Jump to content
PyroForum.nl

waarom smelt mijn kno3?


Recommended Posts

Op het voorstel topic zeg je dat je al een jaar met pyrotechniek bezig bent, terwijl je nu bewijst dat je absoluut geen basiskennis hebt.

Je speekt op andere topics ook al over shells, dat zou ik in de eerste jaren zeker afraden. Ik hoop dat je leeftijd je genoeg wijsheid gebracht heeft om niets te overhaasten, zeker niet in deze hobby. Je wil beginnen vliegen terwijl je het wandelen nog niet onder de knie hebt.

Begin misschien eerst met wat te onderzoeken over veiligere dingen, zoals een rookbommetje en vooral waarom/hoe de verschillende producten met elkaar reageren zoals ze dat doen. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die denken dat ze kennis hebben van wat ze doen, terwijl dat niet zo is. Dat zijn de ideale omstandigheden voor ongelukken. :(
Bezint eer ge begint en doe eerst theoretische kennis op. Vragen kun je stellen in het korte vragen topic, mits je ook kan aantonen dat je toch iets van basiskennis hebt opgedaan en wat onderzoek over wat je probeert.

Begrijp me niet verkeerd, dit is een zeer aangename hobby, maar mits je je eigen veiligheid en van anderen wil garanderen heb je kennis nodig van wat je doet. Om je even op weg te helpen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Deflagratie

http://www.pyroguide.com/index.php?title=Oxidizer

Deze laatste wiki bevat veel informatie voor de beginnende pyrotechnicus, lees ook eens het boek van Shimizu; fireworks the art, science and technique. (Shimizu FAST). Dat vind je wel ergens hier terug op het forum. Een gematigde kennis van engels is ook iets die een beetje vanzelfsprekend is.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...