Jump to content
PyroForum.nl

Heinrich

Gebruikers
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heinrich

  Ammoniumnitraat opslaan

  Over mijn eigen vraag nadenkend: Zou een koffiemolen werken? Hebben jullie er ervaring mee? Ik wil het gebruiken voor een recept waarbij geschreven wordt: 'drymix' Het lijkt mij dat je dan zo'n fijn mogelijk poeder moet hebben.
 2. Heinrich

  Ammoniumnitraat opslaan

  Beste mensen, Ik heb de aanwijzingen op deze site opgevolgd en ben de trotse bezitter van een oude pan met een redelijk dikke witte laag op de bodem. Nu heb ik twee vragen: 1) Hoe kan ik deze laag het beste verwerken tot een poeder? 2) Wat is de beste manier om dit poeder vochtvrij te bewaren? Is een luchtvrij doosje van bijvoorbeeld de Blokker goed genoeg? Voor gebruik een uurtje in de oven op 120 graden om het laatste vocht er uit te bakken?
 3. Heinrich

  Eindstoppen

  Ik las een topic over het zelf maken van hulzen. Het lijkt mij persoonlijk veiliger om papier le laten vliegen dan scherven PVC of metaal. Maar waarmee vul je de open eindes van een huls op? Wat gebruiken jullie bij voorkeur als ontsteking?
 4. Heinrich

  Harde knal

  Het gaat mij om de harde knal. Klopt het dat den een relatief kleine knal in een afgesloten colafles een flinke harde knan teweeg brengt?
 5. Heinrich

  Gevoelige Composities

  Ik heb ooit eens mengsels gemaak van zwavel met kalciumchloraat. (50/50) Een tik met een hamer en het knalt. Maar wat je goed kunt doen is in Belgie of Duitsland losse flodders kopen en deze als ontsteking gebruiken. (daar zijn 'alarrmpistolen tekoop die enkel losse flodders schieten, vraag daarnaar) Een stukje kurk op het slaghoedje en een punaise er door. Als het gevaarte dan op de punaise landt : kaboem! (pas op voor rondvliegende delen!)
 6. Heinrich

  Drogen van rookbom

  De oven op 90graden is dat veilig genoeg? Of net over de honderd, voorbij het kookpunt van water, is dat nog veilig?
 7. Heinrich

  KAS-SUIKER ROOKBOMMEN

  Ik als beginner wil hier ook graag nog wat over vragen. Als ik het goed begrijp levert het KAS de zuurstof om de suiker en het papier te verbranden, waarbij dan rook ontstaat. Klopt dit?
 8. Heinrich

  Hulzen

  Um, een beginnersvraag: Je rolt en lijmt zo'n mooie koker, maar hoe vol je de open uiteinden op? (en lijm je het hele papier in, of alleen het laatste stukje)
×