Jump to content
PyroForum.nl

Recommended Posts

PyroForum.nl heeft vanaf heden ook een Gallery functie!

Speciaal bedoeld voor het uploaden van beeldmateriaal van eigen creaties, alles kan in hoge resolutie.

Ik heb even gewacht met installeren van deze module totdat de nieuwe versie uit was gekomen. Oa. mooie slideshows: https://pyroforum.nl/...deshow/album-4/

Ik zit nog even te kijken of ook videos geupload kunnen worden. Als mensen nog leuke mappen met foto's hebben, je kan de hele inhoud in 1 keer selecteren en uploaden.Als je een bericht post kan je via "Mijn Media" ook direct een album mee posten:


Of losse foto's:
Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,

Soms zie ik wel eens interessante foto's voorbij komen en dan zou ik ook wel graag willen weten wat het verhaal eromheen is. Is het misschien een optie om een knop te maken waarmee je van het plaatje naar het bijbehorende topic kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij is dat niet direct mogelijk. Een gebruiker kan wel een link posten naar de desbetreffende topic in de beschrijving van album of foto. Maar dat is optioneel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je zou in theorie als een nieuw bericht wordt geplaatst hem kunnen doorzoeken naar foto's. Als er dan een foto vanuit de gallery tussen staat maakt hij een nieuwe record aan in de database.

Alleen moet je dan wel zin hebben om dat in elkaar te prakken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een aantal videoformaten (.mov en .wmv) zorgen soms voor problemen bij het afspelen omdat er plug-ins nodig zijn die niet altijd (meer) standaard zijn in moderne browsers. Bijvoorbeeld Google Chrome, zie ook: https://support.google.com/chrome/answer/1247383?hl=nl.

Ook kunnen deze videoformaten voor problemen zorgen bij het afspelen op mobiele apparaten en tablet's (op dit moment bijna 20% vd bezoekers).

Vanaf nu kunnen alleen videos geupload worden in formaten die geschikt zijn volgens de HTML5 <video> standaard:

 • MP4 = MPEG 4 files with H264 video codec and AAC audio codec
 • WebM = WebM files with VP8 video codec and Vorbis audio codec
 • Ogg = Ogg files with Theora video codec and Vorbis audio codec

http://www.w3schools.com/TAgs/tag_video.asp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kunnen er ook items door een poster verwijderd worden? Ik heb namelijk een kort filmpje geplaatst, waarbij het geluid verloren is gegaan en niet iedereen het filmpje kon zien. Dit ondanks het mp4 formaat. Nieuwe upload geprobeerd, maar zelfde probleem. Zit nu met 2 identieke filmpjes in mijn album.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb dat ook al eens gehad hoor. Gewoon een PM sturen naar T of Rock, die halen het wel voor je weg :). Zelf kan je het helaas niet doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/20/2017 at 0:31 AM, sterretjesterretje said:

Kunnen er ook items door een poster verwijderd worden?

Ik heb daar ook een keer mee gestoeid (ik had de frontpage vervuild met m'n eerste zelfgerolde hulzen, op een vaag roze handdoek met geel meetlint, het deed pijn aan m'n ogen ...).

Ik vraag me af of het binnen de forumsoftware niet is in te stellen dat een gebruiker zijn eigen gallery kan beheren, dus naast uploaden ook foto's/filmpjes kunnen verwijderen en de volgorde waarin ze staan veranderen? Ik zou het handig vinden en het zou de beheerders werk besparen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nog eens zitten zoeken in de beheermogelijkheden van de/mijn persoonlijke gallerij. Ik ben iets tegen gekomen waarvan ik de logica niet snap: als ik een van m'n foto's aanklik zie ik eronder bij de details en eventuele commentaren ook de knop "Report Image". Tot zover niets bijzonders.

Wanneer ik mijn allerlaatst geplaatste foto aanklik staat er naast de "Report Image" knop ook de knop "Manage Image". Wanneer ik die gebruik kom ik via de popup knop "Edit Image" op de detail pagina van die foto. Vrijwel onderaan op die pagina aan de rechterkant van het beeldscherm zie ik dan een rood gekleurde prullenbak met de tekst "Delete". Maar dit dus alleen bij de laast geplaaste foto, bij de rest van de foto's ontbreekt de "Manage Image" knop.

Is dit normaal, ligt het aan de configuratie van de forumsoftware, of is het een fout in de forumsoftware? Wil iemand eens kijken of dat bij hem ook zo is?

Zoals ik hierboven al schreef wil ik mijn eigen beeldmateriaal kunnen wijzigen en verwijderen. Bij deze dat verzoek aan de Admin.

Iets anders wat hieruit voortvloeit: soms wil ik een topic schrijven en daar een foto in plakken ter verduidelijking of om er een vraag over te stellen (of om te pronken :rolleyes:). De methode die ik gebruik is de desbetreffende foto naar mijn gallerij uploaden en die link in de post plaatsen. Gevolg is dat die foto direct ook 'stand alone' op de frontpage staat terwijl dat niet m'n bedoeling is.

Is hier een andere manier voor, dus dat je een foto in een topic zet zonder dat die direct de frontpage vervuild en zonder de foto op een externe server te zetten en daar naar te linken (dode links zijn er al genoeg)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Content kan na 7 dagen niet meer worden aangepast.

Attachments is uitgezet. Dit waren de overwegingen toen daarvoor (Dec 2012):

Quote

Is het een idee om alleen FotoVideo (Gallery) te gebruiken voor het uploaden van beeldmateriaal? Dwz. het uitschakelen van media bestanden als attachment mogelijkheid (lol, wat blijft er dan nog over als Documenten eventueel alleen in Library geupload kunnen worden... Maargoed maakt ook niet zo veel uit :P )
Beeldmateriaal is op deze manier uiteindelijk per gebruiker en op categorie/label overzichtelijker terug te vinden. Nu is beeldmateriaal weinig gestructureerd, en krijgen foto's en video's weinig aandacht ver weggestopt in oude topics.

Beeldmateriaal kan eenvoudig via "Mijn Media" heel eenvoudig in een bericht geplaatst worden. Dus uiteindelijk maakt het allemaal niet zo veel uit, alleen de manier van uploaden. Een ook hele albums:

Organiseren van beeldmateriaal vanuit de Gallery werkt met de forumsoftware beter dan ad-hoc attachments. Bijv: https://pyroforum.nl/profile/4028-boem/?do=content&type=gallery_image.  Documenten kunnen worden geupload in Library.  

Om dode links te voorkomen inderdaad zijn externe uploaders niet toegestaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • Similar Content

  • By gamekeeper
   Ik heb zojuist even de licentie van Invision Community Suite vernieuwd ($60). Versie 2.2 is voorlopig een tussen versie, binnenkort komt versie 4.3 erop. Meer daarover hier: https://invisioncommunity.com/news/product-updates/
   Onder andere Video's direct in berichten posten komt weer terug: https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-videos-r1071/ Het is dus straks niet meer nodig om Video's eerst in Gallery te zetten, ook voor plaatjes. Alle random Video's en Images komen dan niet meer bovenaan alle pagina's te staan. 
   Ik zit nog even te kijken wat er met de nieuwe Clubs gaat gebeuren. https://invisioncommunity.com/news/product-updates/new-clubs-r1017/ Wellicht is het een idee om de groep Afgeschermd in een Club te zetten. Ik heb hier een voorbeeld club aangemaakt: 
   Wellicht komt er ook nog Support mogelijkheid. Op dit moment zijn de GoogleAds voor gasten maar 45% kosten dekkend (over 2017). Ik zat te denken aan iets tussen de 5 euro per jaar, of 1 euro per maand (12 p/j). Je krijgt er dan een speciaal labeltje onder je gebruikersnaam voor terug. Stuk of 10 supporters moet genoeg zijn. https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-commerce-subscription-manager-r1077/ 
   Op- en/of aanmerkingen?
  • By Pyrofanatic
   Hierbij mijn laatste eerbetoon aan het pyroforum
   Ik heb hier een hoop geleerd, en kan terug kijken op een leuke tijd.

   Ik stop omdat ik het mooi vind zo. Er is gelukkig niks gebeurt oid.


   Ik verkoop ook nog mn laatste pyro tools enzo. Die staan onder het verkoop gedeelte hierzo.

   Cheers
    
  • By gamekeeper
   Als het goed is moeten alle attachments en gebroken gallery items in het FORUM gedeelte weer in orde zijn. Ook moeten alle avatars weer hersteld zijn. Als jullie nog iets zien wat niet werkt zoals het zou moeten of dat je denkt dat iets ontbreekt post de link dan hier. 
   Aan GALLERY wordt nog gewerkt, veel items werken nu juist niet meer... 
    
    
  • By gamekeeper
   Op PyroForum.nl zijn gebruikers ingedeeld in een aantal gebruikersgroepen met bijbehorende rechten. Een korte uitleg hiervan:

   Gasten, rank0
   - Niet geregistreerd op het forum.

   Nieuw, rank1
   - Nieuwe gebruikers.
   - Kunnen alleen een topic openen in de sectie 'Ik ben..."
   - Worden na approval van (voorstel) topic omgezet naar Gebruikers.

   Gebruikers, rank2
   - Normale gebruikers.

   Afgeschermd, rank3
   - Hebben toegang tot "Afgeschermd>FotoVideo", "Afgeschermd>Leveranciers" en "Afgeschermd>Explosieven".
   - Op aanvraag bij een van de moderators. Gebruikers met bewezen kennis en praktische ervaring. Leeftijd minimaal 18 jaar.

   Moderator
   - Gebruikers met Moderator rechten.

   Administrator
   - Gebruikers met (beperkte) Administrator rechten.

   Root Admin
   - Gebruiker met volledige Administrator rechten.

   De volgende gebruikers statussen bestaan ook:
   - Banned
   - Locked
   - Spammers
   - Incomplete, ?
   - Validating (kunnen geen berichten plaatsen, emailadres nog niet bevestigd na registratie of wijziging van emailadres)
  • By gamekeeper
   De update naar versie 4 biedt de mogelijk van een nieuwe sectie structuur voor het stellen van vragen. Bij wijze van experiment heb ik de sectie beginners vragen hernoemd naar Korte Vragen.
   Het verschil tussen een normale sectie en een vragen sectie is dat reacties als antwoorden worden gezien op de vraag. Deze antwoorden kunnen beoordeeld worden en het meest nuttige antwoord komt bovenaan. In deze sectie is dus geen ruimte voor discussie aangezien de reacties niet op ouderdom worden gesorteerd.
   Ik heb de bestaande en populaire topic korte vragen in deze sectie geplaatst aangezien deze topic al min of meer deze rol vervulde.
   Het is niet bezwaarlijk om veel vragen te stellen (geen postwhoring dus hier). De normale regels van eerst zelf zoeken gelden natuurlijk nog wel. Naar mijn mening is het in deze nieuwe sectie opzet efficiënter om informatie terug te vinden dan in een topic van bijna 1400 reactie (de oude korte vragen topic).
   Graag jullie reacties. 
    
  • By gamekeeper
   Afgelopen dagen waren er een paar kleine problemen met de overschakeling op HTTPS. Als het goed is zijn die nu grotendeels voorbij. Ik zie dat de emoticons nog niet over HTTPS gaan, hopelijk binnenkort ook :-). 
   Waarom HTTPS? Antwoord: waarom niet? De webhoster biedt het nu voor een paar euro extra per jaar aan op shared hosting.  En google vind het ook relaxt...
  • By gamekeeper
   Ik heb de forumsoftware geupdate naar versie 4. Het schijnt een significante update te zijn, lees ook meer hier: http://community.invisionpower.com/blogs/blog/1174-news-and-announcements/
   Het een en ander is op dit moment op de achtergrond nog bezig met bijwerken. Even geduld...

  • By gamekeeper
   NIEUW

   Vanaf nu kunnen video's alleen geupload worden in formaten die geschikt zijn volgens de HTML5 <video> standaard:
   MP4 = MPEG-4 Part 14 files with H264 video codec and AAC audio codec WebM = WebM files with VP8/VP9 video codec and Vorbis/Opus audio codec Ogg = Ogg files with Theora video codec and Vorbis audio codec ​http://www.w3schools.com/TAgs/tag_video.asp   WAAROM
   Een aantal videoformaten (.mov en .wmv) zorgen voor problemen bij het afspelen omdat er plug-ins nodig zijn die niet altijd (meer) standaard zijn in moderne browsers. Bijvoorbeeld Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/1247383?hl=nl. Ook zorgen deze oude videoformaten voor problemen bij het afspelen op mobiele apparaten en tablet's (>25% aantal bezoekers).

   WORKAROUND
   HandBrake een goede tool om videoformaten geschikt te maken voor uploaden naar PyroForum: https://handbrake.fr/ Beter is natuurlijk media bestanden direct te exporteren naar MP4/WebM/Ogg.
   Wie heeft er tips voor goede videowerking software met export naar H264? Helaas is PyroForum.nl niet zo flexibel met videoformaten als YouTube, mijn excuses hiervoor.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×