Jump to content
PyroForum.nl

redox

Afgeschermd
 • Content count

  56
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,657 profile views
 1. redox

  NS14 thermometer adapter

  Ik kan je niet helpen aan een thermometer adapter maar ik gebruik wel al een lange tijd DIY teflon verbindingen voor thermometers en druppeltrechter. Die laag teflon tape om de thermometer kan je met behulp van een ander stuk glaswerk( met slijpstuk) tot een perfecte gasdichte verbinding maken. Gewoon met enige kracht het teflon(gebruik voldoende tape) in de female verbinding drukken. Waar je wel op moet letten is de positionering van de thermometer in het opzetstuk
 2. redox

  Nikkel

  De ebayshop in het bovenstaande post heeft ook nog andere leuke metalen in het assortiment! Heb daar al vaker zuiveren metalen gekocht en altijd binnen een weekje binnen, een aanrader dus. De gulden de 25 cent en de 10cent bestonden uit puur nikkel (~99%), in ieder geval zuiver genoeg voor jouw doel. Nikkel corrodeert niet snel en is redelijk slijtvast, dus ik betwijfel of de 5fr uit zuiver nikkel bestaat! In welke concentratie HNO3 ga je de gulden munten in oplossen? Ik gebruikte ~52% HNO3 en dan is het erg slim om het reactie oppervlak van de munt te vergroten aangezien het anders nogal langzaam gaat. Dus de munten schoonmaken en goed hard plat slaan met een hamer, en eventueel een paar gaten erin boren voor meer reactie oppervlak. Ook kan je tijdens het oplossen het geheel iets verwarmen of er een paar druppels 3% H2O2 aan toevoegen, kijk uit bij het laatste voor veel warmteontwikkeling!
 3. redox

  Nikkel

  Nikkel uit euromunten krijgen is een beetje omslachtig. Zoek op ebay "nickel 99" en je hebt zuiver nikkel. Oja nog gemakkelijker; guldens, rijksdaalders en duppies bestaan voor ~99% uit nikkel.
 4. redox

  Grote Schoonmaak

  Als een onderwerp eenmaal in hapklare brokken is beschreven op het forum heb ik weinig zin om mijn bevindingen te posten. Daarom is het juist zo bevredigend om een HE te syntheseren(en testen onderzoeken) waar weinig documentatie over is. Maar ja Theo zal binnenkort wel 'nieuwe' onderwerpen aansnijden in het HE gedeelte .
 5. redox

  Grote Schoonmaak

  Dat het overzichtelijker was hebben jullie een punt. Maar zo vind ik het niet verkeert werken. De zoekfunctie onderaan het HE gedeelte werkt goed genoeg. Om het nou weer gaan te veranderen hoeft ook weer niet.
 6. Lol dyslexie rules Vind het een leuk pijltje heur. Heb eens geprobeerd om een simpel meal plijltje de lucht in te krijgen, kreeg het niet voor elkaar, achteraf gezien komt ook er veel meer bij kijken. Iedereen die zelf zijn pijlen maakt.. respect Hoop zelf in het najaar wat te testen. Eerst hoopt swim/theo nog wat ernertica projecten afronden -->eigen samengestelde azo-clathraten . oja beste wensen iedereen.
 7. redox

  pyrotechniek---politie

  Zorg gewoon dat je verantwoordelijk met pyro omgaat steek gewoon geen knallers af in je achtertuintje. Maar op een enigszins afgelegen veilige plek. Als je maar een vorm van overlast veroorzaakt jegens de buurt ben je al verkeert bezig;) Bij HE zal ik nog een stapje verder gaan. Bijvoorbeeld zorg swim er voor dat hij haast nooit HE thuis heeft liggen.
 8. redox

  Filmpjes

  In mijn zoektocht naar de synth van het Brigs- Rauscher Oscillating experiment kwam ik het youtubekanaal van mabakken tegen. Ik moet zeggen dat hij leuke experimenten in de lijst heeft staan. Op sciencemadness had ik er al een paar gezien maar hier stonden ze geloof ik niet. Bij deze, mabakken
 9. redox

  Olie bad olie

  Ik gebruik gewoon frituurvet en een frietpan. Het nadeel is dat het kan spetterd ivm vocht, voordelen op 150°C geen damp en het lab ruikt lekker. Ik las op andere fora dat glycerol werd gebruikt, heeft iemand hier ervaring mee? Lijkt mij een goede kandidaat en OTC verkrijgbaar. Zand is geen slecht idee, duurt alleen even voor het op tempratuur is!
 10. redox

  Ik ben Daniël

  Welkom, je bent nog jong dus pak nu de tijd om alles over deze hobby te lezen.
 11. redox

  Dyslexie

  Ik herken erg veel dingen in de grote post van pyrobass. Heb zelf dyslexie en dyscalculie. Bij mij is ''toch'' maar dyslexie en dyscalculie vastgesteld in de 3klas van het middelbaar. Grammatica is niet voor mij weggelegd en dan zullen we over ''vreemden" talen maar ophouden. Frans en Engels gingen wel alleen moest het me wel eerst voorgelezen worden, dan begreep ik het pas. Wiskunde is simpel word het abstracter dan is het voor mij niet te doen. Bijvoorbeeld economisch en chemisch rekenen gaat erg makkelijk, omdat ik weet waar alles voorstaat. Maar gaan ze letters gebruiken begin het vaag te worden. Maar wat ik nog niet gehoord heb is: Je wil iets gaan zeggen je ziet het beeld voor je van een bijv alledaags voorwerp, alleen kan je het niet verwoorden. Daar heb ik vooral last van. Dat is wel iets typerend voor dyslexie. Hebben hier meer mensen last van? Kom me bekent voor. jodels
 12. redox

  6" Shell of Shells

  Wow je hebt echt een reden om trots te zijn. Multibreaks is net weer dat stapje verder, prachtig. Ook staat alles erg goed op de camera, mijn complimenten.
 13. redox

  Kogel/star-molen

  Het aantal rpm varieert nogal zolang de media in de cilinder niet centrifugeert is het goed. Als maatstaaf word ook wel 60/90 rpm als goede snelheid gegeven. Maar dit is al echt vaak op het forum te lezen. Ik weet niet wat je rpm is van je motor. Maar voor het gemak is het slim om je cilinder af te stellen op de rpm van je elektromotor. En niet de as. edit: lol ik moet echt een typecursus nemen, ik ga veels te sloom.
 14. redox

  Vuurwapens

  Altijd leuk zo'n crosman (alleen gaan de co2 patronen in de buidel tasten bij vaak gebruik). De nederlandse wapenwet kent nog velen haken en ogen. Ik kan wel een paar stukjes kopieren om het duidelijk te maken(als daar intresse toe is). samengevat: - Je mag niet/geen ''luchtbuks'' kopen <18. - Ook mag je niet op erf schieten <18. Ook niet onder begeleiding van een volwassene* - Je hebt in de NL geen vergunning nodig om een luchtdruk wapen aan te schaffen. Dus ben je 18 dan kan je een luchtbuks kopen ongeacht kaliber en ''kracht''. Let er dan wel op dat je geen lookelikes van vuurwapens koopt want dan ben je weer strafbaar. * In de wet zijn dit interessante stukjes, ook het begrip ''voor handen hebben'' loop niet echt over. De vereniging is verantwoordelijk waarmee ze jullie laten schieten.
 15. Bron: http://www.ad.nl/binnenland/3025463/Giftig..._uit_schap.html Moest er een keer van komen. Het eerste wat in me op kwam: de ontstopper inslaan.
×