Jump to content
PyroForum.nl

The Freak

Afgeschermd
 • Posts

  137
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2.201 profile views

The Freak's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. The Freak

  NG

  Klinkt alsof hun oren dat niet konden waarderen Mag zoiets eigenlijk van de school, of hoe werkt dat?
 2. The Freak

  Yesssss!

  Gefeliciteerd T! Lijkt me lastig zo'n hobby en kinderen, alles driedubbel achter slot en grendel?
 3. The Freak

  NYE14-15 1

  Ik had ook geen geluid, op youtube echter wel. Zie link in de omschrijving van T.
 4. Test dan vooral ook even of het nog wil branden na het millen. Het lijkt me namelijk zeer waarschijnlijk dat er voornamelijk aluminium oxide overblijft na het verhitten. Het oppervlak is namelijk relatief groot en door de geringe dikte verdeelt de warmte zich nauwelijks over het folie, dus gedeeltelijke verbranding lijkt me aannemelijk.
 5. The Freak

  Rookbommen

  Haha een parenclub, daarvoor zou het een goede omschrijving zijn ja! Is alleen niet waar ik heb over heb. Bedankt trouwens voor het testen, ziet er veelbelovend uit! Voor de ontsteking maak ik dan zelf die avond wel een kleine batch zonder water. Daarvan een klein klontje+lont in de grotere rookbom duwen wil vast helpen. En Andres, stond een link aan het eind van de eerste video dat dat het filmpje was. Ondanks dat heb je alsnog een punt, je weet nooit of beide filmpjes daadwerkelijk over hetzelfde device gaan. Had ik niet gezien.
 6. The Freak

  Rookbommen

  Hoi! Voor een niet nader te noemen vereniging waarbij leden wekelijks samenkomen om leuke activiteiten te ondernemen ga ik een rookbom avondje organiseren. Aangezien het al een paar jaar geleden is dat ik mij hier voor het laatst in verdiept heb was ik wat aan het googlen waarbij ik dit filmpje tegenkwam. '> het maken '> het afsteken De hierbij gebruikte compositie: 400 grams potassium nitrate (KNO3) 200 grams sugar (C12H22O11) 400 ml water (H2O) 80 grams corn-syrup Nou ben ik bekend met de gebruikelijke methoden voor KNO3-suiker al dan niet met paraffine, alleen leek mij deze compositie wel interessant. Dit omdat het er op lijkt dat dit redelijk werkt zonder een vorm van container en omdat ik benieuwd ben naar het toevoegen van water. Ten eerste omdat dit misschien het proces van 'smelten' (of in dit geval eerder indampen) veiliger maakt, door de betere warmteverdeling over de componenten, zonder te hoeven werken met een stof die je niet zo makkelijk met water uit de pan krijgt (paraffine). Ten tweede omdat ik me af vroeg hoe de kaliumnitraat en de suiker zouden kristalliseren en of dit überhaupt gebeurd. Ik kan helaas uit de video niet halen of het daadwerkelijk samensmelt, of dat het uitkristalliseert. Ten derde is er misschien nog wat water over gebleven is wat brandvertragend zou werken. De corn-syrup bevat in dit geval glucose, water, "refiners' syrup, salt, vanillin(heb even het merk gegoogled). Ik kan me niet voorstellen dat dit veel toevoegt, maar emand enig idee waar dit voor zou kunnen dienen? Andere ideeën/meningen over deze compositie? Mvg, Freak
 7. Ik ook, dat zou ideaal zijn. Zit alleen ook een beetje met mijn karige studenten financiën.
 8. Werkt dat ook nog fatsoenlijk als je er vacuüm op zet? En je klemt het teflon tape dus in het slijpstuk? Bij mijn opzetstuk zit namelijk een vernauwing tussen het desbetreffende slijpstuk en de zijarm, klemde de tape daar altijd omdat dat wat minder tapewerk was. Kwam bij een zekere winkel die zo af en toe de prijzen niet meer laat zien omdat ze druk zijn het volgende tegen voor een 13 euro. Helaas staat er niet bij wat voor materiaal de 'rubber/plastic' ring is. Heb wel eens zo'n opzetstuk gebruikt, maar dat was niet voor agressieve stoffen. Iemand enig idee of zoiets salpeterzuur zou overleven? Dan weet ik een beetje wat mijn opties zijn.
 9. Hoi! Ik ben op zoek naar een niet al te dure NS14 thermometer adapter voor mijn destillatie opstelling. Iemand misschien een over? Helaas zat deze niet inbegrepen in de verder wel gunstige deal (40 euro voor 25 en 50 mL kolf, vigruex, liebigkoeler 30cm, vacuüm allonge, normaal opzetstuk + wat klemmen, alles NS14). Tot op heden kon ik wel af met een flinke laag teflon tape om de thermometer, maar ik ben van plan om salpeterzuur te gaan vacuüm destilleren. De handyman methodes lijken mij hiervoor ietwat minder geschikt. Heb ook nog een pomp nodig, gelukkig staan er twee oude koelkasten op de gang die weg moeten. Eens kijken of ik daar de pomp van af kan slopen, beetje afhankelijk van het type koelgas. Mvg, Freak
 10. Ik was van plan salpeterzuur te concentreren door destillatie met zwavelzuur, ik ben alleen niet in het bezit van een vacuüm opstelling. Aangezien salpeterzuur blijkbaar ontleedt bij 83 graden vraag ik mij af in hoeverre dit te doen is met gewone destillatie. Iemand hier ervaring mee?
 11. Waarom zou er niet een beetje koper in zitten? Zal er vast niet bewust in gedaan worden, maar zuiveren is ook niet goedkoop.
 12. Misschien even kijken op youtube, staan aardig wat filmpjes op over goudwinning. Wil dit zelf ook gaan proberen, hoorde dat m'n ouders nog een oude pc over hadden. Als ik weer bij ze langs ga zal ik daar maar is naar kijken. Behandelen met verschillende zuren (basen?) leek mij ook het beste. Iemand hier enige ervaring mee? Ik zat me zelf af te vragen of loog niet een goede optie zou zijn, onder andere door de prijs. Kwam ergens tegen dat dat de hars van de printplaat op zou lossen, en schijnbaar ook tin, zinc, aluminium en koper(lichtelijk). Hoewel ik dit laatste wat bijzonder vind. Dan stapsgewijs een of meerdere zuren toevoegen (zoutzuur, zwavelzuur, salpeterzuur) met tussendoor filtreren en uiteindelijk het koningswater toevoegen. Zo krijg je in ieder geval wat meer gescheiden oplossingen van metalen. Goud uit de oplossing halen zou ook kunnen door toevoeging van metalen, magnesium schijnt te werken. Overigens denk ik zelf dat het niet zo gek veel uit zou maken wat voor metaal je gebruikt, als het maar minder edel is dan goud. Maar dat moet nog getest worden
 13. Vandaag weer wat nieuw zwavelzuur gekocht, percentage zou 96% zijn. Er staat echter geen percentage op weergegeven, slechts 66o. Dit gaat na wat googlen door voor 92-95%. Ik kon verder niet vinden wat deze aanduiding precies is, iemand enig idee? Komt uit België, kan er wel iets mee te maken hebben. ;)
 14. Als ik het goed begrijp zou je dus als je met HE wil beginnen eerst pyro moeten doen om aan te tonen dat je ervaring hebt (met iets anders?). Wat nou als iemand geen intresse heeft in pyro, maar wel in HE? Moet je dan 'verplicht' pyro gaan doen om mee te mogen discussiëren in de HE sectie?
×
×
 • Create New...