-
Similar Content
-
By Weirdo
Omdat dit toch weer een best uitgebreid fotoverslagje is en er weinig nieuwe shelltopics worden aangemaakt, vond ik dit er wel 1 waard.
Je begint met de vertragingen in de shells te maken, 1 van 3 sec, en 1 van 1,5 sec.
Dan leg je de stars erin, links C8 en rechts C6+10%Ti
Dan vul je ze met breakcharge.
Hemi's op elkaar klappen.
Pasten
10MM gaatje in de bovenkant van de shell met de 3 sec vertraging, en de andere crossmatchen.
Daarna duw je de spolette of timefuse in het gaatje, en leg je er een randje hotglue omheen.
Dan knip je een strookje karton die er tussenpast, en die knip je aan bijde kanten in.
Rondom vastgehotglued
Nog 1 laagje paste eroverheen, en risingtail bevestigd en gecrossmatched.
Liftcup eropgeplakt met quickfuse en hij is af
3_inch_peanut_C8___C6_10_Ti.mp4
-
By Weirdo
Ik heb weer is een salutje gemaakt, gewoon omdat het leuk is.
er zat Flash 11 in:
Potassium perchlorate.............................64
Aluminum..........................................23 GD
Sulfur............................................13
Shimitzu zegt dat dit de hardste en mooiste knal geeft met Kclo4 Al S geeft.
MOV00315.MP4
-
By de.leeuw62
Viel niet mee om deze geweldige sterren te produceren. Om ze te rollen wilde ik in eerste instantie gebruik maken van mosterd zaadjes welke een tijd geweld in heet water.
Dan worden ze wat zwaarder waardoor ze beter rollen. Nadat ze geweld waren dropte ik de natte mosterd zaadjes 1 voor 1 in de flash compo. Op die manier ontstond er al meteen een dun eerste laagje om het zaadje heen. Zodra ik er een stuk of 40 had zeefde ik het losse poeder eraf met een draaiende beweging en stopte de nog prille flash cores in de sterren molen.
Daarna begon het flink tegen te vallen. Te nat sproeien en de boel verkleefd aan alles en aan elkaar. Te droog en de sterren groeide niet of vielen weer uit elkaar waarbij de trommel vol ongebruikte compo zat rond te draaien. Ook nog met verschillende snelheden van draaien geprobeerd maar uiteindelijk heb ik deze manier met de mosterd zaadjes maar opgegeven.
Dan maar cutten....maar hoe rol je die dan verder. Nou dat ging eigenlijk heel goed.
Rol niet te droog dan kun je ze helemaal rond krijgen.
Ik heb de variant 50 - 30 - 20 (Kalium nitraat, zwavel en aluminium) en niet met barium nitraat genomen om de simpele reden dat ik niet in de barium stof wilde zitten.
Nadat ik een hoeveelheid kleine stars van ongeveer 3 a 4 mm had gecut en ze vervolgens in de droge flash meal had gedropt om verkleven te voorkomen, kon het rollen van de flash cores beginnen. Om te voorkomen dat je te nat beneveld en je sterren aan elkaar gaan zitten klitten en waarbij de compo overal zit waar je het niet wil hebben. Bedacht ik om het spoor (waar de sterren doorgaans over rollen) met een vochtige kwast nat te maken door de kwast aan de binnenkant van de trommel te houden terwijl de trommel draait. Dan kun je uitstekend doseren en de rest van de trommel blijft droog waardoor je geen plak aan de binnenkant van de trommel krijgt. Dit werkt prima zo!
De rest van de star met blond streamer compo gerold tot een pak 'm beet 8 mm in omtrek.
Zie resultaat:
-
By 2Tall
Vandaag even een knallertje gemaakt met kno3 flash .
Hier de fotos :
Ik heb 12 gram gemaakt , verhoudingen van flash#5
Gewoon alles samen in de vijzel gepleurd geen gediper met deze flash ,
hier kan je een olifant op laten dansen zonder dat er wat gebeurd .
Stoffen kunnen wel wat fijner , als je een ballmill gebruikt .
Hier onder staat een filmpje met ........ jawel ! .. de knal .
3gpp formaat . mobiele tel. kwaliteit
Voor degenen die dachten dat je met kno3 flash geen knal kan maken
of bij wie het nog niet was gelukt .
Greet
-
By High Density
Als je veel tijd in de sterren voor een grote shell steekt waarvoor je verder geen doel hebt is het handig om te weten hoeveel er nu in een bepaalde hemi gaan, zo kun je een aantal cores van een paar mm nemen en die oprollen zodat je uiteindelijk genoeg sterren hebt met als je dat nodig vind 10 % overmaat bv, dan heb je nog 10 % om ground tests mee te doen en kun je verder netjes je shell vullen zonder dat je een berg chems hebt verspild aan sterren die je niet meer zo gauw gebruikt.
Goed, maar hoe bereken je dat?
Nu had ik eerst een passfire abonnement waar er zo'n ding tussen stond, en daar had ik een aantal hemi & star diameter combo's van genoteerd, maar zoals u weet is betalen aan passfire voor ene nederlander niet traditioneel, bovendien kom je er nu achter dat je niet alle combo's hebt die je wil, dus had ik het idee om deze calculator maar eens te reverse engineeren.
1 * Men nemen de inner diameter van de hemi (of de outer diameter van je cavity-former net wat je wil) en trekken hier 1 keer de diameter van je al dan niet gewenste diameter van je ster af, de uitkomst is de diameter van een bolfiguur die door de hartlijn van de sterren loopt van een voorgestelde gevulde set hemi's
2 * Deel de uitkomst door 2, zo bereken je de straal van dit bolfiguur.
3 * bereken nu de oppervlakte van deze bol doormiddel van de formule 4 x PI x R x R waarbij R de eerder gevonden radius is van de bolfiguur genoemt in stap 1 en 2, PI is een 1 of andere wiskundige constante van 3,14, (zoek op wiki voor een nauwkeuriger getal)
4 * Deel nu de diameter van je ster door 2 om de radius daarvan te vinden.
5 * Bereken nu de oppervlakte van het vlakke deel van een/de ster-helft die precies doormidden is doormiddel van R x R x PI waarbij R de straal is gevonden in stap 4
6 * Deel nu het in punt 3 gevonden oppervlak (van de hartlijn sterren bol) door de gevonden oppervlakte van punt 5 (van de ster)
7* vermenigvuldig de uitkomst gevonden in punt 6 met 0,9069 (dit is de maximale (hexagonale) pakking density die je kan bereiken met cirkels in een oppervlak: 90,69% ) de uitkomst hiervan (stap 7) is bij benadering het aantal sterren dat je in 2 hemi's kan vullen
ik heb het vergeleken met de calculator van passfire en dat geeft exact hetzelfde resultaat
-
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.