Jump to content
PyroForum.nl

Tim5

Afgeschermd
 • Content count

  137
 • Joined

 • Last visited

 1. Tim5

  fontein-wcrol-alupoeder.mp4

  Nog even optimaliseren, maar ziet er leuk uit. Ik gebruik zelf de compo KNO3 51 / S 10 / C 9 / Ti 30. Gaat in een 25 mm (dia.) koker zonder "versmalling", zeker 2 meter hoog.
 2. Tim5

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Ik had juist dat "krimp" probleem als ik het papier langer liet liggen, misschien moet ik wat dikker kraft gebruiken ... Zal het eens gaan proberen op jouw manier, tenminste, volgend jaar dan. Bedankt voor de tip.
 3. Tim5

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  @sterretjesterretje Kokers zien er zeer strak uit ! Vorig jaar een 36 shots cake zelf moeten rollen, wat een gedoe is dat. Zijn deze kokers droog ? Bij mij waren de kokers nat mooi strak, maar eenmaal droog begonnen ze wat rimpels te vertonen (ik denk iets te veel lijm). Een "minishell" noemen we een bombette toch ?
 4. Tim5

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Zaterdag heb ik in Almere 2 mooie destillatie thermometers en heel toepasselijk een oude rookmelder gekocht bij de kringloop, een uur later was de hele toko afgebrand 2 thermometers tot 400 graden kunnen redden voor 2,50 ! Koopje dus !
 5. Tim5

  NS14 thermometer adapter

  Thanks Rocketier ! Ik ga er naar op zoek
 6. Tim5

  NS14 thermometer adapter

  Google geeft veel resultaten, en misschien kan je een mailtje sturen naar een bedrijf dat in lab spul gespecialiseerd is. Zij weten vast wel waar je er een kan kopen. Rubber kan je volgens mij niet gebruiken, dat wordt aangetast door HNO3 op hoge concentraties. Heb zelf ook deze synthese gedaan maar zonder vacuüm, ben nu van plan om gaswasflessen voor de koelkastcompressor te installeren maar ben nog op zoek naar een slang die bestendig is tegen de dampen. De "chemical resistance guide" is wel handig om op te zoeken wat voor materiaal je kan gebruiken.
 7. Tim5

  Salpeterzuur produceren

  Gisteren heb ik weer HNO3 gemaakt en had de schaal iets vergroot. Ik was het zat om elke keer de hele opstelling naar buiten te tillen voor een kleine 35 ml, dus heb m'n 1000 ml kolf erbij gepakt en gevuld met 300 ml H2SO4 en 400 gram KNO3. De kolf in een zandbad gezet, de waterpomp aangeslingerd en wachten maar... Pas na 2,5 uur (!!) verwarmen begon het eindelijk te koken. Buiten was het ondertussen donker geworden waardoor ik een lamp moest gebruiken om wat te kunnen zien Overal muggen en motten natuurlijk. De eerste paar minuten kwam de HNO3 er rijkelijk uit vloeien, maar dat hield snel op. Ook was refluxen een probleem, en moest de kolf inpakken in aluminiumfolie om sterk terugvloeien te voorkomen. De temperatuur was erg aan het schommelen en bereikte af en toe 90 °C/95 °C, dat terwijl ik de warmtebron (elektrische kookplaat) op dezelfde temperatuur hield. Uiteindelijk destilleerde het net zo snel als met een kleine kolf, dus om 2 uur 's nachts zat ik nog te kijken hoe elke seconde een druppel HNO3 in de opvangkolf viel. Volgende keer gewoon weer 4 kleinere destillaties uitvoeren, dat werkt een stuk prettiger en sneller ! Zal straks de opbrengst posten nadat ik de HNO3 wit heb gemaakt. Edit: 125 ml
 8. Tim5

  Elmar Dam

  Een stuk ijzerdraad van een meter met daaraan een bolletje staalwol, simpel maar ziet er heel imposant uit. Dit is wel heet rondvliegend gesmolten staal, dus doe dit nooit binnen of op plaatsen waar makkelijk brand kan ontstaan maar op een open veld (bijvoorbeeld op de middenstip van een voetbalveld). Geen brandbare kleding dragen !! Daarom raad ik je aan om naar een gespecialiseerd bedrijf te gaan, die hebben hoogstwaarschijnlijk een professionelere manier dan staalwol rondslingeren.
 9. Tim5

  Elmar Dam

  Je moet bij een gecertificeerd bedrijf zijn, hier heb je vergunningen voor nodig. Bijvoorbeeld: http://www.elementumfx.nl/nl/vuurwerkshows.html Of je koopt staalwol en ijzerdraad, het eerste effect is zeer makkelijk na te maken. Natuurlijk raad ik dit af.
 10. Tim5

  Salpeterzuur produceren

  Je moet denk ik in dit topic wezen, staat oneindig veel info in. '?do=embed' frameborder='0' data-embedContent>>
 11. Tim5

  Filmpjes

  Explosive Science ! Geweldige lezing over HE's. Net zoals de vorige, The science of fireworks, goed voor de beginners onder ons, of leraren die wat willen laten zien op school. En nog een leuk filmpje van dezelfde professor.
 12. Tim5

  Filmpjes

  Mooi getimed stukje vuurwerk op 03:30 http://www.liveleak.com/view?i=7cf_1357221604
 13. Tim5

  O&N 2012/2013

  3" rood zonder booster (zie je niet goed door de cam. maar het is rood ) http://www.youtu.be/Ac8-bP3Ntjw?t=15s 36 shots cake (helaas niet de beste beelden) Jammer dat ze niet symmetrisch breaken, dit jaar weer lekker zelf kokertjes rollen i.p.v. plastic bombettes. http://youtu.be/suW3f8DPOic?t=14s
 14. Tim5

  Korte Vragen Topic

  Vervelend man... Phiko blue gooi ik na het cutten meteen in een bakje met meal, goed schudden en laten drogen. Phiko blue sterren hebben ook geen last van vocht, ze zijn van plastic. Tenminste, als je ze cut met aceton, met dex. en water hebben ze natuurlijk wel last van vocht. Ruby red werk ik niet mee dus daar kan ik je niet mee helpen, ik gebruik KClO4 68 - SrCO3 13 - Red gum 14 - Dex. 5 geprimed met meal, en die gaan allemaal mooi aan. Sr(NO3)2 is hygroscopisch dus vochtige ruimtes zijn inderdaad niet de beste plek om die te laten drogen.
 15. Tim5

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Doe voorzichtig vandaag jongens Heel veel plezier met het afsteken van de mooie creaties die ik hier voorbij heb zien komen. Ben erg benieuwd naar de 12" ! Alvast een fijne jaarwisseling toegewenst !
×