Jump to content
PyroForum.nl

Buskruit


Guest

Recommended Posts

Posted

Ik neem aan dat je het over meal hebt. Heb het ook weleens gehad, bij mij hielp het door m'n meal eerst een beetje te bevochtigen (en dan te laten drogen). En daarna pas te malen. De laatste keer dat ik dat deed koekte er niks aan.

  • Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Er zit nu ook al 4% dextrine bij, dus ik weet niet of het verstandig is om het nu nog te bevochtigen en weer laten drogen? Of kun je dextrine binden, verpoederen en weer binden? Ik kan ook op zich de hele compositie drogen zoals hij nu is...en waarmee bevochtigde je jouw meal en hoeveel?

Posted

Bevochtigen is niet nodig, dat doe je pas als je pulverone of BP gaat maken. Wat het probleem is is dat je chemicalien niet helemaal droog zijn, daardoor gaat het klonteren als het fijner wordt. Droog je poeder goed en ballmill verder. Hoe droger je ingredienten zijn, hoe langer je kan ballmillen zonder brokken.

Posted

Bedankt voor de tips allemaal, ik zag net ook dat de ballmill half vol was ipv 1/4e. Heb de andere helft te drogen gelegd (50*C) en de andere helft terug in de ballmill. Eens kijken hoe dit gaat.

Posted

Persoonlijk heb ik nog nooit langer dan drie uur gemilled en nog nooi klachten gehad over de snelheid (wilg, paardenkastanje en vlier).
Zou je je niet kunnen afvragen wat extreem lang millen toevoegt?

Stel je milled 3 uur en dan heb je meal dat 80% optimaal is, en stel je milled nogmaals 21 uur zodat je meal 100% optimaal is.
Is het niet gewoon veel economischer om 25% extra meal te gebruiken voor je lift of break?

Je kunt dan namelijk in dezelfde tijd acht (8!) keer zoveel meal maken.

Posted

Het is meer een experiment omdat ik het idee heb dat mijn BP niet zo snel is. Ik heb pine spitskool gebruikt en het 3u gemilled en toen geperst tot pucks. Heb ook pil pulverone ermee gemaakt, zal dat filmpje straks uploaden. 1 gram op een hoopje, daar kunnen jullie wel wat mee voor te vergelijken he?

Posted

Leg maar in een lijntje van zo'n 10-15 cm, nog makkelijker.

Ik heb pine spitskool gebruikt en het 3u gemilled en toen geperst tot pucks.

Daar zit het hem waarschijnlijk in, meestal word houtskool gebruikt :(
Telefoon zeker weer? :(
Posted

SOW!
Het werkt nu echt hardstikke goed, het is nu heel snel.
En ik denk dat het puur te maken heeft met dat het langer moet millen (ook omdat ik ietsje teveel in de ballmill had) maar op zich werkt alles nu prima, zal een film compilatie maken van verschillende grades en dat nog posten als ik tijd heb.

Posted (edited)

Dat aankoeken gebeurde al na 3u, en dan moet ik het ieder uur weer los maken. Na 3u is het nog niet goed genoeg. Maar na 9u is het echt heel snel.

Edited by dna
Posted

Je laatste pulverone testje staat er niet helemaal op :(.

Ik zie wel veel vonken, volgens mij kun je beter je houtskool even screenen door een fijne zeef (80 mesh oid) alvorens je hem met de rest van je stoffen verwerkt in je ball mill tot meal.

Posted

Maar in de ballmill wordt sowieso toch alles fijngemalen, waarom zou je de houtskool dan nog zeven?

Zal nog even het filmpje checken, heb hem inderdaad wel kort geknipt maar dacht dat de laatste er wel op stond.

Posted

Eigenlijk dezelfde reden dat je salpeter ook eerst even gescreened moet worden.
Hoe fijner je chems zijn, hoe kleiner de kans op klonten en keiharde ballen.

Posted

Hier is het hele filmpje, met een seconde langer erop :( zodat de laatste ook goed zichtbaar is.
En nog even een vraag dan, dat laatste filmpje van 9u milled pulverone dat is wel goede pulverone toch...

pulverone_0002.wmv

Posted

Het kan nog veel sneller.
Ik gebruik sequoia hout.
Als je er op de goede manier houtskool van maakt,
kan je het zo in je ball mill doen, zo zacht is het.
En je krijgt Heeel snelle meal met 3 uur millen.
Ik weet alleen niet of het makkelijk te krijgen is.
Een 1" lading van 40 gram gaat met 3 gram MCRH
ruim 50 meter hoog.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...