Jump to content
PyroForum.nl

NS14 thermometer adapter


The Freak

Recommended Posts

Hoi!

Ik ben op zoek naar een niet al te dure NS14 thermometer adapter voor mijn destillatie opstelling. Iemand misschien een over? Helaas zat deze niet inbegrepen in de verder wel gunstige deal (40 euro voor 25 en 50 mL kolf, vigruex, liebigkoeler 30cm, vacuüm allonge, normaal opzetstuk + wat klemmen, alles NS14). Tot op heden kon ik wel af met een flinke laag teflon tape om de thermometer, maar ik ben van plan om salpeterzuur te gaan vacuüm destilleren. De handyman methodes lijken mij hiervoor ietwat minder geschikt. Heb ook nog een pomp nodig, gelukkig staan er twee oude koelkasten op de gang die weg moeten. Eens kijken of ik daar de pomp van af kan slopen, beetje afhankelijk van het type koelgas.

Mvg,

Freak

Edited by The Freak
Link to comment

Ik kan je niet helpen aan een thermometer adapter maar ik gebruik wel al een lange tijd DIY teflon verbindingen voor thermometers en druppeltrechter.

Die laag teflon tape om de thermometer kan je met behulp van een ander stuk glaswerk( met slijpstuk) tot een perfecte gasdichte verbinding maken. Gewoon met enige kracht het teflon(gebruik voldoende tape) in de female verbinding drukken. Waar je wel op moet letten is de positionering van de thermometer in het opzetstuk

Edited by redox
Link to comment

Werkt dat ook nog fatsoenlijk als je er vacuüm op zet? En je klemt het teflon tape dus in het slijpstuk? Bij mijn opzetstuk zit namelijk een vernauwing tussen het desbetreffende slijpstuk en de zijarm, klemde de tape daar altijd omdat dat wat minder tapewerk was.
Kwam bij een zekere winkel die zo af en toe de prijzen niet meer laat zien omdat ze druk zijn het volgende tegen voor een 13 euro. Helaas staat er niet bij wat voor materiaal de 'rubber/plastic' ring is. Heb wel eens zo'n opzetstuk gebruikt, maar dat was niet voor agressieve stoffen. Iemand enig idee of zoiets salpeterzuur zou overleven? Dan weet ik een beetje wat mijn opties zijn.
AK92.1.jpg

Link to comment

Google geeft veel resultaten, en misschien kan je een mailtje sturen naar een bedrijf dat in lab spul gespecialiseerd is. Zij weten vast wel waar je er een kan kopen. Rubber kan je volgens mij niet gebruiken, dat wordt aangetast door HNO3 op hoge concentraties. Heb zelf ook deze synthese gedaan maar zonder vacuüm, ben nu van plan om gaswasflessen voor de koelkastcompressor te installeren maar ben nog op zoek naar een slang die bestendig is tegen de dampen. De "chemical resistance guide" is wel handig om op te zoeken wat voor materiaal je kan gebruiken.

Link to comment
  • 3 weeks later...
×
×
  • Create New...