Jump to content
PyroForum.nl

bonkers

Afgeschermd
 • Posts

  198
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2.623 profile views

bonkers's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Is dat wel zo? Weet iemand überhaubt welke stappen zouden moeten overlopen worden om zo'n vereniging te realiseren? Dat is zowat het enige dat kan gedaan worden om deze hobby nog mogelijk te houden.
 2. Ik heb hier een tabel een keek voor 0,75" bij 19mm, Dat gaf 1270 kg maar het is inderdaad 1300. Het zal echter op die 30 kg niet komen hoor. Als je manometer afgesteld is op je pers zoals bij jouw dan hoef je met die diameter inderdaad geen rekening te houden. Een goede sleeve is belangrijk. PVC sowieso niet gebruiken natuurlijk en met slangenklemmen kan werken, maar lijkt me toch niet stevig genoeg om te persen. Die 6500 en 8800 (9000) PSI zijn inderdaad slechts 'richtlijnen'. De ideale druk zal van veel factoren afhangen. Als je raket niet cato'd ben je al goed op weg. Veel ongelukken gebeuren bij het verwijderen van de spindel dus als deze muurvast komt te zitten pers je beter op lagere druk, zolang je brandstof vast genoeg zit natuurlijk. Een constante druk aanhouden is echter wel van belang. Houd ook rekening dat als je over je spindel perst dat je op een veel kleinere oppervlakte perst. Als de binnendiameter van je pons 70% is van de buitendiameter heb je slechts de helft van de kracht nodig om de fuel op dezelfde druk te persen. Je kan dit ook eenvoudig berekenen. Als je voor elke set een tabel liggen hebt welke kracht op welke rammer moet komen kan je fouten vermijden.
 3. Normaal is er intern ergens een terugslagklep. Deze kan stuk zijn. Ik vermoed dat er op je pomp ergens een draaiknop oid. moet zitten om te regelen of de druk weg kan of niet. Het klinkt alsof je een heel zwakke tube support hebt. Berekeningen lijken logisch. Je hebt 2866,5 pond nodig om op 6500 psi te persen. Dat is 1270 kg. Delen door 2,46 geeft je 1165 PSI of pond per vierkante inch met een binnenflens in je piston van 4,5cm, of 80 bar. De getallen kloppen maar je hebt je eenheden verkeerd. (die 530 kg is wel verkeerd). Het lijkt me wel sterk dat je binnenflens slechts 45mm zou zijn voor een piston van 10 ton maar dat is niet onmogelijk. Meet eens de buitendiameter (ongeveer) van je piston en een foto van je manometer. Staat dit in kg? bar? psi? Op 530 kg pers je dus veel te licht, voor 6500 psi op je fuel moet je persen op 80 bar, 1165 PSI of 1270 kg (met binnenflens 45mm). Dus ik vermoed dat je tube support ondermaats is. Vergeet niet dat je voor je eigen veiligheid met een blast screen moet persen wanneer je met whistle werkt. Zelfs los verpakt dient whistle als flash behandeld te worden. 30mm blast screen is geen overbodige luxe, zelfs bij BP gaat persen wel eens mis. Pers zeker nooit metalen op je core. 500 gram whistle test met blast screen: http://www.wichitabuggywhip.com/fireworks/extra/500gramwhistleselfconfinetest2.wmv Houdt ermee rekening dat wanneer het fout gaat met whistle: -Je blastscreen ervoor zorgt dat je pers jouw richting uit gelanceerd wordt, verankeren dus die handel! -Je blastscreen zeker niet uit plexiglas mag bestaan of deze versplintert. Verschillende lagen polycarbonaat is goed. -Je sleeve uit mekaar spat, ongeacht de afmetingen. Zorg dus voor een zwak punt. Een sleeve uit 2 stalen stukken die verbonden zijn met lichte bouten is een goed voorbeeld, de bouten zullen breken en de stukken zijdelings wegvliegen -Je gehoord onherroepelijk beschadigd zal zijn als je geen gehoorbescherming draagt -Je zicht naar de vaantjes is als je geen oogbescherming draagt.
 4. bonkers

  22

 5. Netjes. De kokers zien er ook goed uit. Kan je even wat tips geven voor het rollen ervan? Ik heb me er nog nooit aan gewaagd deze zelf te maken. Als deze niet cato'en raad ik aan om een thrustcurve te maken voor je er een dummy op zet.
 6. kijk bij 'charcoal' voor een resem aan composities die je met weinig kan maken. http://www.pyrodb.org/compositionIndex.php5?action=browse-all
 7. Maak beide. Die op analoge weegschaal zetten en camera erbij om zo een mooie grafiek te maken. Een nozzleless zal een grote(re) core vereisen. Eens je tevreden bent met de resultaten maak je best nog een aantal ervan om te testen of de resultaten consistent zijn. Probeer ook met dezelfde batch fuel te werken in vergelijkingen. Andere batch = andere resultaten. Daarom gebruik je ook best een grote batch van dezelfde houtskool omdat deze van groot belang kan zijn en zorg ervoor dat je meal voor en na millen hetzelfde vochtgehalte heeft.
 8. bonkers

  gezocht!

  Ik heb zo'n 20 liter keramische kegels, wel in belgië (is dit goedkoop te verzenden naar Nederland?). Ik draai er al jaren mee en die vertonen geen enkel spoor van slijtage. Ik doe ze daarom ook weg omdat degene die ik gebruik blijven meegaan. Het zijn afgeronde kegelvormen van verschillende groottes die voor mij bijzonder efficiënt werken.
 9. Zonet Silicium gemaakt met een thermietreactie, samen met S en Al. Leuk proefje alvast. Nu heb ik wel het volgende probleem: Er zijn ook veel kleine stukjes Si, die dezelfde korrelgrootte hebben als het overige zand. Hoe kan ik deze van elkaar scheiden?
 10. Heb een dergelijke compositie eens los verbrand, zo'n 300 mg. Dat gaf toch enkele uren een witte plek op m'n ogen!
 11. bonkers

  Ducktape Pasting

  Ik heb een lange rol kraftpapier, waar ik met een slijpschijf een rol van ~1.5 cm afschijf, daar kan ik dan al enkele shells mee doen. Werkt snel en is goedkoop.
 12. bonkers

  Ducktape Pasting

  Je hebt goedkopere versies ook die €3 per 50 meter zijn, duur is het dan niet bepaald. Duct tape is voor zover ik weet wel op basis van glasvezel, dus het zal wel nog sterk zijn. Een ronde break behalen lijkt me wel moeilijker. Maar zoals Charcoal al zegt ziet het er veel meer uit als een 'vuurwerkb*m', wat de mogelijke voordelen in het water laat vallen imo...
 13. veline blue werkt goed voor mij. Kaliumperchloraat 55 Koperoxide 15 Parlon 15 Red gum 9 Magnalium 6 Dextrine +4
 14. December is terug, met alle onwetenden die het met zich mee brengt...
 15. bonkers

  Droogkast

  Hoe werkt die verwarmer? Als het zo'n gloeidraad is zou ik dit zeker niet aanraden, als er wat sas op valt is je droogkast weg. Misschien beter dat deze niet in hetzelfde volume staat van de sterren, maar ernaast ofzo.
×
×
 • Create New...