schuur niet vervolgd

  Ja ok, hij was wel vrij, maar nu is hij ook echt vrij van al het gezeur er omheen. het is nu volledig afgesloten en niemand die iets kan zeggen want hij is niet schuldig bevonden. Als het afgerond is ben je ook vrij van al het gedoe er omheen. Dat is ook wel belangrijk. Stel je voor dat je ontslagen wordt alleen omdat je opgepakt bent. Nu kunnen ze zoiets niet meer zeggen.
 8. Julicher

  Lockpicking

  Wordt lid van dat TOOOL, dan leer je eht snel genoeg. Ik heb het wel eens geprobeerd met een bewerkt ijzerzaagje. Het was een standaard slot zonder extra beveiliging of zo. Na een tijdje had ik hem open. Best lol als je voor de eerste keer een slot ziet wat kan draaien zonder sleutel erin.
 9. Julicher

  Wat zijn je hobbies buiten chemie en pyro?

  Ik deed aan boksen, tot ik het ongeluk kreeg. Voor de rest veel computeren. Ik heb een tijd veel gegamed maar nu steeds minder, word tijd dat er weer een dikke game uitkomt. Ik wilde toen op schietsport, maar het was toen te duur voor me. Nu eigenlijk nog steeds. Best vervelend. Ik merk wel dat in verhouding er wel erg veel mensen hier op het forum zitten die schieten hun ook wel aanspreekt. Langere afstand schieten lijkt me wel erg leuk, helaas is het alles behalve goedkoop. Het ironische is dat je een bewijs van goed gedrag moet hebben om bij een club te mogen . Ik denk niet dat er veel van ons zo'n papiertje zouden krijgen als ze wisten wat we verder in onze vrije tijd doen .
 10. Julicher

  Deurnenaar met chemicaliën in schuur niet vervolgd

  Goed om te horen dat ie weer vrij is. Toen hij werd opgepakt vroeg me al af of hij ze 'm wel ergens op kunnen pakken omdat eigenlijk alles legaal was. Ik denk niet dat hij nog vaak langskomt maar iig ben ik blij voor 'm. Ik vraag me wel af waarom ze alleen over juist die chems aan het zeuren waren. Ik had eigenlijk verwacht dat je dan een bericht krijgt dat hij veroordeeld is voor bezit van allerlei dingen die eerst niet genoemd waren, maar gelukkig niet.
 11. Julicher

  Tas postbode vat spontaan vlam

  Als het spontaan in de fik vliegt, kan het dan niet zoiets als chroomzuur zijn geweest? Ik heb een keer van een chemicus gehoord dat dat zuurstof opneemt en spontaan kan branden na een tijd. Ik weet neit of het klopt, maar zo heb ik het gehoord.
 12. Julicher

  Croftybom verwondt tieners tijdens experiment

  Dat eigen schuld dikke bult zeggen ook veel mensen van ons, maar het verschil is dat wij wel weten hoe iets werkt en dat deze jongens het waarschijnlijk niet wisten. Daarbij zoals al vaker gezegd dat het onvoorspelbaar is. Al die jongies vinden dat leuk maar zien niet dat als het fout gaat, het ook heel erg fout kan gaan als er gene water in de buurt is. Hopenlik hebben ze er van geleerd dat ze eerst theorie moeten doen en dan pas praktijk, en dat ze daarvan leren dan crofties niet veilig zijn.
 13. Julicher

  Inkoopactie Anoden

  Stroom moet het tot 50 A aankunnen, maar meestal kan dat het ook wel. Dit is bij 5 Volt. Bedenk wel dat ze niet minimale grootte moeten hebben, want meer oppervlak is meer A. Een strip van 3 bij 20 cm is een hele mooie anode. De koste weet ik dus niet. Mijn anode heeft minder oppervlak, maar met 20 A ben ik tevreden. Het aantal bedrijfsuren is meestal enorm. Deze anodes gaan eigenlijk niet stuk bij het gebruik wat wij doen. Normaal zijn het echt duizenden uren die die dingen aan kunnen. De temperatuur is meestal 60 -70 graden, maar voor de zekerheid zou ik toch maar 80 zeggen. Het kan best dat ze eens een keer flink oplopen als je iets fout doet. De toepassing is dus het maken van Chloraten en perchloraten door het elektrolyseren van chlorides. Omdat hierbij hypochloriet gevormd wordt heb je dus MMO nodig, vooral bij het maken van perchloraat.
 14. Julicher

  Wat voor uitrusting?

  Handig zo dat je een hele keuken kunt gebruiken. Wel zorgen dat de boel niet afbrandt he . Ook met die badkamer of wat het is, dat is wel handig voor als er iets gebeurd.
 15. Julicher

  Inkoopactie Anoden

  Mixed Metal Oxide. Vaak is het Ruthenium-oxide. Omdat het oxides zijn worden ze vrijwel niet aangetast, en ze geleiden stroom. Dat is dus precies wat je moet hebben.
×