Jump to content
PyroForum.nl

Duvel

Afgeschermd
  • Posts

    831
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Duvel

  1. Dit zijn strobe composities, worden meestal gemaakt met bariumnitraat of sulfaat, zwavel en magnalium rond de 60-100 mesh. Geen aanrader als je net begint. Voor het maken van lang brandende composities kan je beter gaan voor een fakkel (torch) compositie. Een makkelijke variant bevat kaliumperchloraat en aluminium poeder in een 1:1 verhouding, ook kan je maximaal 10% vuller toevoegen zoals zaagsel. Dit verlengt de brandtijd en maakt het ook nog eens goedkoper. Hou wel in je achterhoofd dat het een lastige is om te ontsteken, dus gebruik een trappen prime (de compositie mengen met meal powder en steeds geconcentreerdere lagen aanbrengen richting de core.
  2. Is dit door Google vertalen gehaald ofzo? jansen, misschien is het beter als je jezelf even voorstelt, dan weet ik tegen wie ik praat. Ik heb nu niet echt het idee dat ik je dit soort informatie in detail kan gaan geven. Je eerste post op dit forum gaat gelijk over impact gevoelige mengsels, wat naar mijn weten niet echt een instap project is in deze hobby. Maar goed, ik zou het gewoon bij een kaliumchloraat/zwavel mix houden in (hele) kleine hoeveelheden, niet het meest betrouwbaar maar toch beter dan een fosfor mix of iets dergelijks. Het is wijs om een beetje carbonaat toe te voegen (bijvoorbeeld calciumcarbonaat) om de aanwezige zuren te neutraliseren (bij zwavel mix is dit zwavelzuur en fosfor mix fosforzuur), dat sluit de kans op spontane ontbranding een beetje uit.
  3. Duvel

    Sterrenmolen

    Perfect om mee te beginnen is naar de viswinkel gaan en daar loodhagel te kopen. Het allerfijnste zou de loodhagel zijn van de schietsport, maar dat is inmiddels verboden in Nederland als ik me niet vergis. Deze hagel is zwaar in vergelijking met zaadjes of discodip, maar veel makkelijker om mee te rollen. Houd wel in je achterhoofd dat als je zwaardere cores gebruikt dat je dus ook last krijgt van fallout, die loden balletjes blijven natuurlijk niet in de lucht zweven. Met de hand rollen is een ronde bak geen pre, sterker nog, een normale bak met platte bodem werkt naar mijn ervaring veel fijner. P.S. absolute bazen, ik moest eraan denken toen ik discodip las xD http://youtu.be/Gda6sAuvPJY
  4. Duvel

    Games

    Wie komt er een keer met mij zombies aan gort knallen in L4D2? ^^
  5. Hallo iedereen, Een hele poos geleden was ik erg actief op het forum, veel ervaring, kennis, connecties en vrienden opgedaan hier. Toen maar gestopt met alles bij te houden, hobby op een laag pitje gezet i.v.m. mijn studie e.d. (zie: https://pyroforum.nl/index.php?showtopic=3068 ) Uiteindelijk alles weer opgepakt. Flink aan het produceren gegaan, vooral rond de jaarwisseling telkens weer, de rest van het jaar vooral testen, testen en nog meer testen. Eigenlijk nooit meer terug gekomen op ’t forum, sinds kort weer! Ik ben van plan om mijn voormalige activiteit weer in volle glorie te herstellen Dus bij deze, hallee! Ben d’r weer!
  6. - BUMP - De laatste tijd ben ik bezig geweest met het goedkoop verkrijgen van houten case formers (3" - 4" - 5") alleen het is een pittige opgave. Vaak vind ik ze persoonlijk veel te duur voor een stuk hout en ben daarom mijn eigen plannetjes gaan maken. Binnenkort ga ik proberen mijn eigen te maken, en als dit lukt, dan ga ik ze op grotere schaal maken, de bovenstaande maten vallen binnen mijn productie range. Nu vroeg ik mij af of er animo is voor case formers? Wat ik wil aanbieden: (onder voorbehoud) - Houten case formers voor het produceren van 3, 4 en 5 inch shells - Een centrisch gat voor spolette op gewenste diameter (upside-down methode) - Nette finish - Handvatje natuurlijk - Duurste formaat zal nog onder de 30-40 euro vallen. Nu moet ik zelf mijn eigen formers nog gaan maken, als deze helemaal naar mijn wens zijn dan zal ik wat foto's plaatsen. Stuur me een PM voor vragen of als je hier interesse in hebt, als ik een bestellijst heb van minimaal tien formers zal ik pas gaan produceren.
  7. Er zit wel een vorm van waarheid in over die salute's. Als je een grote hoeveelheid aan flash los in je behuizing zou dumpen, krijg je kans op "caking" (het wordt dan meer een "blok" flash dan een poeder), om dit te voorkomen wordt vaak zaagsel of een andere vuller toegevoegd aan het flashpoeder in volume verhoudingen 3:1 of 4:1 flash:vuller. Het verdunnen van je flash op deze manier maakt het hele proces ook nog eens goedkoper. * * Pyrotechnica IX - Traditional Cylinder Shell Construction; Part 1; pagina 34.
  8. De molens van Lortone zijn erg stil, de motor hoor je niet/nauwelijks. Het vat is gemaakt van een zachte buigbare kunststof, lijkend op een rubber, dus je kan je voorstellen als deze draait is het geluid ook beperkt. Ik heb zelf de 45C, een wat kleiner model maar werkt uit de kunst. Zoals ik al zei, ik heb er 100 keramische kogels in zitten en ik draai 'm al jaren, geen geluidoverlast en nog nooit problemen mee gehad! Prachtspul. Voor de geïnteresseerden: http://www.bodemschat.nl/shop/index.php?cPath=1_9
  9. Duvel

    Ik Was...

    Het waarom.. tja dat is natuurlijk een leuke vraag , het komt omdat ik niet echt het gevoel heb dat ik nog iets zeer praktisch leer. Ik denk dat ik nu op een punt ben gekomen dat ik niet veel vragen meer heb, ik weet natuurlijk niet alles, maar voor mezelf weet ik genoeg. Ongeveer een jaar geleden was ik veel aan het experimenteren met van alles en nog wat. Van fonteintjes tot knallers en van mortieren tot pijlen. Hieruit is toch een aparte persoonlijke voorkeur uit gekomen: shells, fonteinen en cake's, verder gewoon niet. Nu heb ik Fulcanelli en Shimizu uit en ben ik nog steeds op zoek naar Blesers' boeken en de andere pyrotechnica delen, nu zit 't 'm niet echt meer in het experimenteren, maar hoofdzakelijk in het produceren en variëren. Nu eindelijk mijn HAVO-diploma op zak heb, heb ik alle tijd om me weer te gaan richten op de pyro, de laatste tijd had ik eerlijk gezegd ook geen tijd. Mijn hele hardware ga ik updaten naar ietwat meer geavanceerd, zo heb ik al een nieuwe 2t. pers en een lortone in de schuur staan, op het moment ben ik bezig met een wat betere (dubbele) koolstof ketel (+10 kg.). Later wil ik ook nog strontium- en bariumnitraat in massa's gaan produceren voor maar 8 euro de kilo. Ach, ik blijf nog gewoon wel rondhangen op t forum en mijn PB-box in de gaten houden, maar ik zal er niet met mijn neus meer bovenop zitten. Kevin P.S.: dat met die bariumchloraat synthese hè Leander, daar moet ik ook nog aan beginnen. Het is zo dat ik af en toe te veel van mezelf verwacht, dan ga ik dingen beloven die ik nog niet kan waar maken. Ik ga 'm zeker uitvoeren (en ik zal aan je denken als ik 'm heb uitgevoerd), maar voorlopig nog even niet :blush:
  10. Duvel

    Ik Was...

    Hoi iedereen, De laatste tijd vind ik het bijhouden van de fora niet zo intressant meer, het is al ongeveer een jaar niet leuk meer om actief te zijn, naar mijn denken. Dus daarom wil ik dat jullie weten dat ik niet meer als member actief ben. Ik zal mijn account gewoon nog houden, ik zal misschien een keertje nog een kijkje nemen hoe het forum ervoor staat, in inkoop-acties zal ik ook nog steeds geïntresseerd in zijn. Er zijn een hoop mensen die ik hartelijk wil bedanken, in ieder geval iedereen die in mijn MSN-messenger lijst staan, die weten wel wie ik bedoel. Verder natuurlijk de mods voor het leiden van het forum. Nou, na bijna 3 jaar op het forum member te zijn geweest, wordt ik nu langzamerhand geen member meer. Vragen en reacties in dit topic houd ik nog even in de gaten natuurlijk, dus antwoord zal er komen. Kevin
  11. Duvel

    Magnesium

    Voor grotere salutes kan je beter langzamer flash gebruiken, dit is goedkoper en produceerd een lagere toon van de salute (grote salutes zijn dan bijvoorbeeld 5" 6" enz.).
  12. Duvel

    Stars

    Mag ik er even op wijzen dat kaliumdichromaat kankerverwekkend is? Dus oppassen met die troep, het liefst alternatieven ervoor vinden !
  13. Duvel

    Koolstof

    Ik heb nog nooit Balsa geprobeerd, maar ik heb er hele goede verhalen over gehoord. Rik, misschien kan je er een beetje van opsturen. Dan kan ik het vergelijken met mijn wilgen. Misschien hebben mensen hier wat aan: Brand_snelheid_tests.doc Het is een word-bestand waarin brandsnelheidstests staan van buskruiten polverone, met verschillende soorten houtskool. Het tabelletje komt van Dan Creagan's site, ik heb het alleen vertaald. Ik weet niet hoe ik de blauw gedrukte moet vertalen.
  14. Duvel

    Koolstof

    Er is al een topic over koolstof, als je dan zeiken wilt dat hij het egens anders kan vinden kan je Floriaan net zo goed verder helpen: http://pyroforum.nl/index.php?showtopic=131 Alsjeblieft, de link naar het topic waar je naar zoekt. Paulownia-houtskool is een van de beste soorten om buskruit mee te maken, naast Balsa, Hennep, Wilgen en ook Lampblack kan gebruikt worden. Ik vind verder dat het niet extreem streng is op dit forum, maar sommige antwoorden kunnen wel wat meer aardiger.
  15. Duvel

    Stars

    Dan zou je het op kamertemperatuur laten uitdampen ? Schiet niet op, maar geduld is een schone zaak.
  16. Duvel

    Stars

    Sulfaten worden juist wel gebruikt in strobe composities (hoewel ik er nooit een met K2SO4 heb gezien). Maar witte strobe kan je beter met een op bariumnitraat gebaseerde compositie maken, namelijk veel makelijker (en goedkoper in mijn geval). Je kan het gerust met elkaar mengen en gebruiken, maar lang opslaan en er onfatsoenlijk mee omgaan is inderdaad niet zo handig. En het is KClO3 i.p.v. Kclo3. Je gebruikt [ sup ] voor superscript en [ sub ] voor subscript. :)
  17. Duvel

    Stars

    Ik denk dat dat een spelfout is in de database. Ik denk dat het kopersulfaat moet zijn in plaats van kaliumsulfaat.
  18. Duvel

    Loodmal

    Er bestaan speciale kogelgieters. Dat zijn een soort klemmen waar al een bal is in gevormd, gemaakt van RVS. Ze zijn gemaakt voor de schietsport, musketten volgens mij, speciaal om lood in te gieten om loden ballen te krijgen. Iedereen weet wel welke site ik bedoel: http://www.target-master.nl/index.php?cPat...iajq423fgcuhkl6 Directe link naar je mallen Geen dank
  19. Duvel

    Droogkast

    Poeders moet je ook met een warm-water systeem drogen, maar dan moet je de kast niet opentrekken, want met een warmwater systeem gaat het niet zo snel, dus alleen dingen die weinig vocht bevatten, of die je lang niet nodig hebt kun je het best met dat systeem doen. Een poeder zou ik gewoon op de normale manier drogen, op een plaat verdelen en in de zon. Of als er geen zon is, op een olieradiatortje.
  20. Duvel

    Crossette tools

    Oke ik zal het wat beter omschrijven: Het proces om een crossette te maken is op zich niet erg, maar de bende die je ervan krijgt wel (dat vind ik bij alles wat een torep geeft (= dus alles van de pyro opzich )). Nou ik moet eerlijk toegeven dat ik het niet altijd fijn vind als het fout gaat, zeker als je er zeker van bent dat het goed moet gaan. Het grote voordeel is dus inderdaad wel dat je ervan leert, dat ik heb ik denk wel vaak genoeg mee gemaakt om nu dus wel een redelijke shell te kunnen maken. Dus het nadeel van een crossette maken vind ik de troep die je ervan krijgt, vanaf het punt dat je de eerste chems mengt, tot de launch vind ik wel leuk hoor.. :)
  21. Duvel

    Crossette tools

    Kees zijn fantasie doet zijn werk in ieder geval goed. Het kan inderdaad denk ik wel, maar wel een k*ut werkje om het goed voor elkare te krijgen. Succes iig!
  22. Duvel

    Spherical shell's

    Of desnoods met een geodriehoek met daaraan een gewichtje (of wat handigers), en meet je de hoek waaronder je de shell op zijn hoogste punt ziet. Dan tangens regel ;)
  23. Duvel

    Spherical shell's

    Dat hangt van je lift-charge af. Hij moet uit elkare klappen op zijn hoogste punt, als jij briquetten gebruikt dan kan jou shell maar op 3 meter hoogte komen, terwijl als je balsa gebruikt, je shell wel op 70 meter hoogte kan komen. Dus dat is testen. Misschien kan je dit gebruiken (heb ik van Creagan gekopieërd, niet zeggen hoor ): Calculating Altitudes of Test Shells The following are approximations but are close enough for most purposes if an accurate timing mechanism is available. I use a digital camera. Note that these do NOT take into account wind resistance. Wind resistance can be a huge factor in some cases so you are really just estimating with this method. If you time the flight of a shell, half the flight time is when the shell was at apogee. This helps determine the timing fuse length and lift powder adjustments. The formula for total height is: H=1/2 x A x T2 H=Height of the shell A=Acceleration (32.2 ft per sec2) T=Time to maximum shell height For example, if the total flight time is 6 seconds, the shell reaches apogee at 3 seconds and the maximum height is 1/2 * 32.2 * 32 or about 145 feet. Seven seconds would be about 197 feet and eight seconds would be about 257 feet.
  24. Duvel

    Crossette tools

    Nee jetten doet hij niet, als jij gewoon de afsluiting (de kartonne schijf) erboven GOED maakt, dus dik en op een goede manier aan de zij-afsluiting vastmaakt, dan knalt hij gewoon netjes in vieren.
×
×
  • Create New...