Jump to content
PyroForum.nl

dna

Afgeschermd
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1.590 profile views

dna's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. dna

    Sterrenmolen

    In zo'n halve bol van piepschuim, als het beetje mee zit maak ik er vandaag een motor aan vast (even citruspers slopen en motor eruit halen). En heb nog grafiekje gemaakt om over na te denken als je sterren maakt, aangezien de 3mm kernen nogal een behoorlijk percentage innemen bij relatief kleine sterren en vergeleken met de 1mm is dit best veel.
  2. dna

    Sterrenmolen

    Mijn eerste gerolde sterren met de hand, chrysanthemum #6 (4u in de ballmill van te voren). Met 3mm glasparels gemaakt, de 1mm glasparels wilde niet groeien. Wat je hier ziet zijn 12mm sterren ongeveer.
  3. dna

    Sterrenmolen

    Ik heb glasparels van 0,5mm en 1mm en 3mm. Ik wil voor de 1e keer sterren gaan rollen met de hand in een halve bol van piepschuim. Wat raden jullie dan aan qua maat van de cores? Heb de tips uit het begin van dit topic allemaal gelezen.
  4. dna

    Shell vragen

    Als ik 3" uitreken waar ik van de straal 2x 6mm aftrek voor sterren dan houd ik 125cm3 over voor MCRH (bij mij 12g). Bij een 5" kom ik uit op 660cm3 voor MCRH dit zou dan 63g zijn. Ener heb je een idee hoe dit kan?
  5. dna

    Shell vragen

    Beste allemaal, Aangezien het algemene shell topic gesloten is heb ik een eigen topic geopend. Het gaat om wat algemene vragen. Hoeveel meal coated rice hulls (verder: MCRH) gaan er ongeveer in een 3" en 5" sferische shell? Ik weet wel dat er na het vullen met sterren er gemiddeld 12g MCRH in een 3" cylindrische shell gaan. Maakt het uit wat voor maat liftcup je gebruikt? Pyrostuff heeft 3 maten maar zolang de de OD van de shell >60mm dan kun je toch altijd de grootste liftcups (OD 60mm) gebruiken lijkt me. De kracht van de liftcharge kan ten slotte toch alleen maar omhoog onder de shell in.
  6. Hier was bijna alles voor niks gemaakt. Er was op een gegeven moment nog maar 20 meter zicht door de mist. Heb een groot deel niet afgestoken en bewaard voor deze week ergens.
  7. Was voor 10u vanmorgen, om iedereen hier even te laten weten dat het oudejaarsdag is. Wel in een groot weiland natuurlijk, maar wel duidelijk te horen ^_^
  8. Voor vanavond: 9x 3" shell (2x rood, 2x groen, 1x paars, 1x blauw, 1x D1 glitter, 2x C6) 16x 2" shell ook groen, rood, blauw, paars, C6 etc 4kg ANFO 2 rode fakkels 2 groene fakkels 2 blauwe fakkels En wat flash knallers Lift cups: 2" kun je plastic shot glaasje gebruiken past perfect. 3" plastic borrelglas Kost niks is wegwerp spul.
  9. Heb het overgekocht van iemand, en zelf wel altijd droog bewaard. Maar het werkte al niet sinds ik het gekocht heb, kwam ik pas een halve maand later achter. Maar blijkbaar met NC lak coaten werkt wel goed, en dan is het ook gelijk waterdicht.
  10. Waarom werk je niet met vinnen, dat werkt ook prima. Dan heb je geen stok meer nodig, en hoef je hem ook niet te balanceren. Ik heb een hele tijd daarmee gewerkt ipv een stok. en @ hardbassbv, let eens op je notatie van chemische stoffen... Kno3 klopt niet moet KNO3 zijn.
  11. Heb nog een probleem, heb 30m visco (groen) maar nu zit er een bruine laag op op sommige plekken. Het lont stopt ook en brand absoluut niet goed. Iemand een idee wat dat is en hoe je het probleem kunt oplossen?
  12. dna

    Shells

    Glas =flash En geen d1 glitter, lijkt wel beetje zo maar dat is het niet.
  13. dna

    Shells

    Ik heb niet gepasted, het was een cylindrische shell. Een kant en klare van plastic. Er zat 12g rice hulls in. En geen glas (volgende keer wel). De sterren: ruby red, ruby green, yankie purple. Rising star is chrysanthemum #6 van 16mm.
  14. dna

    Shells

    Bij deze m'n eerste gelukte 3" shell. Gewicht: 200g MCRH: 12g Lift: 35g pulverone Break: geen flashpowder 16mm C6 ster eronder geplakt (welke dus iets te klein was als komeet). 3inch_shell.wmv
  15. dna

    Flash Compositie

    @ makaveli en Warez, Het is KClO4 en niet KCLO4.
×
×
  • Create New...