Jump to content
PyroForum.nl

bonkers

Afgeschermd
 • Content count

  198
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bonkers

 1. bonkers

  Wetgeving omtrent KClO4

  Is dat wel zo? Weet iemand überhaubt welke stappen zouden moeten overlopen worden om zo'n vereniging te realiseren? Dat is zowat het enige dat kan gedaan worden om deze hobby nog mogelijk te houden.
 2. bonkers

  Vragen over 10 ton pers en berekeningen

  Ik heb hier een tabel een keek voor 0,75" bij 19mm, Dat gaf 1270 kg maar het is inderdaad 1300. Het zal echter op die 30 kg niet komen hoor. Als je manometer afgesteld is op je pers zoals bij jouw dan hoef je met die diameter inderdaad geen rekening te houden. Een goede sleeve is belangrijk. PVC sowieso niet gebruiken natuurlijk en met slangenklemmen kan werken, maar lijkt me toch niet stevig genoeg om te persen. Die 6500 en 8800 (9000) PSI zijn inderdaad slechts 'richtlijnen'. De ideale druk zal van veel factoren afhangen. Als je raket niet cato'd ben je al goed op weg. Veel ongelukken gebeuren bij het verwijderen van de spindel dus als deze muurvast komt te zitten pers je beter op lagere druk, zolang je brandstof vast genoeg zit natuurlijk. Een constante druk aanhouden is echter wel van belang. Houd ook rekening dat als je over je spindel perst dat je op een veel kleinere oppervlakte perst. Als de binnendiameter van je pons 70% is van de buitendiameter heb je slechts de helft van de kracht nodig om de fuel op dezelfde druk te persen. Je kan dit ook eenvoudig berekenen. Als je voor elke set een tabel liggen hebt welke kracht op welke rammer moet komen kan je fouten vermijden.
 3. bonkers

  Vragen over 10 ton pers en berekeningen

  Normaal is er intern ergens een terugslagklep. Deze kan stuk zijn. Ik vermoed dat er op je pomp ergens een draaiknop oid. moet zitten om te regelen of de druk weg kan of niet. Het klinkt alsof je een heel zwakke tube support hebt. Berekeningen lijken logisch. Je hebt 2866,5 pond nodig om op 6500 psi te persen. Dat is 1270 kg. Delen door 2,46 geeft je 1165 PSI of pond per vierkante inch met een binnenflens in je piston van 4,5cm, of 80 bar. De getallen kloppen maar je hebt je eenheden verkeerd. (die 530 kg is wel verkeerd). Het lijkt me wel sterk dat je binnenflens slechts 45mm zou zijn voor een piston van 10 ton maar dat is niet onmogelijk. Meet eens de buitendiameter (ongeveer) van je piston en een foto van je manometer. Staat dit in kg? bar? psi? Op 530 kg pers je dus veel te licht, voor 6500 psi op je fuel moet je persen op 80 bar, 1165 PSI of 1270 kg (met binnenflens 45mm). Dus ik vermoed dat je tube support ondermaats is. Vergeet niet dat je voor je eigen veiligheid met een blast screen moet persen wanneer je met whistle werkt. Zelfs los verpakt dient whistle als flash behandeld te worden. 30mm blast screen is geen overbodige luxe, zelfs bij BP gaat persen wel eens mis. Pers zeker nooit metalen op je core. 500 gram whistle test met blast screen: http://www.wichitabuggywhip.com/fireworks/extra/500gramwhistleselfconfinetest2.wmv Houdt ermee rekening dat wanneer het fout gaat met whistle: -Je blastscreen ervoor zorgt dat je pers jouw richting uit gelanceerd wordt, verankeren dus die handel! -Je blastscreen zeker niet uit plexiglas mag bestaan of deze versplintert. Verschillende lagen polycarbonaat is goed. -Je sleeve uit mekaar spat, ongeacht de afmetingen. Zorg dus voor een zwak punt. Een sleeve uit 2 stalen stukken die verbonden zijn met lichte bouten is een goed voorbeeld, de bouten zullen breken en de stukken zijdelings wegvliegen -Je gehoord onherroepelijk beschadigd zal zijn als je geen gehoorbescherming draagt -Je zicht naar de vaantjes is als je geen oogbescherming draagt.
 4. bonkers

  22

 5. bonkers

  Naamloos

  From the album: 22

 6. bonkers

  19,7mm rockets

  Netjes. De kokers zien er ook goed uit. Kan je even wat tips geven voor het rollen ervan? Ik heb me er nog nooit aan gewaagd deze zelf te maken. Als deze niet cato'en raad ik aan om een thrustcurve te maken voor je er een dummy op zet.
 7. bonkers

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  kijk bij 'charcoal' voor een resem aan composities die je met weinig kan maken. http://www.pyrodb.org/compositionIndex.php5?action=browse-all
 8. bonkers

  Korte Vragen Topic

  Maak beide. Die op analoge weegschaal zetten en camera erbij om zo een mooie grafiek te maken. Een nozzleless zal een grote(re) core vereisen. Eens je tevreden bent met de resultaten maak je best nog een aantal ervan om te testen of de resultaten consistent zijn. Probeer ook met dezelfde batch fuel te werken in vergelijkingen. Andere batch = andere resultaten. Daarom gebruik je ook best een grote batch van dezelfde houtskool omdat deze van groot belang kan zijn en zorg ervoor dat je meal voor en na millen hetzelfde vochtgehalte heeft.
 9. bonkers

  gezocht!

  Ik heb zo'n 20 liter keramische kegels, wel in belgië (is dit goedkoop te verzenden naar Nederland?). Ik draai er al jaren mee en die vertonen geen enkel spoor van slijtage. Ik doe ze daarom ook weg omdat degene die ik gebruik blijven meegaan. Het zijn afgeronde kegelvormen van verschillende groottes die voor mij bijzonder efficiënt werken.
 10. bonkers

  Korte Vragen Topic

  Zonet Silicium gemaakt met een thermietreactie, samen met S en Al. Leuk proefje alvast. Nu heb ik wel het volgende probleem: Er zijn ook veel kleine stukjes Si, die dezelfde korrelgrootte hebben als het overige zand. Hoe kan ik deze van elkaar scheiden?
 11. bonkers

  Bariumnitraat

  Heb een dergelijke compositie eens los verbrand, zo'n 300 mg. Dat gaf toch enkele uren een witte plek op m'n ogen!
 12. bonkers

  Ducktape Pasting

  Ik heb een lange rol kraftpapier, waar ik met een slijpschijf een rol van ~1.5 cm afschijf, daar kan ik dan al enkele shells mee doen. Werkt snel en is goedkoop.
 13. bonkers

  Ducktape Pasting

  Je hebt goedkopere versies ook die €3 per 50 meter zijn, duur is het dan niet bepaald. Duct tape is voor zover ik weet wel op basis van glasvezel, dus het zal wel nog sterk zijn. Een ronde break behalen lijkt me wel moeilijker. Maar zoals Charcoal al zegt ziet het er veel meer uit als een 'vuurwerkb*m', wat de mogelijke voordelen in het water laat vallen imo...
 14. bonkers

  Sterren compositie

  veline blue werkt goed voor mij. Kaliumperchloraat 55 Koperoxide 15 Parlon 15 Red gum 9 Magnalium 6 Dextrine +4
 15. bonkers

  Hallodaar (:

  December is terug, met alle onwetenden die het met zich mee brengt...
 16. bonkers

  Droogkast

  Hoe werkt die verwarmer? Als het zo'n gloeidraad is zou ik dit zeker niet aanraden, als er wat sas op valt is je droogkast weg. Misschien beter dat deze niet in hetzelfde volume staat van de sterren, maar ernaast ofzo.
 17. bonkers

  Ik ben Hazardious

  Duidelijk geen half-life fan, toch welkom.
 18. bonkers

  Metalen millen

  Onder microscoop vergelijken misschien met andere Al?
 19. bonkers

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Moet je nog een casing bouwen voor de speakers? Anders het model even opzoeken en afhankelijk voor open of gesloten het ideaal aantal liter van de speaker opzoeken. Zoniet, een versterker zoeken van 150W RMS (als rms niet vermeld is zal het ook niet de rms-waarde zijn en dus 400W zijn). Je kan niet sukkelen met een versterker van 200W RMS te nemen, een 150RMS versterker op de toppen van zijn tenen zal waarschijnlijk al wat vervorming van het signaal geven, wel best indien mogelijk het versterkervolume aanpassen dat je je speakers niet naar de knoppen helpt. Een speaker met impedantie van 8 ohm aansluiten op een andere versterker is niet aan te raden, maar het kan wel werken, hangt af van de versterker en speaker. Indien je een versterker koopt soieso 8 ohms dus. Merken heb ik niet echt verstand van, dat ligt meer in het gebied van de audiofielen.
 20. bonkers

  Pulverone

  Brandtest.mp4 Zo hoort het te branden, das meal, nog geen pulverone. Produce2.wmv Dit is gewone meal, 20 gram links en 20 rechts, verspreid over exact 1 meter. ~30 frames, iets meer dan een seconde dus. 10% Pulverone slaat mijn shells veel te hoog, 8% gebruik ik meestal.
 21. bonkers

  Nieuwe webhosting

  Netjes! Ik start binnenkort ook mijn eigen site (niets met pyro te maken), kan ik daarover wat uitleg vragen aan je?
 22. bonkers

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  http://netload.in/dateiY9URzwQSqJ/National.Geographic.Megafactories.Pyrotechnics.720p.HDTV.x264-EDUCATiON_mty.mkv.htm Als dat mag hier, hier is die aflevering van vanavond!
 23. bonkers

  Ik ben KNO3

  Ik zie niet al te veel fouten, dus goed gedaan. Op dit forum staat voldoende informatie je kennis verder uit te breiden, en nu je je hebt aangemeld kan je ook bijdragen aan het forum, welkom! Je zou beginnen denken dat interesse in pyrotechniek en dyslexie hand in hand gaan? :P
 24. bonkers

  waarom smelt mijn kno3?

  Op het voorstel topic zeg je dat je al een jaar met pyrotechniek bezig bent, terwijl je nu bewijst dat je absoluut geen basiskennis hebt. Je speekt op andere topics ook al over shells, dat zou ik in de eerste jaren zeker afraden. Ik hoop dat je leeftijd je genoeg wijsheid gebracht heeft om niets te overhaasten, zeker niet in deze hobby. Je wil beginnen vliegen terwijl je het wandelen nog niet onder de knie hebt. Begin misschien eerst met wat te onderzoeken over veiligere dingen, zoals een rookbommetje en vooral waarom/hoe de verschillende producten met elkaar reageren zoals ze dat doen. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die denken dat ze kennis hebben van wat ze doen, terwijl dat niet zo is. Dat zijn de ideale omstandigheden voor ongelukken. Bezint eer ge begint en doe eerst theoretische kennis op. Vragen kun je stellen in het korte vragen topic, mits je ook kan aantonen dat je toch iets van basiskennis hebt opgedaan en wat onderzoek over wat je probeert. Begrijp me niet verkeerd, dit is een zeer aangename hobby, maar mits je je eigen veiligheid en van anderen wil garanderen heb je kennis nodig van wat je doet. Om je even op weg te helpen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Deflagratie http://www.pyroguide.com/index.php?title=Oxidizer Deze laatste wiki bevat veel informatie voor de beginnende pyrotechnicus, lees ook eens het boek van Shimizu; fireworks the art, science and technique. (Shimizu FAST). Dat vind je wel ergens hier terug op het forum. Een gematigde kennis van engels is ook iets die een beetje vanzelfsprekend is.
 25. bonkers

  3" met 2,5" peanut shell

  Om sterren te maken raad ik je toch minimum een #80 mesh screen aan voor de compo's te mengen, aangezien je zegt geen mesh screen te hebben. Ik gebruik een #120 en heb nooit problemen met slechte menging. MCRH hoort ontzettend snel te branden, als je een filmpje upload van een verbranding van 30 cm (of meer is beter) dan weet je uit de commentaren of deze goed is. Zelfs zonder booster kan je met extra pasting een mooi boeket uitkomen, hier is duidelijk iets mis met je MCRH, pasting, of beide. Als dit je 18e shell was, dan ben je met te weinig kennis begonnen met shells maken. Fouten die je niet mag maken in het vervolg: - Een shell boost je niet met meal! - Vragen stellen die je al hoort te weten voor je je eerste shell maakt. - Niet filmen met een rekenmachine of wat dat ook was. - Ervaren leden onrespectvol beantwoorden. Kijk eens hier voor informatie die nog steeds een goede informatiebron is voor mij: pyroguide.com. Daar zie je alles mooi uitgelegd hoe een shell in elkaar hoort te zitten.
×