Jump to content
PyroForum.nl

Tim5

Afgeschermd
 • Posts

  146
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

8.174 profile views
 • McM

Tim5's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • One Month Later
 • One Year In
 • Week One Done

Recent Badges

4

Reputation

 1. Ik probeerde het met kraft papier, maar daar heb je verschillende diktes in. De rol die ik had was te dun en begon daardoor te "golven". Je moet echt tegen karton aan zitten om nette sterke tubes te maken.
 2. Haha als ze heel oud zijn ja Ik ben blij dat ik mede door veel te leren en voorzichtig te zijn er zonder kleerscheuren van af ben gekomen. Je kunt nooit zeker zijn van 100% veiligheid, een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan de beste overkomen. (Kijk naar Mumbles van APC Forum) Weet je hoeveel papier ik heb weg moeten gooien voordat ik bruikbare tubes had, wat een verschrikkelijke herinnering Mijn grootste fout was om te beginnen met te dun papier, dat begint meteen te kreuken. Maar inderdaad, de spiraal gerolde kokers in Al folie verstevigen is een goeie. Ik heb ook een keer een strook papier (met lijm) opgerolt om een schroevendraaier om zo een snozzle te maken, dat werkt ook.
 3. Per toeval dat ik even keek of er nog wat leven in het forum zit, en zo te zien is Tyneman er nog (een echte oude rot hier). Zelf maak ik niks meer, ben ouder en daardoor wat voorzichtiger geworden. En de chems zijn niet meer zo makkelijk te krijgen... Heel jammer En dan nu, on-topic ! Ik heb altijd de compo van Takeo Shimizu (ook een oude rot) gebruikt, met wat extra Ti dus daardoor aan de snelle kant. Dat is waarom ik zonder nozzle makkelijk 3/4 meter hoog kwam, maar totaal niet efficiënt natuurlijk, maar wel mooi vol. Als ik het goed heb is de compo: KNO3 - 51 / C - 9 / S - 10 / Ti - 30. Probeer niet al te moeilijk te denken over de tools, vaak is een DIY net zo goed als een tool van 100 EU.
 4. Ik had nooit problemen met gerbs zonder nozzle dus heb me nooit druk gemaakt over tools, behalve een houten rammer. Maar begrijp dat als je nozzles wilt maken je de juiste tools moet hebben. Het zou al helpen als je iemand kent met een draaibank, misschien op school of een metaalbedrijf bij je in de buurt ? Kijk ook eens op APC forum, wellicht dat daar de foto's nog wel op staan. Als je niet veel te besteden hebt dan moet je innovatief zijn.
 5. Hey welkom ! Beetje een dooie boel hier, maar wel veel informatie ! Jeej. Weet je ook wat je overgrootvader maakte ?
 6. Nog even optimaliseren, maar ziet er leuk uit. Ik gebruik zelf de compo KNO3 51 / S 10 / C 9 / Ti 30. Gaat in een 25 mm (dia.) koker zonder "versmalling", zeker 2 meter hoog.
 7. Ik had juist dat "krimp" probleem als ik het papier langer liet liggen, misschien moet ik wat dikker kraft gebruiken ... Zal het eens gaan proberen op jouw manier, tenminste, volgend jaar dan. Bedankt voor de tip.
 8. @sterretjesterretje Kokers zien er zeer strak uit ! Vorig jaar een 36 shots cake zelf moeten rollen, wat een gedoe is dat. Zijn deze kokers droog ? Bij mij waren de kokers nat mooi strak, maar eenmaal droog begonnen ze wat rimpels te vertonen (ik denk iets te veel lijm). Een "minishell" noemen we een bombette toch ?
 9. Zaterdag heb ik in Almere 2 mooie destillatie thermometers en heel toepasselijk een oude rookmelder gekocht bij de kringloop, een uur later was de hele toko afgebrand 2 thermometers tot 400 graden kunnen redden voor 2,50 ! Koopje dus !
 10. Thanks Rocketier ! Ik ga er naar op zoek
 11. Google geeft veel resultaten, en misschien kan je een mailtje sturen naar een bedrijf dat in lab spul gespecialiseerd is. Zij weten vast wel waar je er een kan kopen. Rubber kan je volgens mij niet gebruiken, dat wordt aangetast door HNO3 op hoge concentraties. Heb zelf ook deze synthese gedaan maar zonder vacuüm, ben nu van plan om gaswasflessen voor de koelkastcompressor te installeren maar ben nog op zoek naar een slang die bestendig is tegen de dampen. De "chemical resistance guide" is wel handig om op te zoeken wat voor materiaal je kan gebruiken.
 12. Gisteren heb ik weer HNO3 gemaakt en had de schaal iets vergroot. Ik was het zat om elke keer de hele opstelling naar buiten te tillen voor een kleine 35 ml, dus heb m'n 1000 ml kolf erbij gepakt en gevuld met 300 ml H2SO4 en 400 gram KNO3. De kolf in een zandbad gezet, de waterpomp aangeslingerd en wachten maar... Pas na 2,5 uur (!!) verwarmen begon het eindelijk te koken. Buiten was het ondertussen donker geworden waardoor ik een lamp moest gebruiken om wat te kunnen zien Overal muggen en motten natuurlijk. De eerste paar minuten kwam de HNO3 er rijkelijk uit vloeien, maar dat hield snel op. Ook was refluxen een probleem, en moest de kolf inpakken in aluminiumfolie om sterk terugvloeien te voorkomen. De temperatuur was erg aan het schommelen en bereikte af en toe 90 °C/95 °C, dat terwijl ik de warmtebron (elektrische kookplaat) op dezelfde temperatuur hield. Uiteindelijk destilleerde het net zo snel als met een kleine kolf, dus om 2 uur 's nachts zat ik nog te kijken hoe elke seconde een druppel HNO3 in de opvangkolf viel. Volgende keer gewoon weer 4 kleinere destillaties uitvoeren, dat werkt een stuk prettiger en sneller ! Zal straks de opbrengst posten nadat ik de HNO3 wit heb gemaakt. Edit: 125 ml
 13. Tim5

  Elmar Dam

  Een stuk ijzerdraad van een meter met daaraan een bolletje staalwol, simpel maar ziet er heel imposant uit. Dit is wel heet rondvliegend gesmolten staal, dus doe dit nooit binnen of op plaatsen waar makkelijk brand kan ontstaan maar op een open veld (bijvoorbeeld op de middenstip van een voetbalveld). Geen brandbare kleding dragen !! Daarom raad ik je aan om naar een gespecialiseerd bedrijf te gaan, die hebben hoogstwaarschijnlijk een professionelere manier dan staalwol rondslingeren.
 14. Tim5

  Elmar Dam

  Je moet bij een gecertificeerd bedrijf zijn, hier heb je vergunningen voor nodig. Bijvoorbeeld: http://www.elementumfx.nl/nl/vuurwerkshows.html Of je koopt staalwol en ijzerdraad, het eerste effect is zeer makkelijk na te maken. Natuurlijk raad ik dit af.
 15. Je moet denk ik in dit topic wezen, staat oneindig veel info in. '?do=embed' frameborder='0' data-embedContent>>
×
×
 • Create New...