Jump to content
PyroForum.nl
Tyneman

Knaller testen

Recommended Posts

Ik heb met O&N ook de gelegenheid maar eens gebruikt om wat knallers te testen.
Hiervan is geen beeld / geluids materiaal. Gewoon omdat dat totaal niet interessant is. Geluid komt toch niet netjes over en beeld heeft geen toegevoegde waarde.

Wat heb ik getest:

Knallertjes van 5, 10, 15, 20, 25, 50, 100 en 150 gram 70/30 Flash.
Knallertjes van 20g 70/30 Flash gespiked en niet gespiked.
Knallertjes van 20g 70/30 en 60/40 Flash

Alle flash met Kperc en GD Al.

Resultaten:

Vanaf 25gram zit er niet veel progressie meer in geluidservaring. Rondlopen met een handgranaat versus een 20g fingerkiller is een makkelijke keuze dan IMHO. Ja, 150g gaat echt wel iets harder, maar het is zeker de moeite niet waard. Persoonlijk vind ik 20-25g het mooiste effect geven in een omgeving waar zich andere levende wezens bevinden. Vooral met wat grove Ti erdoor blaas je de buurjongetjes met hun nitraatjes van hun sokken, vinden de normale mensen het een mooi gezicht en belt de buurtoma nog net niet de politie.

Het spiken had zeker effect, dit zal ik in de toekomst ook vaker doen. Geeft een veel mooier effect op het Ti boeket. Ik denk dat het de knal iets verhoogd, maar niet veel.

Verschillende Flash soorten gaven geen merkbaar verschil. Doe wat voor jou commercieel meer aantrekkelijk is.

Ik ga in de toekomst ook een wat testen met verschillende vullingen. Denk aan BP (in verschillende vormen), Thermiet e.d. Maar dat is voor volgend jaar.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post

Wederom een mooie test, thnx!

Ben zelf altijd benieuwd geweest naar resultaten van slow flash, spiked en pasted tegenover 7/3. 

Moet wel zeggen dat 250 gram toch een overtreffende trap is ten opzichte van 25gr 7/3. Van de drukgolf gaan je haren overeind staan. Leuk voor in een weiland zonder levende wezens in de buurt en zeker niet tegenover de buurtoma:P

Share this post


Link to post

Als ik klappen en drukgolven wil van dat niveau dan maak ik wel een onsje HE. Dat geeft pas een klap op je donder. :D

Share this post


Link to post

Wat ook het testen waard is is slowflash geboost met 7/3 om KP uit te sparen en je niet suf te pasten voor opsluiting. (met name bij salute's, alles tot 20 gram is de moeite niet waard natuurlijk)

Maar idd alles boven de 25-30 gram leverd weinig verhoging op van de knalbeleving. Miech heeft eens een goede post hierover geschreven op wijlen DPC.

Share this post


Link to post

Ja zoiets denk ik, in een apart dun buisje of flashbag midden in de KNO3 flash, ik weet niet of het echt nut heeft maar het idee lijkt me wel wat.

Share this post


Link to post

Dank voor jouw research Tyneman!

Slow Flash of BP salutes lijkt mij ook zeer interessant om te testen. Ik zelf heb tijdje terug een 2 inch cilinder shell ( Fulcanelli methode) gevuld met 23 gram SB coated rice hulls getest.  Die gaf een leuke klap hoor!

Zaak is dat slow flash en BP strak opgesloten moet worden. Daarmee wordt denk ik bedoelt dat het omhulsel / canister zeer sterk moet zijn. Laatst speelde ik met de gedachte een stevig omhulsel te maken met behulp van glasvezel behang, daarna spiken. Volgens mij moet dat een super stevig omhulsel geven. Ik heb nog een hele rol liggen;) Glasvezelbehang is volgens mij niet direct een gevaar voor het milieu maar het vergaat verdomde traag.

Ik ben benieuwd of iemand wel eens glasvezel behang gebruikt heeft als afwerking van een cil. shell.

Share this post


Link to post

 • Topics

 • Posts

  • Ben zelf ook aan het knoeie geweest met een spuit om sterren te perse. Dus ben op zoek gegaan naar een ster plaat, maar blijf wel ff met de spuit door gaan met de hand hahahaha…. Heb helaas niet de gereedschappen en mogelijkheid om zelf wat te maken meer… 
  • Ik heb gelukkig de weg terug weer gevonden.. heb nu ook meer tijd ervoor weer want me zoontje is nu oud genoeg om zichzelf bezig te houden dus pappa kan beetje klote weer… ik ben wel nog steeds bezig met onderzoek, proberen en testen wat voor mij werkt.. maar ja moet zuinig zijn met me poedertjes is tegenwoordig echt een drama om wat te kunnen scoren… verklaring hier verklaring daar… ik zit daar heel nie op te wachte🤦🏼
  • Zoooooo ik heb de weg ook weer terug gevonden…. Zien dr echt goed uit… ik ramde het aan met de achter kant van me ratel uit me doppenset en boorde handmatig de core met een lang boortje… 🤦🏼 het werkt maar niet perfect
  • O sorry man, ik zie dat ik je net op het laatste moment in de steek heb gelaten. ( mijn notificaties gaan naar een oud mail adres).  Met het berekenen had je een paar dingen door elkaar gehaald. De omwentelingen per minuut blijven natuurlijk gelijk ongeacht wat de dikte van je aandrijf as is of de poelie die je erop plaatst.  Ik neem aan dat je er intussen wel achter bent gekomen, met nog een keer het bovenstaand verhaal rustig terug te  lezen. Of mischien heb je wel een van de vele online rekentools gebruikt.  Een vertraging of versnelling treed enkel op bij een overbrenging tussen ongelijke grote van assen of tandwielen.  ( dat maakt dat jouw rekenfout al in de eerste regel van je berekening zat).  Je moest de omtrek vermenigvuldigen met je rpm en niet delen. En je krijgt dan een waarde in centimeters en niet in rpm ( want dat was een vast gegeven, welke pas veranderd bij een overbrenging) 
  • Hahaha het is toch echt een virus ook.  Vanochtend eerst Facebook toen hier verhaal doen voor de gezelligheid. Schreef ik nog neu dit jaar niks gemaakt. Het begon toch wel te kriebelen. Ik denk nog geen half uur later, was ik al aan de gang.   Toch maar wat knal en stuk of zeven whistle motortjes geperst. Payload heb ik nog liggen.  En maar fantaseren wat ik nog meer droog kan krijgen voor morgen🤣  Have fun!  Jason 
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×