Jump to content
PyroForum.nl

Pyroma

Gebruikers
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

983 profile views
 1. De vermoedens waren er al, maar inmiddels is het wel duidelijk. Dit pyroform wordt beheerd door de politie. Of je nu Rocketier, tyneman, gamekeeper of jason heet. Het is duidelijk dat het hier om één en de zelfde persoon gaat. Ik moet toegeven dat dit geheel goed in elkaar zit. Het is jammer dat pyrotechniek in dit land als criminaliteit wordt gezien. Mij pakken jullie niet, maar komt gerust een keer langs de koffie staat klaar. Sukkels! Ps: Ben benieuwd hoelang dit topic op het form blijft staan.
 2. Pyroma

  Tutorial: 3-strip Shell Pasting

  liftpowder was van zeer hoge kwaliteit(van die keiharde glanzende korrels). De meeste fabrieken kopen dit overigens in bij een gespecialiseerd bedrijf. Het lijkt mij ook basis kennis. BP op zich verbrandt alleen maar. Sluit je BP af, explodeert het. Ik denk ook dat dit het hele principe is met shells afschieten. Dus vandaar dat ik denk dat er geen ruimte tussen de shell en buis mag zitten. HD: Hoe hoog schiet jij een 5'' shell de lucht in. (ongeveer)
 3. Pyroma

  Pyro like a Maniac

  Mooie kleur blauw, ga ik ook eens proberen. Zo wie zo een mooi show. Sono impressione.
 4. Pyroma

  Hallo ik ben Pyroma

  Beste jason deze is speciaal voor jou, Je trek allemaal conclusies waar ik niet op in ga, maar op een aantal vragen wil ik wel antwoord geven. Om te beginnen: Je geeft aan een 5 voor Nederlands te hebben en dat is te merken. (En dan ben ik ook nog de rice huls vergeten) Ik heb toch duidelijk geschreven, gepofte rijst. Goed lezen! Wat betreft liftpowder: vorig jaar nog gesmokkeld, BP behandeld met aceton, 40% Flash en 2% Boric Acid toegevoegd. Weer een kwestie van goed lezen. 10'' is een meesterwerk: bedankt voor het compliment, echt waar dank je wel. De komende tijd ga ik nog vragen stellen op andere topic's. Aangezien jij al 30 jaar met deze hobby bezig bent, kan jij mij dus goed helpen. Ik verwacht jou dan ook op deze topic's. Laten wij dit met elkaar afspreken. Ik behandel jou met respect, dan behandel jij mij met respect. Deal? Ik hoor het graag,
 5. Pyroma

  IBP Rockets

  Helemaal mee eens, gewoon voor de kick(harde plasser werk). Als je nog een 10'' nog hebt?
 6. Pyroma

  Hallo ik ben Pyroma

  Wat een hoop vragen: De.leeuw62, ik ga mij verdiepen om op verschillende manieren filmpjes te uploaden. Ik ben er achter gekomen dat op de ene pc er alleen geluid is en op andere pc's speelt het filmpje gewoon goed af. Het filmpje is geconverteerd naar een mp4 bestand. Heren wat betreft mijn leeftijd, daar laat ik mij niet over uit en mijn identiteit is op dit form niet van belang. Wie heeft gezegd dat de stem op het filmpje mijn stem is? Ik kan wel zeggen dat ik met een sterretje in mijn handen ben geboren en er zit BP in mijn bloed, maar ik moet nog zoveel leren. Jason goed je huiswerk doen. Dat hele 10'' verhaal daar komt geen kaliumchloraat bij kijken, maar dat ter zijde.
 7. Pyroma

  Hallo ik ben Pyroma

  14 jaar
 8. Pyroma

  IBP Rockets

  Zo'n vergelijkbare formule gebruikte ik in het begin voor het afschieten van shells. 60%BP 40%Flash en 2%Boric Acid. Zeer krachtig, maar gevaarlijk spul.
 9. Pyroma

  Tutorial: 3-strip Shell Pasting

  Volledig mee eens dat er meerdere wegen naar Rome leiden, echter ken ik tot nu toe nog maar een manier om shells af te schieten(gaat overigens perfect). Ik heb hiermee veel geëxperimenteerd. 1 keer zelf de 4'' ball shell gemaakt met 20 lagen paste, 2 keer liftpowder van een prof. shell gebruikt 110 gram. Er zat ongeveer 1 cm spelling tussen. De shell ging nog geen 20 meter de lucht in. Aan de liftpowder kan het niet gelegen hebben. Ik moet toegeven dat mijn manier van pasten een inefficiënte manier is, vandaar de vraag. Wat betreft de burst powder, hier kom ik later nog op terug in de topic burstpowder.
 10. Pyroma

  Tutorial: 3-strip Shell Pasting

  Graag wil deze discussie nieuw leven in blazen. Het gaat mij om de aantal lage paste die hier worden gehanteerd. Laten we beginnen met een 5'' shell. De eerste 32 lagen gebruik ik de 3-Strip pasting methode 60 gram gegomd kraft papier. Dan plak ik er aan de boven kant een klein stukje touw op (dit is voor het quik match). Dan nog 5 lagen 90 gram gegomd kraft papier. Ik weet niet hoe ik deze methode moet noemen, maar het komt er op neer dat je de noord en zuid kant van de shell niet past. Zo krijg je een mooie afwerking (zie foto's gallery). Volgens mij is het uitganspunt dat wanneer je de shell in een mortierbuis stopt, er geen ruimte meer mag zijn tussen de shell en buis. Dit is heel belangrijk, want van 1 mm spelling schiet ik mijn 5'' shells geen 200 meter de lucht in. Dit is ook zo bij professioneel vuurwerk. De burst van mijn 5'' shells zij perfect. Dit gepaste is extreem veel werk, maar wie lui is moet een andere hobby gaan zoeken. Graag meningen hierover.
 11. Pyroma

  Hallo ik ben Pyroma

  Dan maar professionele hulp inschakelen. Ik ben hier te simpel voor. Alvast bedankt,
 12. Pyroma

  Hallo ik ben Pyroma

  Ik probeer een filmpje op dit form te plaatsen maar dat lukt niet. Ik krijg de volgende melding: Fout Je hebt geen toestemming om dit soort bestanden te uploaden. Foto's en Video's kunnen via FotoVideo geupload worden. Zie ook deze >topic. Ik zit toch echt in FotoVideo en het filmpje is minder dan 25 mb. (Ik haat computers) Kan iemand mij duidelijk uitleggen hoe ik dit moet doen.
 13. Pyroma

  Hallo ik ben Pyroma

  Bedankt voor de positieve reacties. Ik ben een kleine 100 uur bezig geweest met die 10'' geen ball mill, geen past machine, alles met het blote handje. En het hele spektakel duurde nog geen 20 seconde. Leuke ervaring maar toch. Afgelopen jaarwisseling wilde ik mijn 2de 10'' Winokur 20 afsteken, helaas had niemand zin om rond 1:00 nog effen 10 kilometer te fietsen naar een afgelegen gebied. Wat betreft de collorchaning, bij een 6 '' kom je hiermee ook al een heel eind. Andres is het lettetype zo beter. Ik moet nog even mijn weg vinden op dit form, maar dat komt wel goed. Ik heb nog wel wat vragen, want ik wil het graag perfect hebben. Maar dat komt nog wel. Kan iemand mij vertellen hoe ik een foto kan invoegen(sorry ik ben niet zo handig met computers)
 14. Pyroma

  Hallo ik ben Pyroma

  Geachte mede hobbyisten, Hierbij wilde ik mij toch nog even voorstellen. Mijn naam in dus pyroma en ik ben al mijn hele leven bezig met vuurwerk. Het is allemaal begonnen op mijn 5de met sterretjes tot het afschieten van shells nu. Ik volg dit form nu al zo’n vijf jaar en de informatie die ik op dit form heb gevonden heeft mijn erg geholpen (zonder één vraag te stellen). Mijn dank hier voor is groot. Het afgelopen jaar heb ik een paar filmpje kunnen maken die ik later op het form zal plaatsen. Sommige shells zijn perfect gelukt en sommige valt nog wel iets aan te verbeteren. Mijn hoogtepunt was 1 jaar geleden 10 ‘’ violet to green with crackling. Bijna perfect gelukt (ook dit filmpje volgt nog) Erg spectaculair zulk groot vuurwerk, maar mijn voorkeur gaat nu toch uit naar wat kleinere shells. Want het is een hoop gedoe zulke grote dingen. Jullie horen nog van mij,
×