Jump to content
PyroForum.nl

KAS-SUIKER ROOKBOMMEN


Guest

Recommended Posts

  • Replies 881
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hey yellow :( jij ook hier ?

Maar iets anders wat zit er eigenlijk in KAS? In deze topic zag ik dat er ammoniumnitraat in zat, maar wat zit er verder nog in.

Het is het de bedoeling dat je KAS zelf maakt of kan je het ook ergens kopen ?

Alvast bedankt.

Posted

er zit ongeveer 70% ammoniumnitraat in KAS, 30% magnesium ( ik weet niet precies wat nog meer ). maar je kan er ook zelf achterkomen dat er ongeveer 70 % Ammoniumnitraat in zit want, als je de NH4NO3 eruit haalt, moet je dat met het zelfde gewicht in suiker gebruiken. en 70% van 60 is ongeveer 40.( daarom is er die 4 suiker 6 kas verhouding )

  • Root Admin
Posted

KAS bestaat uit: (ongeveer)
70% ammoniumnitraat
30% calciumcarbonaat (kalk)
en een aantal procent magnesiumoxide

Maar dit is geen vaste mix, er zijn volgens mij ook variaties.

Posted

Poedersuiker is 99% kristalsuiker, en aangezien je het toch in water oplost maakt het geen zak uit wat je gebruikt Daar had je zelf ook wel achter kunnen komen :roll:

Posted

aangezien poedersuiker wel een heel andere dichtheid heeft zal de verhouding mischien ook wel anders zijn ofnie... nie te slim probere te zijn....Ja idd daarom vroeg ik het ook...als poedersuiker noodzakelijk zou zijn dan moet het maar..maar kristalsuiker is idd 10x goedkoper

Posted

Dichtheid is wel hetzelfde, je verandert namelijk niks aan de eigenschappen van de molecule, je verandert alleen de structuur van de kristallen.

Posted

dus stel he... je zit met 100 mense in een hok van 100 vierkante meter of met 100 mense in een hok van 10 vierkante meter is de dichtheid hetzelfde all1 de structuur anders?want in die bus poedersuiker waar 250gram inzit...krijg ik wel 500 gram kristalsuiker hoor....dus dan is de dichtheid van kristalsuiker tog hoger fnie:S?

  • Root Admin
Posted

Exhile bedoeld de dichtheid van de stof suiker (sucrose). De (chemische) dichtheid van een stof is constant (als de temperatuur dat ook blijft), of de korrels nou groot of klein zijn maakt niet uit.

Wat jij bedoeld is denk de fysieke dichtheid (als gevolg van de structuur) van suiker. Als je 1cm3 poedersuiker en 1cm3 kristalsuiker gaan afmeten en wegen, zal er een verschil tussen die twee zijn.

Posted

Vraagje, vorige week eindelijk alle benodigheden weten te krijgen. Nou had ik het mengsel al een keer gemaakt met een stuk textiel en d.m.v. flashing diamond aangestoken. Werkte niet echt maar het textiel wat bleef smeulen rookte ontzettend.
Nu ik inmiddels de sterretjes heb, had ik bommetje gemaakt van textiel en 1 van keukenrol. Heb alleen het probleem dat ik het zilverfolie zo heb aangesloten dat het min of meer verstikt. Moet ik het losser eromheen wikkelenen of verdwijnt dan ook weer het effect? ik had begrepen dat er zuurstof zou ontstaan en het daardoor wel door zou branden.

Posted

kijk, dat eerste met dat stuk textiel en je flashing diamond kan komen doordat niet alles goed droog was. En dat van je aluminium folie er te strak omheen denk ik niet, ik rol het er altijd heel strak omheen en de onderkant ploft altijd open. ( wel eerste de boven kant open maken )
ik denk dat je doeken gewoon weer niet droog genoeg zijn.

Posted

wat is de verstandigste manier om echt een grote hoeveelheid te drogen? want om nou 20 rollen met de fohn te doen ben ik niet zo voor;) dat moet handiger kunnen...is verwarming beter?

ps. toxicsnake, begreep ik het goed dat dat filmpje van die rookbom bij de KAS rookbommen van jou was?


×
×
  • Create New...