Jump to content
PyroForum.nl

Rocketier

Moderators
 • Content count

  857
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rocketier

 1. Rocketier

  Visco machine

  Petje af. Ik had het idee ooit eens maar is er nooit van gekomen.
 2. Rocketier

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  Amen!
 3. Rocketier

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Looking good!
 4. Rocketier

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Leuk kerel. Echt niet verkeerd. Klinkt wel goed ook. Complimenten
 5. Rocketier

  Van stro gemaakt, brand het snel genoeg voor?...

  Ik zou niet proberen je mortier omhoog te schieten. Geeft rotzooi wanneer deze weer naar beneden komt en de shell zal op de grond exploderen. Wat Tyneman zegt. Kleinbeetje dextrine er bij vochtig maken en granuleren.
 6. Rocketier

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Met stro C krijg je ook hele snelle bp. 8 euro voor een baal. Balsa hout is beet duur denk ik zo.
 7. Hey Jason,

   

  Is idd jammer. Heb je geedite vehaal gelezen.. Ik heb ook respect voor de politie. Die mannen die bij mij kwamen vonden het ook vervelend dat er mensen schnitschen.

  Ik blijf het een onwijs gave hobby vinden. Maar mijn vrouw heeft twee jaar geleden een CVA gehad vlak voor kerst en heeft mij gewoon keihard nodig.  Ik moet zeggen dat het wel vreselijk jeukt deze tijd hoor. Maar ik ben onwijs blij dat een mede pyro alles tegen een nette prijs heeft overgenomen. Ik had genoeg om tot mijn 80 door te gaan. :)

  Goede jaarwisseling gewenst iig.

  Grtz R

  1. Jason

   Jason

   Hee mijn vrouw ook twee jaar geleden bijna.. Was wel schrikken, ze maakte me wakker, maar kon niet praten en of zeggen wat er aan de hand was. We hebben wel geluk gehad.. Ze is er een stuk liever op geworden, en heeft alleen een deel van haar intellect en korte termijn geheugen in moeten leveren.. Bij ons ligt heel de tafel vol met memo blaadjes voortaan. 

   Vwb onze hobby.. Ja ik heb dus ook nog genoeg op voorraad en ook nog van andere stoppers hier eea opgekocht. 

 8. Rocketier

  2018...greetings earthlings

  Ja en zo kwam er ook een eind aan mijn hobby. Zoals Lontje schrijft je verrader slaapt niet.Overigens door het oog van de naald gekropen dus heeft geen consequenties gehad. Ik ben gelukkig verlost van al mijn spullen. Lees nog wel af en toe op het forum mee dat blijft trekken. Ik heb gezegd, eens een pyro altijd een pyro, en dat is gewoon waar. Als je op een gegeven moment meer te verliezen hebt dan ga je wat beter nadenken over de risico's. Ik vond het mooi geweest. Mooie dingen gemaakt. Een aantal van jullie mafkezen mogen ontmoeten. Dit was overigens het mooiste van de hobby, praten en ervaring uitwisselen. Maar ook extreme dingen gemaakt zoals toen een 10 inch header op een whistlepijl. Wat ging dat ding alle jezus hoog leek wel een luchthoorn die af ging. Maar goed rest mij op dit moment iedereen een super fijn oud en nieuw te wensen. Zoals eerder gezegd irriteer je buren niet zorg dat je veilig blijft en ruim naderhand je rotzooi op. Voor iedereen een gelukkig maar vooral gezond 2019! Ps ben nog steeds mod op dit forum dus gedraag je. ?Ben overigens niet de wereld uit dus als je wat te vragen hebt dan zal ik waar ik kan nog antwoorden.
 9. Rocketier

  Sterrenmolen

  Die disco dip is inmiddels over de tht heen. Ik heb sinds het gebruik maken van steelshot korrels geen discodip meer gebruikt. Ik sta helemaal droog qua pyro. Heb afgelopen twee O&N niet eens iets commercieels afgezet. Een demofilmpje zit er ff niet in Boem. Heb 2 jaar geleden een zaterdagje sterren gerold. Die staan nog steeds te wachten. Dus....... Ik volg jullie nog steeds. @TynemanDe achterkant van je trommeltje zul je even moeten verstevigen denk ik. Een grotere plaat op je asje zetten. Door het gewicht zal je bakje snel gaan scheuren verwacht ik. Wel leuk om te zien.
 10. Rocketier

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Andres, Koop een rol kraftpapier link Maak een verdunning van witte houtlijm. Ik doe dit met water. Pak een stuk kraftpapier en en stuk rond metaal met de inner diameter maat. Sla het stuk papier kort om het metaal en smeer met een kwast je papier in met het houtlijm goedje. Het mooiste rol je het papier steeds verder op een gladde ondergrond. Ik gebruik een glasplaat. Als je de juiste dikte hebt bereikt rol je duwende met je handen de rol nog een aantal keer over de plaat. Hierdoor komt het papier strak te zitten. Met een mes kan je nu de kokers op maat snijden. Zet het mes haaks op de papieren rol terwijl deze nog om de metalen stuk rond zit. Duw het scherpe mes op de rol terwijl je het over het gladde oppervlak rolt. Je snijd hiermee recht door je papier. Als je het goed hebt gedaan kan je de koker zo van de buis schuiven. Goed laten drogen en je heb knijterharde sterke kokers.
 11. Rocketier

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  If you shortcut a shortcut you'll end up nowhere! Volg de regels stap voor stap net als de grote van je incrementjes. Kleine beetjes tegelijk. Spindle een beetje vaseline op smeren dan gaat het gemakkelijker los. Ben benieuwd naar je volgende.
 12. Rocketier

  Hoe maak je de beste omhulsing voor een zelfgemaakt rotje?

  Wij weten allemaal hoe het was om jong te zijn en te beginnen met rotzooien. Wat Tyneman je vertelt is dat je eerst een moet gaan lezen voordat je iets experimenteels doet. Het kost je namelijk je vingers of ogen als je maar wat aan kloot. Lezen dan komt je vanzelf achter heel veel handson zaken zoals hulzen maken. Geen pvc gebruiken niet nee nada nooit njet. Gewoon niet dus.
 13. Rocketier

  Stelling over kleuren

  Met dextrine kan je met water binden. Beide kunnen worden gebonden door alc ivm Redgum. Of beide met aceton dat vind de Parlon en Redgum lekker.
 14. Rocketier

  Meesterlijk

  Als je daar al een harde plasser van krijgt dan krijg je van deze een boner dat je voorlopig niet meer kan pissen.
 15. Rocketier

  Rocket Tools

  Zorg wel dat je spindle taps loopt en niet recht. beetje vasepoepie er op en het glijd er gemakkelijk uit.
 16. Rocketier

  Rocket Tools

  RTS geeft meestal 1/3 van je binnendiameter van je tube. Ik heb de ervaring dat dit goede resultaten geeft. Met de lengte kan je nog redelijk spelen om er nog een beetje meer uit te persen qua kracht.
 17. Rocketier

  Scratch Ignitor, Strijkers lucifers ect

  Dit goedje met cmc (behangplaksel werkt ook) houdt de boel als een slurry ook als je het langer en afgesloten bewaard. Dit is eenvoudig met een sausflesje te doseren om bijvoorbeeld fuse te fixeren in een fusehole. Of je kan het onderaan je bombette op je lont als een dikke druppel opleggen en dan dopen in grove pulverone. Resulteert in een keiharde verlijming en gaat gegarandeerd aan. CMC zorgt ook voor een keiharde gloeicompo die als het nog vochtig in je hulzen wordt gebracht zeer goed afsluit en ook echt vast zit. Bij rammen van droge compo heeft de cmc zoals EC zegt geen toegevoegde waarde.
 18. Rocketier

  Scratch Ignitor, Strijkers lucifers ect

  Leuk om een keer te testen hoe het werkt. Echter kan ik je aanbevelen er geen devices mee te maken. Ik zou er zeker geen flash of ander knalgoedje achter te monteren. Het blijft rete onvoorspelbaar spul. Je moet het altijd in je handen houden om aan te steken. Mmmmmm grammetje flash en je vingertjes doen heel raar. Productie foutje is zo gemaakt. Nee ik vind het zelf niet aan te raden. Lekker stukje visco gebruiken. Op de grond leggen aansteken en afstand bewaren. Hmmm waar heb ik dat meer gelezen.
 19. Rocketier

  WC-rol vuurpijl

  Flink aan de bruine bonen dan maar totdat je er een rood sterretje van krijgt sterretjessterretje. Geeft een mooie tail hoor ziet er goed uit in ieder geval. Weet je wat ook heel goed gaat om hulzen te maken?! gewoon kraftpapier rollen met witte houtlijm. Als je de lijm een beetje verdunt met water kan je prachtige harde hulzen rollen. Ik rol van 50cm breed kraftpapier hulzen om verschillende diameters rvs staf materiaal. Ik sla het papier om de stang heen en lijm dan voor de voet op het papier in. Dan rol je het op en als het helemaal is gerold dan is het mooiste om het over een glasplaat goed strak te rollen. Ik masseer als het ware de rol van mij af over de plaat. Dan teken ik de maat af op de het natte rolsel en snijd dan met een lang scherp mes het papier in. Je schuift de hulzen er prima vanaf. Uiteraard zorgen dat er geen lijm tussen je papier en stafmateriaal zit.
 20. http://www.brianredmond.net/dwilliams/clarksgiant/clarksgiant.html
 21. Rocketier

  Nieuw topic of bumpen?

  Als je iets toe te voegen hebt aan een ouder topic dan mag je best bumpen. Een vraag stellen aan de posters ervoor kan je beter laten. Het is een beetje gezond verstand gebruiken. Het feit dat jij er over nadenkt geeft aan dat dit wel goed zit.
 22. Rocketier

  Ik ben ... een oudere jongere.

  Welkom op dit forum.
 23. Rocketier

  Weegschalen

  https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=43026 Misschien is dit wat voor je
 24. Rocketier

  Lont en rijstemeel

  Voor het maken van lont. Gebruik een snelle meal met 1 % CMC (behangplaksel poeder werkt ook ) dan een % of 3 Arabische gom dit houdt de boel lekker soepel en breekt de lont minder snel. Als bindmiddel nog een % of 4 dextrine. Lekker papje van maken met 50/50 alc/water. Deze slurry in een bakje doen en je katoen er in dopen. Het touwte met slurry voorzichtig door een 3mm moertje trekken of iets anders met een klein gaatje. Dan lekker laten drogen. Werkt perfect. Deze slurry werkt ook perfect voor het primen van fuse van bombettes of op de top van timefuse. Na het aanbrengen op de fuse kan je het dopen in pulverone. Ontsteekt altijd. Het mooiste is dit soort werk in de zomer te doen als het allemaal goed kan drogen. Net als het maken van sterren.
 25. Rocketier

  ProfielWerkStuk Vuurwerk

  De helft van je binnenmaat van je tubes is een hele gangbare maat voor de diameter. Je kan ook als brandstof kiezen voor KNO3 met suiker. Dit heeft een hogere piekpuls dan de buskruit versie. Dit lijkt dan voor school een veiligere brandstof.
×