Jump to content
PyroForum.nl

boutnek

Afgeschermd
 • Content count

  281
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by boutnek

 1. boutnek

  Hi ik ben dennis

  Voor zover ik kan zien op AliExpress zijn alle vonken machines "koude" effecten, waarbij dus geen vuur aan te pas komt. Hierdoor zou ik zeggen dat dit zeker niet onder de vuurwerk wet valt. Maar ben ook wel benieuwd naar jouw link. Had hier voorheen nog niet van gehoord. Ik ben ook wel benieuwd naar de techniek die ze gebruiken om dit effect te creëren.
 2. boutnek

  Eerste 1 lb pijl met heading

  @ploegdir Mooi man! Leuk om te zien dat je je interesseert in pijlen😁 Ik hoop nog meer van je te zien komende tijd!
 3. boutnek

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Jammer van de CATO man. Een eindstop is meestal niet het probleem. Je zou zelfs core burners kunnen maken zonder eindstop en alleen een delay tot aan de payload. Heb zelf flink wat CATO's overleefd haha. Dit probleem klinkt alsof de randen van de sas niet goed worden aangedrukt. Hierdoor schiet de ontbranding meteen door naar boven langs de zijkant met alle gevolgen van dien. Ik weet niet hoe jij je motors ramt / perst, maar je mag flink erop vegen met die hamer hoor! Hoe compacter hoe beter (er zijn grenzen natuurlijk he?) Je moet je spindel er echt met grote moeite onderuit krijgen. Dan weet je zeker dat de sas goed vast zit. Ben benieuwd naar je volgende!
 4. boutnek

  Gerbs

  Wat voor rocket tool gebruik je, een core burner? Het gaat er bij gerbs alleen om dat het uiteinde een bentoniet nozzle wordt, en dus zeker geen core-burner tool gebruiken. End burner rocket tools zijn echter wel geschikt hiervoor, maar ik zou inderdaad oppassen met barium sas rond een lange spindel te rammen. Zelf ram ik altijd de gerb sas zonder gebruik van spindel erin (weliswaar met beleid) en boor ik daarna een gaatje bovenin de bentoniet. Indien je een gerb tool hebt die alleen de nozzle maakt waar de bentoniet zit, zou je veilig moeten zitten met het rammen van de sas. Maar indien je een tool gebruikt waar twee metalen langs elkaar schuren zou ik het je toch afraden en het old-school aan te pakken door naderhand zelf de nozzle te boren.
 5. boutnek

  3" burst voorkeur

  Same here, MCRH met 7/3 flash booster voor al mijn break charges. Ik sluit mijn mening aan bij EC. Voor alle shells dezelfde break charge maakt het leven een stuk makkelijker
 6. boutnek

  Dex1.3.jpg

  Lagere temperatuur gebruiken!!! Is mijzelf ook wel eens gebeurd en produceert zeker geen fijne geur haha Succes met de volgende batch
 7. boutnek

  Yesssss!

  Proficiat kerel! Geniet er van! Heerlijke tijden
 8. boutnek

  Filmpjes

  Normaliter zijn vuurwerk shows op festivals om te huilen, maar Duitsers nemen dit toch een stuk serieuzer op. Dus vandaar dat ik jullie deze show op Nature One niet wil onthouden. Negeer mijn zat commentaar maar, ik was al 3 dagen bezig haha
 9. boutnek

  Mijn eerste pijl.. Hulp gevraagd.

  Pijlen zijn gewoon cool Leuk om te zien dat het forum er nog een enthousiast lid bij heeft gekregen. Volhouden nu en ik ben benieuwd naar je eerste payload!
 10. boutnek

  sup?

  Veel leesplezier
 11. boutnek

  Dit form wordt beheer door de politie

  Hahaha, ik doe ook wel eens wat paddos, maar probeer dan altijd weg te blijven van het pyroforum. Niemand zit dan te wachten op complete bullshit van mij
 12. boutnek

  Knaller testen

  Wederom een mooie test, thnx! Ben zelf altijd benieuwd geweest naar resultaten van slow flash, spiked en pasted tegenover 7/3. Moet wel zeggen dat 250 gram toch een overtreffende trap is ten opzichte van 25gr 7/3. Van de drukgolf gaan je haren overeind staan. Leuk voor in een weiland zonder levende wezens in de buurt en zeker niet tegenover de buurtoma
 13. boutnek

  Pasten

  Ik paste altijd met gummed tape van verschillende diktes voor verschillende maten shells. Gewoon een bakje met een natte doek erin, tape eronder met de gum kant omhoog. Je trekt de tape erdoor en begint meteen met plakken. Niks knippen maar gewoon terwijl je plakt afscheuren op de juiste lengte. Met de 3-strip methode ben ik met een 3" in 12 min klaar en een 4" in 20. Ik tel de lagen ook niet meer, maar eerder de tijd. Gewoon flink pasten en scheuren! Maar het blijft het minst leuke klusje van het hele proces!
 14. boutnek

  Motor testen, 19,7mm

  Mooie uitgebreide test! Deze data stop ik in mijn zak Sommige CATO's klinken nog beter dan een heftige 7/3 salute
 15. boutnek

  D1 Glitter gebruiken boven op de spindel als delay?

  Boven de spindel met een pers: Ja Anders: Ram voorzichtig
 16. boutnek

  cato.mp4

  Haha die CATO's klinken soms nog beter dan flash knallers
 17. boutnek

  Langdurig onderhoud afgelopen week

  Het bekijken van media wil nog niet helemaal lukken. Getest in Firefox, Chrome en IE. Foto's en videos willen simpelweg niet laden. Ervaren andere gebruikers dit ook?
 18. boutnek

  gezocht

  Hopelijk niet voor op je kamer te laten draaien zodat je ouders het niet horen?
 19. boutnek

  ik ben pangertjes

  Welkom Chiel. Maak gebruik van je spellingscorrector, gebruik hoofdletters en keep it safe! Verder veel leesplezier.
 20. boutnek

  Proxy server

  Ben het volledig met tyneman eens. Geloof mij maar dat als ze willen hebben, dan krijgen ze je ook. Gewoon alles transparant houden En mocht je een 10 inch willen bouwen, deze niet openbaar op dit forum zetten ;)
 21. boutnek

  Korte Vragen Topic

  Lees je gewoon goed in over 7/3 en sluit de gevaren uit. Statische elektriciteit is vijand #1. Met een hamer test heb ik 7/3 met KP nog nooit zien ploffen. Bovendien met diaperen moet je het al heel gek maken, wil er iets gebeuren.
 22. boutnek

  Dit form wordt beheer door de politie

  Beste Pyroma, Ja, ik heb je gewaarschuwd om niet direct open en bloot 10 inchers op het forum te plaatsen om zo geen aandacht te trekken. Dit betekent echter niet dat het gehele forum corrupt is. Ik snap je heftige reactie enigszins, maar je hebt zelf ook direct hoog ingezet. Lees gewoon rustig verder en stel af en toe een vraag. Mijn advies is om niet meteen het pyroforum op te geven, maar het met beleid te gebruiken. Blaas niet zo hoog van de toren, ook al maak je 5 x 10 inchers per week. Voel je niet direct aangevallen en je hoeft je voor niemand te bewijzen. P.S. Ik denk niet dat Gamekeeper een gespleten persoonlijkheid heeft haha
 23. boutnek

  Korte Vragen Topic

  Als ik het nog een keer over mocht doen, zou ik ook kiezen voor een ruitenwisser motor. Genoeg kracht voor een kilo te slingeren indien je er een tweede poelie tussen zet. Je hebt overigens ook voldoende "motor speed controllers" die 230v aankunnen.
 24. boutnek

  Korte Vragen Topic

  http://m.ebay.com/itm/141351155952?nav=SEARCH Dig is een goedkope oplossing. Komt neer op een pot meter maar dan gebouwd tot 2000W. Helaas is dit ook geen professionele frequentieregelaar, dus er zal altijd vermogensverlies optreden. Hoe lager het toerental hoe minder de kracht. Dit hoeft uiteraard de pret niet te drukken als je de snelheid maar hoeft te halveren zoals in jouw berekening. Dan houd je nog voldoende kracht over met een wasmachine motor. Succes en laat ons in ieder geval jouw ballmill zien als deze klaar is!
×