Jump to content
PyroForum.nl

"Amazon kijkt naar algoritme dat ingrediënten voor bom adviseerde aan klanten"


gamekeeper

Recommended Posts

  • Root Admin
Quote

Amazon kijkt naar algoritme dat ingrediënten voor bom adviseerde aan klanten

Amazon gaat zijn eigen algoritme voor de 'vaak samen gekocht'-functie op zijn site onder de loep nemen. Het Britse Channel 4 News onthulde onlangs dat het algoritme kwaadwillenden in staat stelt om makkelijk ingrediënten voor explosieven bij elkaar te klikken.

Het gaat in alle gevallen om legale producten, maar klanten kunnen door ze te combineren explosieven creëren die ernstige schade kunnen aanrichten, claimt Channel 4. In een reactie tegenover onder meer The New York Times zegt Amazon dat het goed gaat kijken naar de presentatie van producten. "In het licht van recente ontwikkelingen zijn we bezig met het nakijken van onze site om ervoor te zorgen dat alle producten in een gepaste manier gepresenteerd worden", zegt de webwinkel. Ook claimt het bedrijf altijd mee te werken met politie en overheidsdiensten bij onderzoeken.

Het nakijken van die producten is in elk geval nog niet afgerond. Op de Duitse site van Amazon, waar veel gebruikers in de Benelux aankopen doen, toont Amazon bij magnesiumband ijzeroxide en aluminiumpulver. De combinatie van die stoffen maakt thermiet, iets wat onder meer in gebruik is in granaten. Thermiet heeft ook legale toepassingen. Of en wanneer Amazon wijzigingen gaat doorvoeren, is onbekend.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/129867/amazon-kijkt-naar-algoritme-dat-ingredienten-voor-bom-adviseerde-aan-klanten.html 

Aldus...

https://www.nytimes.com/2017/09/20/technology/uk-amazon-bomb.html

https://www.channel4.com/news/potentially-deadly-bomb-ingredients-on-amazon 

 

  • Upvote 1
Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Over bommen gesproken: https://www.volkskrant.nl/binnenland/om-waarschuwt-gooien-met-zwaar-vuurwerk-kan-strafzaak-poging-tot-doodslag-opleveren~a4549341/

 

Boem zegt:
 

- Dagje schandpaal op centraal plein van eigen dorp/stad, en iets met rotte tomaten.

En dan in hun nieuwe thuis:

- 05:00: wassen aan een fonteintje ter grootte van degene die meestal in toiletten hangen, met koud water.
- 05:30: water, brood en vitaminepillen.
- 05:45: tanden poetsen, met groene zeep.
- 06:00 - 18:00: knijpers maken.
- 19:00: water en brood.
- 20:00: lichten uit.

O ja, 1x per week naar buiten, in een zwart-wit gestreepte one-sie met een ijzeren bal aan hun enkels, om te schoffelen (behalve als het lekker weer is).
 

Voor de rest ben ik best wel ruimdenkend, al zeg ik het zelf.

  • Upvote 1
Link to comment
×
×
  • Create New...