Jump to content
PyroForum.nl
Andres

Hallo ! Ik ben Andres

Recommended Posts

Hallo allemaal !

Ik ben Andres, 16 jaar & kom uit België. Ik zit in het voorlaatste jaar middelbaar, ASO Wetenschappen-Wiskunde.

Ik lees al een goed half jaar mee met jullie forum, de laatste maanden elke dag.

De interesse voor pyrochemie is bij mij geboren toen ik toevallig op dit forum stootte, een goed jaar geleden. Ik was op zoek naar chemische proefjes om uit te voeren en kwam dit tegen.

Eerst was ik een beetje geschrokken, recepten voor shells & het woord "mortier" was als 15-jarige nogal angstwekkend :P.

Een halfjaar later werd ik toch nieuwsgierig en ben ik beginnen lezen en lezen en zo maar door... Dit forum is werkelijk een schat aan informatie.

Een maand gelezen ben ik pyrochemie dan toch beginnen praktiseren, ik heb een balmill gebouwd (ben er best trots op, nog redelijk groot. Enige minpunt is dat motor 2.7 Kw was, en oorspronkelijk driefasen... Beetje bang voor de elektriciteitsrekening over enkele maanden !).

Ik heb ook al enkele raketjes gebouwd, deze 1) stegen niet op. Of 2) stegen enkele meters op om dan met een keiharde klap te CATO'en.

Een week geleden is er wel eentje met succes gelanceerd, al was het nog niet hoog genoeg naar mijn zin, laat staan betrouwbaar genoeg om ooit header op te monteren.

Ik heb ook al enkele mooie fonteintjes gemaakt, wat knallers en Tiger Tail sterren afgeschoten met een stargun, deze waren een succes bij mijn ouders ook :D.

Dan de regels !

Heb ik voordat ik mij ga voorstellen op de hoogte gesteld van de forumregels? Natuurlijk.

Ben ik er van doordrongen dat het praktiserend bezig zijn met Pyrotechniek risicovol is en blijft? Ja.

Weet ik dat het zelf maken van pyrotechnische devices in Nederland niet is toegestaan? Ik woon in België en de wetgeving is hier minder duidelijk, ben er nog niet helemaal uit (kan iemand mij helpen ?) dus tot ik zekerheid heb gedraag ik mij alsof ik een bank overval :D .

Ik kan van mijzelf zeggen dat ik na het besluit pyrotechniek te praktiseren nooit meer ga kloten aan commercieel vuurwerk! Nooit gedaan & gaat nooit gebeuren.

Ik ga lezen tot ik een ons weeg en pas daarna zal ik de praktiserende kant zoeken! Al zeer veel gelezen, maar je hebt nooit genoeg gelezen.

Ik ga geen vragen stellen zonder dat ik eerst zelf heb gezocht! Logica, ik heb geen ambitie om highscore warnings te behalen;

Ben ik er van bewust dat het zelf maken van vuurwerk absoluut niet goedkoop is? Helaas al ondervonden als low-budget pyro.

Ben ik er van bewust dat het zelf maken van vuurwerk ontzettend veel tijd kost en dat ik niet vlak voor O&N even gauw iets kan maken? Vanzelfsprekend.

Andere actieve Belgen mogen mij altijd PM'en met hun locatie & testterein, misschien kunnen we elkaar nog wel helpen !

Mijn eerste plannen zijn:

-Betrouwbare raket ontwikkelen, geschikt om 2-3" headers te lanceren.

-Meal optimaliseren, al is deze al relatief snel voor BBQ houtskool.

Verdere plannen:

-Rode sterren maken.

-Ervaring opdoen met headers & raketten, timing en visuele effecten.

Om uiteindelijk, mijn grote doel: een hartvormige break te krijgen.

Ik heb dit al op het forum tegengekomen, helaas waren het filmpje en de fotos verdwenen :(.

Verder hoop ik veel plezier te hebben aan deze hobby !

Groeten

Andres

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom! Pijlen met een mooie header vind ik persoonlijk het meest spectaculaire vuurwerk dat er is.
Heel veel plezier gewenst en hou het veilig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom! Ga lekker rustig stap voor stap ondernemen en maak aantekeningen etc van alle stappen die je hebt door gewandeld.

@rookbommetje Stoppen met bbq kool is helemaal niet nodig hier kun je prima resultaten mee behalen het scheelt al een hoop als je in de winkel kijkt naar bepaalde punten hierover is een topic op APC. Veel (lees)plezier!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik deel ThaDawg zijn mening, mijn meal is nu zeker sterk genoeg :D.

Ik kan nu ook niet aan wilg/balsa houtskool geraken, maar als ik ooit tekort aan kracht heb, ik zal het onthouden !

& @ boutnek: Dat hebben we gemeen :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja oke meestal is het wel goed GENOEG, maar het scheelt wel veel om over te stappen en het is een zeer kleine moeite :P Maar ik moet toegeven het is inderdaad niet nodig :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerlijk gezegt vind ik het wel veel moeite :P bedenk maar eens hoeveel meal je al had kunnen maken in de tijd dat je houtskool aan het maken bent ;) maar laten we on-topic blijven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Willen we ontopic blijven ? Heb geen zin in warning al bij men voorsteltopic !

Stel jullie voor, & Belgen waar blijven jullie ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas is er geen pyroforum.be...

En ik heb niks tegen Nederlanders, integendeel, meestal zijn ze minder bekrompen dan Belgen... Maar dat is weer andere discussie, niet voor dit forum :P.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By lift 2
   Beste allemaal,
    
   Ik ben Mark 36 jaar en ben al wat jaartjes bekent met de pyrotechniek.
   Als kleine jongen al verknocht geweest aan het vuurwerk en dat is nooit meer weg gegaan, al heeft het in de loop der jaren wel andere een andere invulling gekregen.
   Ik vind de techniek en de chemische samenstellingen een  geweldige combinatie en ben het naar mate ik ouder ben geworden steeds meer als een kunst gaan zien.
   Ik volg het forum al een tijdje maar had me nog nooit voorgesteld dus bij deze.
    
   Mvg Mark
  • By kunststudent
   Dag allemaal,
   Ik ben een kunststudent, richting design, die voor een groot project gaat werken met thermiet. Gerelateerd aan pyrotechniek, maar voor een totaal ander doeleinde. 
   Op dit moment kijk ik naar de mogelijkheid om ijzer te laten corroderen doormiddel van electrolyse en daar ijzeroxide uit winnen. Dit mix ik dan met gerecycled aluminum poeder om zo thermiet te maken. Dit laat ik ontbranden en hier wil ik staal me gaan gieten, op zo'n manier kan ik staal op een schonere manier recyclen. 

   Maar hiervoor heb ik wat vragen aan jullie. Ik weet niet of ik op het juiste adres ben, maar daar kom ik snel genoeg achter
   Mijn eerste vraag is sowieso al waar ik fijne zeefschermen kan krijgen? met ongeveer 50 micron? 
  • By redbullzuiper
   Hoi allemaal,
   Ik ben Richard en ben sinds een paar maanden weer volop bezig met een oude hobby
   Ik begon 5 jaar geleden met het maken van model raketten, maar vuurpijlen trok mij meer. Ben mij toen gaan verdiepen in het maken van vuurpijlen.
   2 jaar geleden moest ik helaas door tijdgebrek mijn hobby vaarwel zeggen, maar heb sinds 2 maanden weer veel tijd beschikbaar en dacht, 'Laat ik weer eens mn oude hobby op pakken'.
   Nu vooral bezig met verschillende soorten flash powders. Het is nu onmogelijk om aan KClO4 te komen. Dat was voorheen anders
   Zie mijn topic na deze over een flash powder die ik bij toeval ontdekt hebt? Tenminste, heb veel gezocht, maar niemand die deze flash geprobeerd heeft. (of ik zoek niet goed )
   Ik vond dit forum op het internet en vond het leuk om mezelf in te schrijven om meer pyro enthousiasten te leren kennen. En mijn ervaringen mee te kunnen delen.
   Wat doe ik in mijn dagelijkse leven?
   Ik ben fulltime developer bij ..........en ga hier dagelijks met veel plezier heen 
   Ik hoop dat ik hier een leuke tijd heb en zal ook zeker video's maken en uploaden. (Als mn geheugen weer is niet vol is #galaxyS6NoSDCard )
  • By Exlipbit
   Hallo beste mensen,
   Ik ben Rick en dus 20 jaar te laat! als ik zo rond kijk en lees wordt het langzaam steeds moeilijker lastiger en duurder om zelf vuurwerk te maken.
   Van kinds af aan ben ik aangetrokken tot vuurwerk, waarschijnlijk zoals de meeste hier en waarschijnlijk de meeste mannen.
   Ik ben erg nieuwsgierig wat er allemaal mogelijk is en het lijkt me erg interessant om meer te leren over pyrotechniek.
   Ik hoop dat het een goede tijd wordt met jullie..
   grtz Rick
    
  • By Perre52
   Hallo,


    
   Graag stel ik mezelf even voor: mijn alias is Perre52 en ik zal ondertussen al tot de ouderen op dit forum mogen gerekend worden (mijn alias bevat nl een deel van mijn geboortedatum)

   Mijn interesse gaat niet zozeer uit naar het zelf maken van vuurwerk maar eerder naar de technieken (zowel scheikundig als praktisch ) waarmee men dergelijke zaken in elkaar steekt.

   Ik heb een scheikundige achtergrond maar dat is ondertussen al flink verroest.


    
   Vriendelijke groeten,

   Perre52
  • By jarfjar
   Hallo  mijn naam Is jarfjar (niet echt hoor haha)  maar noem mij maar jarf
   Ik ben een  19 jaar oude jongeman die heel erg van vuurwerk, gamen en eten houd. Ik heb dyslexie  dus het Is hoogst waarschijnlijk dat ik van alles fout schrijf maar dat moet je me dan maar vergeven  
   De reden die ik heb mbt het joinen van deze community is simpel en niet erg verassend :
   Ik houd heel erg van vuurwerk.   en heb heb totaal geen scheikundige kennis. Maar ik wil hier dus meer over leren van mensen die hier wel verstand van hebben en hier dagelijks mee bezig zijn.
   Ik weet alle risico's van klooien met vuurwerk dus daar hoef ik geen tips en adviezen voor
   Ik ben op dit moment vooral bezig met het maken van BP  met kno3 en koolstof met soms wat AL flakes erdoor   en af en toe wat rookbommen maken met soda enzo
    
   Nou dit was dus wat info over mijzelf   tot mijn eerste post
  • By jimbrouwer
   Goede dag allemaal,
   Mijn naam is Jimmy  24jr. ben behoorlijk gek van vuurwerk.
   op de meeste festivals en zie je vaak dat er pyro toegepast wordt en nu zou ik tijdens mijn o&n show graag van die mooie mines /komets toe willen passen en daarbij alles zelf samen te stellen.
   Zodoende ben ik op deze site terecht gekomen ik heb al gezien dat ik op pyro gebied qua samenstellingen enz een echte beginner ben dus zal zeker komend jaar veel lezen,lezen,lezen.
   Mijn doelen zijn dus om uiteindelijk mines/komets zelf gemaakt te kunnen af schieten tijdens o&n.
   Gr, Jimmy.
    
    
    
  • By Naderomia
   Hoi allemaal!
   Ik ben dus Naderomia (Jeroen, 25 jaartjes oud).  Via een aantal zoekacties op Google ben ik meerdere malen op dit forum terecht gekomen. Na meerdere interessante dingen gelezen te hebben besloot ik me zelf maar aan te melden. Ik heb geen tot amper ervaring met pyro etc. Wel heb ik ongeveer 9 jaar terug een kas-suiker rookbom gemaakt van ongeveer 12kg.
   Mijn doel is om veel te lezen en zo mijn interesses uit te breiden en dan in de toekomst misschien het een en ander zelf te maken. Wel wil ik voor dit jaar nog een rookbom maken. Ik heb hier al het materiaal voor en wou van te voren even de Tutorial: KAS_Suiker_Rookbom_V1.3_.pdf  lezen maar kreeg deze foutmelding:
   Sorry, there is a problem
   The page you are trying to access is not available for your account. Error code: 2C171/1
    
   Aangezien jullie graag willen dat iedere nieuwe member dit moet downen voordat er een vraag gesteld wordt over een rookbom wil ik dit ook graag doen
    
   Als er nog vragen zijn hoor ik ze graag!
    
   Gr, Jeroen
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • https://www.labmakelaar.com/eng/detail/dissolution-stirring-shaking/12752-heidolph-mr-hei-standard-verwarmingsplaat-met-magneetroerder/12752 Dit is em.
  • Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten.  Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde.
   Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl  
  • İk ben uiteindelijk hier beland omdat ik met veel vragen zit. İn Turkije had ik een raket gebouwt met KNO3+Suiker. Helaas was ik bang om het tot vloeibaar papperig mengsel te verhitten, omdat ik een 500-2000w elektrische kookplaat gebruikte buiten en de wind koelde de pan steeds aan een kant. En ik wilde niet nog meer dan 1000 watt erin gaan steken bang dat het mengsel te warm en een grote fik zou veroorzaken aangezien ik erboven op zat te roeren. Uiteindelijk werd het een rook raket, ik wil het ooit weer oppakken maar dan met zo een instelbare temperatuur lab verwarmende plaat. Nu kan ik dit soort dingen helaas in Nederland niet maken, ivm de strengere regels door de home grown terroristen. Het blijft mijn hobby ik heb alleen heel veel te leren dus besloten hier te registreren.   Nu ben ik eigenlijk hier ook omdat ik een korte vraag heb, waarom is kalium chloride vrij te kopen en kalium perchloraat verboden? Is de eerste nou niet instabieler dan de laatste als je het bijv. in knal werk zou gebruiken? Of is het omdat een in voeding word gebruikt en de ander niet dus niet te verbannen is?
  • Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×