Jump to content
PyroForum.nl

chemical cook

Gebruikers
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

859 profile views
 1. chemical cook

  Shells

  net weer 2 keer een 2" shell en een kleine starmine gemaakt. de starmine was zeer goed gelukt. 20mm doorsnee kartonnen buis (pyrostuff) 4 gram pulverone en een D1 glitter star erin. als eindstop een stuk samengeperst wc papier deze ging echt prachtig de lucht in. precies op het hoogste punt was hij uitgebrand met een mooie dikke fonkelende staart. de twee shells gingen nu wel goed de lucht in. alleen was de delay te lang van een van de twee. de plastic shell (ook van pyrostuff) had weer een delay van crossmatched timefuse. deze keer ging die perfect af maar dus te lang. ik had er geen effect lading in gedaan. alleen pulverone. dit was puur een test. volgende week kan ik een wisselstroom motor ophalen om mijn ballmill te maken (leende er nu een van iemand) ik vraag me alleen af of het niet beter is een gelijkstroom motor te halen. of kun je een wisselstroom motor ook met snelheid regelen. anyway, ik ben blij. volgende keer zorg ik dat mijn camera opgeladen is >.< groet chemical_cook
 2. chemical cook

  Shells

  ik denk dat ik je een beetje in de war heb gebracht ^^" ik had time fuse als delay gebruikt bij de cilindrische shell. die had ik ge crossmatched. toch is dit niet goed gegaan en is de time fuse niet ontstoken. toch een hoop geleerd van mijn eerste shells. nu weet ik waar ik aan moet werken. de glasvezel 2" mortier kwam trouwens bij pyrostuff vandaan. en zoals altijd prima kwaliteit. toch bedankt voor alle tips. verwacht binnenkort wat filmpjes/fotos.
 3. chemical cook

  Shells

  je hebt helemaal gelijk. maar had nog time-fuse liggen dus heb ik dat gebruikt. voor zulke kleine shells is een stuk visco of time fuse goed genoeg vind ik. mischien toch niet goed ge crossmatched. bij de shell casings van pyrostuff btw zit een spoulette ingebouwd als het ware. je kunt je meal er zo inscheppen met 1% vocht en rammen.
 4. chemical cook

  Korte Vragen Topic

  ik vroeg mij ook al af of hij nou echt C bedoelde. maar ik denk dat hij gewoon suiker bedoelt. en ja. KNO3/C is niet echt een rook compo. neem KNO3 en suiker. en inderdaad buiten fabriceren. draag natuurlijk altijd gezichtsbescherming en handschoenen.
 5. chemical cook

  Shells

  erm. volgenmij vroeg hij dit wel >.> en ik had gezecht dat de ronde shell als spoulette een stuk 3MM visco had, en de cilindrische een stuk time fuse... de ronde shell had ik overigens met gom tape gepaste. ik weet nu wel waar de foutjes zitten en kan eraan werken. verwacht snel wat filmpjes groet Chemical_Cook
 6. chemical cook

  Shells

  de shell casing word geleverd met een liftcup en een soort dop die bovenop mooi erop kan. beetje hot glue (stekker er eerst uit) op de randen van de dop en erop drukken. mischien maak ik vrijdag nog een shell. zal het ook proberen te filmen.
 7. chemical cook

  Korte Vragen Topic

  het is nog beter een electrisch kookplaatje te nemen i.p.v. een camping gasstel. heb het zelf een keer gemaakt, een jaar of 4 geleden. is wel grappig.
 8. chemical cook

  Shells

  heb net mijn aller aller eerste shells afgevuurd. had 2 shells gemaakt. een bal en een cilindrische, allebij 2" allebij gevuld met mijn eerste D1 glitter (pumped) en granulated BP als burst. de eerste ging goed. alleen was de lift niet perfect. had 15% granulated BP als lift genomen van het totaal gewicht en een stuk 3MM visco als spoulette. ik denk dat de BP voor de lift gewoon niet al te beste kwaliteit was. de cilindrische kwam van pyrostuff.com. maken gaat lekker snel met die kant en klaar shells. je compo erin en dichtlijmen. lift was weer niet perfect, en als spoulette had ik timefuse genomen, crossfused en erin gelijmd met hot glue. echter ging dat niet helemaal goed. hij kwam weer naar beneden en na een minuut of 8 ben ik gaan kijken. de crossmatch is afgegaan, de time fuse lijkt ook wel te zijn gebrand. mischien is het toch niet goed ontbrand. jammer. volgende keer maak ik filmpjes. de D1 was overigens wel zeer mooi.
 9. chemical cook

  Korte Vragen Topic

  er is enige tijd geleden hetzelfde gevraagd op freakpyromaniaks. de opleiding is erg veel gedoe en met de (nederlandse) regelgeving ook nog eens erg lastig om van te leven. veel mensen doen het als een soort van "hobby" naast hun werk. hier is een linkje van een mooi uitgelegd verhaal mocht je je er toch in interesseren. http://www.freakpyromaniacs.com/forum/wetg...otechnicus.html en wat ricardo betrefd, aardige man hoor. kreeg nog een mooi shirt van hem in Spanje tijdens fallas de Valencia. ik wens je veel succes als je voor de opleiding/cursus gaat.
 10. chemical cook

  spoilette

  bedankt voor het uitleggen van jou methode. en ja. ik zie inderdaad dat ik een spelfout heb gemaakt. ik zie dat ik niet de enige ben die diezelfde spelfout heefd gemaakt. vind wel dat er enigsinds aggresieve reacties terugkomen. forum is toch wat veranderd als toen ik het voor een paar jaar geleden had achtergelaten. jammer. desondanks. bedank voor je mooie uitleg. van mijn part mag hier een slotje op
 11. chemical cook

  spoilette

  ik heb eens rondgezocht op het forum maar kon nog niet echt iet's specifieks vinden over spoilettes. ik vroeg mij af hoe jullie deze maken of wat je gebruikt. heb laatst die cilindrische 2" shells besteld van pyrostuff. en vroeg mij af hoe ik het beste de spoilette kan maken en bevestigen. zag wel wat TUT's op het internet maar vroeg me af hoe jullie het maken
 12. chemical cook

  Pyro-stuff.com

  oh, had ik dat nou maar eerder geweten -.- spulletjes zijn binnen. die 2" cilindrische shells zijn echt leuk spul. later deze maand nog even wat mortieren bestellen. alles was netjes verpakt.
 13. chemical cook

  Pyro-stuff.com

  ik heb deze canisters besteld. ik vraag mij alleen af. die 50MM past zeker "net" niet in een 2" mortier. als ik ze binnen krijg zal ik een verslagje schrijven hoe ik ze vind. zo, nu eerst maar eens wat spolettes maken. zoveel werk voor O&N gaaaah.
 14. chemical cook

  Afscheid

  ik was zelf ook gestopt. maar na een jaar of 5 ging het toch weer kriebelen. ik ben nu weer alles aan het verzamelen en uit het stof aan het trekken. ik heb er weer zin in. dus bass. je weet nooit. ik kan je vertellen dat het vanzelf weer gaat kriebelen na een tijd. tot in de toekomst. chemical cook p.s. mooie shells. zeker die ruby ring.
 15. chemical cook

  Stinkbom

  ik had in juni vorig jaar ook nog wat gemaakt. staat er nu nog, ik heb het nog niet open gemaakt, even wachten tot ik een leuke plek zie.
×