Atmosphere1 Posted July 20, 2006 Share Posted July 20, 2006 filmpje (filmpje doet het niet, waarom upload je het niet via het forum? - gamekeeper) Link to comment
Guest Posted July 20, 2006 Share Posted July 20, 2006 Zo,dat gaat redelijk snel . Mooi filmpje,daar kan je volgens mij wel een redelijke knaller van maken . Lttrz Link to comment
Prophet Posted July 21, 2006 Share Posted July 21, 2006 Wow, inderdaad wel zeer snel. Wat voor houtskool had je gebruikt? Link to comment
Atmosphere1 Posted July 24, 2006 Author Share Posted July 24, 2006 Wow, inderdaad wel zeer snel. Wat voor houtskool had je gebruikt? Hennephoutskool zat daarin . Sommige houtskool uit de supermarkt kan ook net zo goed werken wanneer je het echt fijn kan krijgen , met een koffiemolen lukt dat niet. Het lijkt dan wel fijn omdat het ook opstuift maar dat zegt niets . Pak eens een waterproof schuurpapier van 800 of 1000 mesh en schuur een stevig stuk houtskool hierop tot poeder . Je zal zien dat dit zeer goede resultaten geeft omdat het poeder zo veel fijner wordt . Nadeel = veel werk Het stuk houtskool moet wel volledig gecarboniseerd zijn anders schuurt het klote. De houtskool in zakken is vaak niet helemaal gecarboniseerd . Link to comment
Duvel Posted July 24, 2006 Share Posted July 24, 2006 Maak jij je Koolstof fijn met schuurpapier..?! Ik doe het gewoon in een afgedankte Vijzel, en dan een paar uur in de Ball-Mill.. B) Link to comment
Matthijs Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 Wat heel goed werkt bij mij is een oude koffiemolen. 30 seconden daarin en je hebt heel fijn poeder. Link to comment
Duvel Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 Elektrische koffiemolen, of een die je nog met de hand moet ronddraaien? Link to comment
Atmosphere1 Posted July 30, 2006 Author Share Posted July 30, 2006 Maak jij je Koolstof fijn met schuurpapier..?! Ik doe het gewoon in een afgedankte Vijzel, en dan een paar uur in de Ball-Mill.. Ja ,want dan hoef ik geen uren te wachten voor een heel fijn poeder . Natuurlijk is het soort houtskool ook bepalend voor het resultaat . En geloof me : met een koffie molen behaal je geen echt super fijne koolstof waarvan de deeltjes haast zo klein zijn als een atoom. Bij de vuurwerkgrondstoffen supermarkt skylighter zie je het fijnste poeder ook stan als 'atomized' Als je houtskool poeder nog glinstert is het nog niet superfijn . Natuurlijk kun je het wel gebruiken maar voor echt snel brandende BP niet Link to comment
Matthijs Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 Elektrische koffiemolen, of een die je nog met de hand moet ronddraaien? Electrische uiteraard, ik zei oude koffiemolen, niet antieke. :lol: Link to comment
mr.stijntje Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 Bij de vuurwerkgrondstoffen supermarkt skylighter zie je het fijnste poeder ook stan als 'atomized' Dat Atomized wil niet zeggen dat de deeltjes losse C atomen zijn hoor. Wel erg fijn, zeker airfloat, maar geen losse atomen. :lol: Link to comment
RSDZ Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 Dat Atomized wil niet zeggen dat de deeltjes losse C atomen zijn hoor. Wel erg fijn, zeker airfloat, maar geen losse atomen. Ik wilde net zeggen, hoeveel micron is een atoom dan :lol: Link to comment
Snooby Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 Atomised is volgens mij gewoon een benaming van zeer fijn al-poeder met een zo laag mogelijk oxidatiepercentage. Link to comment
Atmosphere1 Posted August 10, 2006 Author Share Posted August 10, 2006 Ik zei ook "haast zo fijn als een atoom " Om aan te geven dat echt fijn heel wat anders is als dat wat uit een koffiemolen komt . Er bestaat bv atomized Al poeder waarvan de deeltjes kleiner dan 1 micron meter zijn Link to comment
-.B.- Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 Nieuwe kogelmolen, dus ook nieuwe meal.Bp_ontharing.wmv Het is ongeveer 6 uur gemalen en het is van bbq houtskool. Het is wat sneller dan ik verwachte dus ik stak het gewoon aan met een lucifers maar dat bleek niet zo slim te zijn, me vingers zijn nu onthaart. Het is ongeveer 0.5 gr. -B. Link to comment
Guest Rico Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 Mooi spul! Heb echt een kogelmolen nodig Maar heb je dat met gewoon houtskool gedaan of houtskool brikketten? Link to comment
yellowcard Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 Ziet erg goed uit ! Misschien ook leuk om een te proberen met wilgen houtskool, en dan misschien wel 12 uur lang millen. Kijken of je veel resultaat ziet. Link to comment
mr.stijntje Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 Mooi spul! Heb echt een kogelmolen nodig Maar heb je dat met gewoon houtskool gedaan of houtskool brikketten?In het geval van briketten had hij een kopje koffie kunnen halen terwijl het uitbrandde... ;) Link to comment
-.B.- Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 heb je dat met gewoon houtskool gedaan of houtskool brikketten? Dit is gewoon houtskool, nooit brikketten geprobeert en ook niet van plan om te proberen. -B. Link to comment
Guest meatyke Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 Ik gebruik altijd gewoon BBQ houtskool! Werkt best, ik zeg natuurlijk niet het allerbeste maarja. Ik slaag eerst mijn houtskool tot stukken en dan doe ik het in de koffiemolen! Dan is het al redelijk fijn hoor. Maarja, binnenkort van plan om wilgenhoutskool te gebruiken! Link to comment
-.B.- Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Ja wat het voordeel is van bbq is dat het makkelijk te verkrijgen is. Als je wilgen wilt gebruiken zou je het toch echt moeten maken of kopen. Ik ben (denk ik) wel te vreden met deze meal, even kijken of ik hier een shell mee de lucht in krijg. -B. Link to comment
Duvel Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Gegarandeerd! Najaa.. wel in pulverone-vorm dan Ik ben erg benieuwd naar de resultaten als je er pulverone van gaat maken, want dit is al best snel, sneller dan ik had verwacht van 'gewone' koolstof. Link to comment
yellowcard Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Pulverone is inderdaad ook een stuk beter naar mijn weten. Niet alleen omdat het in korrelvorm is en er meer lucht tussen zit voor een snellere verbranding, maar ik heb ook nog eens een stukje gelezen over het gebruik van vocht bij de produsctie van buskruit, en de effecten ervan op de brandsnelheid. Wat voor ervaring hebben jullie met het natmaken van Bp ? Niet tijden het millen natuurlijk, maar er na. Link to comment
Guest meatyke Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Pulverone dat is toch gewoon geperst en verkruimeld, niet? ik gebruik voor mijn pijlen gewoon BP niet pulverone Ofzoiets! Link to comment
bastieboy Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Pulverone is natgemaakt en door een zeef gedrukt zodat de KNO3 in de mix oplost en zich beter met de twee andere componenten mixt, daarna verdampt het water(en eventueel spiritus) en heb je pulverone. Link to comment
Guest Rico Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Pulverone is een papje Mp dat door een bepaalde zeef word gehaalt en dan laat drogen, heb je allemaal korreltjes. De ''zeef'' kan gewoon een stuk vliegengaas zijn. Bastiaan was me net voor. Link to comment
Recommended Posts