Jump to content
PyroForum.nl

HellBound>LordOfDark

Gebruikers
 • Content count

  293
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HellBound>LordOfDark

 1. HellBound>LordOfDark

  Ongelukken

  Okee nu een off-topic die niet over muziek gaat... Hebben jullie wel eens ongelukken gehad met mengsels en vuurwerk? dat de hele zooi op een totaal verkeerd moment afging ofzo? of dat iets ergens heen vloog waar het niet heen moest...bij mij was dat de rook van mijn rookbom die fijn door de open deur allemaal naar binnen waaide...Ook heb ik een keer per ongeluk een vuurpijl(gelukkig niet een hele grote) door mijn raam naar binnen geschoten :oops: Hebben jullie ook zulke ervaringen? Ben ik wel benieuwd naar gr. Hellbound>LordOfDark
 2. HellBound>LordOfDark

  Eindstoppen tutorial

  Ik weet dat dit topic al tijden dood is, maar ik wil toch even een nieuw experiment van mij erbij zetten, want ik ben er heel tevreden over. Als je echt kei en keiharde eindstoppen wil die met geen mogelijkheid kapot gaan, barsten of er uit knallen (en alle andere narigheid die ik over het hoofd zie), dan moet je je bentoniet een beetje vochtig maken met arabisch gom, en dan aanstampen/persen. Hierbij moet je natuurlijk wel even zorgen dat de inhoud van je pijl of wat dan ook niet ook vochtig wordt, maar een papiertje ertussen is meestal al genoeg. Hopelijk hebben jullie er wat aan!
 3. HellBound>LordOfDark

  Milieu

  Er wordt inderdaad erg veel achter Al Gore aangelopen, maar hij heeft het zeker niet uit de lucht gegrepen. Het probleem is dat er op dit moment een positieve terugkoppeling komt. Door meer broeikasgassan in de atmosfeer warmt de aarde op, wat vervolgens weer zorgt voor nog meer broeikasgassen emissie. we zitten dus in een vervelende situatie. Door de opwarming van de aarde komen er verschillende problemen aan bod. Allereerst ontsnapt er nog meer CO2 uit het water. Ook verdampt er meer water. De waterdamp kan vervolgens meer warmte absorberen waardoor de lucht nog verder opwarmt. De poolkappen smelten waardoor er meer water is dat meer warmte kan absorberen. Door de temperatuur stijging zet het water uit wat weer tot een aanzienlijke zeespiegelstijging leid. Het is naar mijn mening irrelevant of de mens daar nou de oorzaak van is of iets als de zon ofzo, maar een feit is dat WIJ met de problemen komen te zitten, dus is het aan ons om iets te gaan doen. Het is wel een feit dat we verzurende gassen uitstoten waardoor kleine oceaan diertjes geen kalkskeletten meer kunnen opbouwen waardoor ze dood gaan. Dit is 1 voorbeeld van hoe wij als mensen invloed hebben op grote voedselketens door onze uitstoot en verzuring. maar we zijn zeker niet vrij te pleitten. De video van Al Gore vertoont ongetwijfeld mankementen en drog redenen, maar hij heeft wel een punt met dat we ons niet bewust zijn van wat we aanrichten. Dat is wel een serieus probleem. We zien de consequenties niet van wat we doen. We weten niet OF het evenwicht zich weer insteld. Ik zie serieus geen oplossing, alleen stapjes in de goede richting, maar dan moeten alle mensen in de wereld als een idioot aan de kernfusie en weg van de kolencentrales enzo...
 4. HellBound>LordOfDark

  Overgaan / Slagen / Blijven zitten ?? (op school)

  Ik ben net gelukkig geslaagd voor 6 gymnasium en als klap op de vuurpijl (om maar een hier passende uitdrukking te gebruiken) ben ik ook nog eens keihard in geloot bij Geneeskunde!Dus ik ben blij:D En ik verdwijn uit de achterhoek naar het noorden van het land om daar mijn geluk te beproeven. Ik ga vast veel leren van de oud en nieuw nachtdiensten waar vingerloze jongetjes komen die minder verstandig zijn geweest dan ik tot nu toe. Eindelijk weg van de middelbare school!
 5. HellBound>LordOfDark

  BBQ Poll

  Waar: Maakt me niet uit, ik vind het leuk om te komen ongeacht de reistijd. Wanneer: maakt niet uit, als ik niet op vakantie ben kom ik wel en verzet ik eventuele afspraken. Slapen: als het kan graag, maar in gevalk van slaapplaatsen tekort ben ik ook bereid naar huis te reizen. Leuk idee trouwens! Als niemand maar spul meeneemt, want dan gaan ze ons allemaal oppakken:P en dan word het een dode boel op het forum.
 6. HellBound>LordOfDark

  Humor

  Ik dacht ik heb ook nog wel wat aardige afbeeldingen. De eerste vind ik persoonlijk erg sterk
 7. HellBound>LordOfDark

  Elementen verzameling

  Respect als je Cesium en Frankium enzo kan krijgen / maken! Maar wel een tof idee!
 8. HellBound>LordOfDark

  I-Doser

  Heb je dan niet gewoon op je arm geslapen ofzo? Of als je m zo draait boven je ofzo dat er bloedvaten bekneld raken? Dan krijg je namelijk ook dat je er geen gevoel in hebt?Want wat jij beschrijft heb ik als ik op mijn arm geslapen heb of als ik mijn arm op een bepaalde manier boven me heb liggen zegmaar. Uiteraard zonder I-doser. Ik zal die drug ook eens proberen en binnenkort mijn waarnemingen posten.
 9. HellBound>LordOfDark

  I-Doser

  Ja maar mensen, Wat is het idee van placebo? dat je er zo in gelooft dat je alle psychische aspecten al in je hoofd krijgt. Ookal weet je dat het placebo is (tenminste dat geloof ik) kun je toch net zo hard gaan spacen? vergelijk het met dat je dronken bent. Als je eenmaal weet dat je zat bent ga je alleen maar raarder doen omdat je dan een excuus hebt:P nou ik zou zeggen, zogauw je iets denkt te voelen ga dat lekker overdrijven, volgens mij moet je zo'n placebo effect best kunnen beinvloeden. Ik citeer de matrix hierbij: Your mind makes it real:) gewoon geloven dat placebo ook goed werkt dan werkt dat misschien wel weer de volgende placebo in de hand:P
 10. HellBound>LordOfDark

  Ouders...

  Sommige mensen ook niet :)
 11. HellBound>LordOfDark

  "Straat Deurne ontruimd na vondst verdachte stoffen"

  Ik denk dat het niet heel veel zin heeft om een afgescheiden deel van het forum ergens te 'verstoppen' op internet. Met de anti-terrorisme manie in Nederland en de rest van de wereld heeft de AIVD ongetwijfeld allerlei volmachten hebben gekregen. Als ze via het forum members kunnen opsporen kunnen ze via via ook heus wel achter de andere locatie van het forum komen. Het feit dat we dan ons willen 'verstoppen' maakt het alleen maar verdachter... Er zijn ongetwijfeld mensen die de info die op dit forum staan wel gebruiken voor verkeerde dingen, maar de trouwe members die hier de dupe van worden acht ik daar niet toe in staat. Het lijkt me slim om geen foto's en filmpjes achter te laten (wat erg jammer is, want het is altijd leuk om het werk van anderen te bekijken, maarja) dan is er in iedergeval geen bewijs. Verder zorg dat je je stoffen volgens de wet opslaat, dan kunnen ze je daar ook niet op pakken. En verder...mensen van de AIVD en andere stumperds die geen eigen leven hebben, probeer een eigen leven te krijgen en laat de hobbyisten van dit forum die geen kwaad in de zin hebben met rust en ga echte terroristen zoeken. Anders gezegt: Ga boeven vangen.
 12. HellBound>LordOfDark

  "Straat Deurne ontruimd na vondst verdachte stoffen"

  Jezus waarom moeten ze toch iedereen oppakken tegenwoordig! Alsof de betreffemde persoon er ooit iets kwalijks mee zou uithalen! Nou sterkte ermee, en hopelijk doen ze niet te spastisch!
 13. HellBound>LordOfDark

  Ongeluk Bastieboy

  Pff ik lees het nu pas... Ik moet toch zeggen dat ik geschrokken ben! Namens mij ook sterkte voor Bastie! Sensatie belust nederland en menig geenstijl lezer leest zo te zien nu dit topic ( 145 mensen in 1 topic is niet gewoon meen ik). Nou hopen dat niet heel Nederland meteen in de Angst-voor-terrorisme manie schiet voor een uit de hand gelopen project. Wat de vrienden van Bastie betreft, ik denk dat het met de EOD en alles wel mee zal vallen. Per slot kwam Samir A. ook weg met 'hij houd gewoon van knutselen' terwijl heel Nederland wist dat het bij hem NIET onschuldig was, in tegenstelling tot de mensen van dit forum die zich met HE bezig houden. Maar aan de vrienden van Bastie, ook aan jullie sterkte! ps. @ Gamekeeper & mods, kunnen ze jullie verplichten om IP adressen vrij te geven van mensen van dit forum waarvan ze naar aanleiding van dit incident besluiten ook een kijkje te willen nemen?
 14. HellBound>LordOfDark

  Whistle Rocket

  Een topic over een whistle rocket bestond nog niet, dus ziehier. Ik heb gister een mooie raket gemaakt, maar aangezien ik twijfelde of mijn poeder fijn genoeg was had ik een kleine core + nozzle gemaakt. Mijn twijfel was overbodig, met genoegen kan ik meedelen dat het een oorverdovende cato werd. Leuk effect maar niet de bedoeling. En wat hebben we geleerd? Nooit een core/nozzle bij redelijke whistle mix Zijn er meer di ervaring hebben met whistle rockets? Ben benieuwd naar jullie ervaringen! Hellbound>LordOfDark
 15. HellBound>LordOfDark

  Fonteinen

  Ik heb nog even een vraagje over fonteinen, met welke compositie hebben jullie de beste ervaringen? Ik ben nog aan het zoeken naar een compositie die echt veel uitspuwd zegmaar zonder al te veel rook... hebben jullie suggesties voor mij? Eentje met veel vonken ofzo... Ik kan toch in principe er ook kleine stars in verwerken? Alvast bedankt!
 16. HellBound>LordOfDark

  Fonteinen

  Ik zou zeggen: probeer zelf wat. De brand tijd van een fontein is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren dus dat krijg je toch niet precies hetzelfde. De nozzle en de hoogte en alles beinvloeden het ook allemaal, maar waarom probeer je het niet gewoon zelf? De fijnheid en zuiverheid van je stoffen beinvloed ook de brandsnelheid. Dus er blijven zoveel factoren verschillend. Zonder core komen mijn fonteinen ongeveer 2 meter hoog meestal. Redelijk smalle nozzle, dwz 1/5 denk ik. Maar een schatting van de brandtijd van die fontein is wel mogelijk, maar alles behalve accuraat. Als er 1 kg in gaat en er staat zo'n druk achter zal het redelijk snel gaan. Halve minuut? misschien iets meer, 1 minuut? Maar als je het zelf maakt is het toch heel anders denk ik, dus of je er wat aan hebt weet ik niet.
 17. HellBound>LordOfDark

  Salpeter-Paraffine rookbom

  De tweede mogelijkheid denk ik, anders krijg je alleen een grote steekvlam volgens mij...
 18. HellBound>LordOfDark

  Dragon Eggs

  Je kunt het niet vervangen door flash, en een HE in je vuurpijl lijkt mij ook niet ideaal. Als jij kleine bolletjes flash maakt geeft dat geen schel knalletje of geknetter. Je krijgt hoogstens een paar kleine flitsjes (ook best leuk maar toch wat anders). 'Dragon eggs' star (Crackling star) Source: rec.pyrotechnics. Composition from "The best of AFN III"[12], page 121 Comments: Sometimes, Bi2O3 is used instead of Pb3O4. The composition is extremely sensitive, both to friction and impact. It is also quite poisonous and explosive. Gloves and an air mask must be worn at all times when handling this mixture since the mixture contains the very toxic Pb3O4. Preparation: Add lacquer untill the thickness is like wood putty. Pass the mix through a screen and dry it to make 1mm squares. These will explode with a sharp crack shortly after lighting and can be used as star cores. Pb3O4.............................................81.8 Magnalium (50/50, 100-200 Mesh)...................9.1 Copper(II)oxide...................................9.1 Nitrocellulose lacquer binder.....................10% by volume Dat is een compo, maar ik raad je aan om voorzichtig te doen, want het is best giftig.
 19. HellBound>LordOfDark

  KAS-SUIKER ROOKBOMMEN

  Heerlijk deze warning storm . Wellicht zullen de nOObs hier even het topic doorlezen en de tutorial lezen? Al deze vragen zijn al minstens 30 keer gesteld! Doe normaal en lees gewoon even. Maar voor 15 euro mag je bij mij een kilootje KAS komen halen. :P
 20. HellBound>LordOfDark

  Kerstmis

  Vrolijk kerstfeest mensen! Ik dacht ik laat even een berichtje achter. Eet je lekker vol enzo. Zijn er nog mensen die iets speciaals gaan doen? Kerstgroetjes! PS. De bijlage vond ik een erg mooi kerstkaartje :P
 21. HellBound>LordOfDark

  Carbid schieten

  Een andere mogelijkheid is naar een oudijzer zaak gaan en een stuk van een flinke buis meeneemt. Stamp deze een stuk in de grond en ram er een basketbal in en dat werkt ook. Zorg wel dat je zeker weet dat de buis sterk is, maar met een basketbal erop moet dat toch veilig zijn als je een beetje kijkt naar wat je meeneemt.
 22. HellBound>LordOfDark

  KAS-SUIKER ROOKBOMMEN

  Stop het in de oven of zet de verwarming hoger. Als je echt fanatiek bent pak je de föhn erbij.
 23. HellBound>LordOfDark

  Fonteinen en meer

  Even een korte update. Een klein fonteintje, maar wel erg mooi heb ik gemaakt van deze compo: Potassium nitrate.................................50 Charcoal..........................................10 Sulfur............................................15 Aluminium......................................25 Erg mooi effect zoals ik al zei. Het kwam ongeveer 2 meter hoor, niet geniaal dus maar toch prima om naar te kijken. Al was 250 mesh ongeveer. De eindstop was van snelcement. De ID van mijn huls was ongeveer 1.5 cm. klein maar fijn noem ik dat! :angry:
 24. HellBound>LordOfDark

  Eindstoppen

  Als je echt zeker wil zijn dat je eindstop er niet uitvliegt moet je 'm vastzetten met een schroef of iets dergelijks, maar dan krijg je het volgende probleem, namelijk dat die schroef waarschijnlijk keihard wegschiet. Alleen mogelijk als je op een grote afstand gaat staan wat natuurlijk minder leuk is. Een andere methode die iets veiliger is en ook wel kans van slagen heeft is door een gat te boren door je huls op de hoogte van de eindstop. Het snelcement, hot melt glue of whatever loopt daar dan ook in waardoor je eindstop vergrendeld is met zichzelf dus eigenlijk. Deze methode werkt goed bij mij. Er is veel meer kracht nodig om je eindstop eruit te laten schieten, dus een grotere kans dat je huls knalt of dat er genoeg druk wordt opgebouwd voor een flinke fontein.
 25. HellBound>LordOfDark

  Ik ben eXacto

  Tuincentrum wellicht? Daar hebben ze het altijd.
×