Jump to content
PyroForum.nl

Floriaan

Inactive
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Floriaan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Klopt, dat is precies hetgene waar wij op vastliepen, maar op dat moment niet aan gedacht. Wel over een weegschaal gedacht, maar niet gedaan, toch was ook dat achteraf beter geweest. kortom, kutPWS, ik weet het :lol:
 2. youtubekwaliteit en kutmeting, maar dit filmpje laat tenminste zien wat we gedaan hebben. http://www.youtube.com/watch?v=K1vPyYt5iwU
 3. We hadden een high-speed camera met 2000 fps, kan je echt heel vette dingen mee doen, maar dan moet je alsnog met de hand meetwaarden in de computer zetten (te lui voor) en we hadden geen dergelijke digitale weegschaal, dus zelf even een opstelling in elkaar geflanst bestaande uit een karretje op een rails met een veer eraan en hoppa, daar was mn profielwerkstuk.
 4. Heb ik overwogen, maar ik wilde beeldmateriaal, dan is een analoge lastig af te lezen dus ik wilde een digitale weegschaal, maar die intervallen tussen meetwaarden zijn meestal te groot, zo krijg je bijna nooit bijv. de echte piekwaarde. En t is heel kut om alle waarden met de hand in de computer te zetten om een leuke tabel te krijgen.
 5. Hehe, ik heb vorig jaar precies hetzelfde gedaan. Mag ik vragen hoe je van plan was de kracht te gaan meten? Als je een druksensor hebt is het lekker makkelijk maar mijn school deed daar nogal kut over en wilde er geen aanschaffen....
 6. Ik heb het toch iets aangepast: Ik gebruik een dunner draadje en ik wikkel het niet meer om elkaar heen, het zier er ong. zo uit: Het draadje kan dichter bij elkaar geknepen worden, en zo bv. in een pijl gedaan worden, geen staalwol nodig Wel moet ik na elke ontsteking even een stukje afknippen een een nieuw draadje monteren. No problem.
 7. Klinkt goed, ik wil die van mij nog wat verbeteren want heel betrouwbaar is het niet. Ik zie graag foto's, zodat ik er ook nog van kan leren Ik moet ten eerste mijn ampere maar wat opschroeven, is nu niet hoog genoeg denk ik.
 8. Ik heb ook nog een methode voor ontsteking: Neem een (oude) adapter (9-12V) Knip de draadjes af, de een 1-2cm korter dan de ander. Strip 3mm van beide uiteinden. Neem een dun koperdraadje en wikkel het eromheen, zodat het beide gestripte uiteinden raakt. Je krijgt zoiets als dit: (Je hoeft niet te solderen, maar het is altijd beter) Wikkel een klein beetje staalwol om het koperdraadje, stop dit in/tegen hetgene wat je wil laten ontsteken. (tip: doop het staalwol in bp/mp) Doe de adapter in het stopcontact, et voila, ontsteking. Je kan natuurlijk een verlengsnoer gebruiken en/of een schakelaar fabriceren, altijd mooi. Na gebruik kan je hem waarschijnlijk opnieuw gebruiken, als je vuurpijlen ermee afsteekt, misschien moet je na meerdere lanceringen de draadjes inkorten en even opnieuw omwikkelen, wel moet je na elke ontsteking het staalwol vervangen. Als iemand iets vind waar geen staalwol voor nodig is, maar met dezelfde materialen, zeg het ajb. Mvg, Floriaan
 9. Beste mensen, Ik heb 2 titanium platen. afmetingen: 30cm x 30cm x .5mm gewicht: ong. 220g Ik zou deze graag verkopen of ruilen tegen aluminium-/magnesium-/titaniumpoeder Bied maar. Floriaan
 10. Floriaan

  Sterrenmolen

  ja, ok, mooi. Zoiets dacht ik namelijk al, dat ik teveel tegelijk erin deed. Als cores kan ik mooi de te kleine stars gebruiken, moet lukken. Dank voor de hulp.
 11. Floriaan

  Sterrenmolen

  Dankje voor de tip, maar als ik m'n sas (gewoon mp nu nog) en bindmiddel in de molen doe en het vochtig maak, ontstaan er al snel heel veel kleine balletjes, hoelang ik ook rol. Zou ik in het begin minder mp moeten toevoegen, zodat er minder bolletjes ontstaan en dan later meer toevoegen in de hoop dat het geen nieuwe bolletjes vormt, maar de oude groter maakt?
 12. Floriaan

  Sterrenmolen

  Beste mensen, Wat doe ik fout als ik te kleine stars krijg (Ø 3-6mm) ? Teveel bindmiddel? Teveel water? Ik doe het trouwens op deze methode: Ik heb het topje van een basketbal afgesneden, recht tegenover de opening een staafje gemonteerd, de bal leg je op de kogelmolen en het staafje doe je in een ringetje, zodat de opening in de bal schuin omhoog ligt, werkt prima. Floriaan
 13. Nice, Stijn, ik moet echt heel veel scrollen om alles te zien Dit zijn de originele schaapjes, voor ieder die wil: :)
 14. haha die schaapjes heb ik ook als achtergrond Heel vet, volgens mij heb ik hem van DeviantArt, hij is in ieder geval gemaakt door Teocava.
 15. Ik heb net titanium binnen gekregen, heeft m'n pa geregeld Eén nadeeltje: het zijn twee platen van 40x40 cm, 1 mm dik. Heeft iemand een idee hoe ik hier het best poeder van kan maken? ik dacht aan een ballmill, maar gaan mijn loden kogels niet kapot op titanium? Floriaan
×
×
 • Create New...