Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
redbullzuiper

Hoi, ik ben Richard :)

Recommended Posts

Hoi allemaal,

Ik ben Richard en ben sinds een paar maanden weer volop bezig met een oude hobby ;)
Ik begon 5 jaar geleden met het maken van model raketten, maar vuurpijlen trok mij meer. Ben mij toen gaan verdiepen in het maken van vuurpijlen.

2 jaar geleden moest ik helaas door tijdgebrek mijn hobby vaarwel zeggen, maar heb sinds 2 maanden weer veel tijd beschikbaar en dacht, 'Laat ik weer eens mn oude hobby op pakken'.
Nu vooral bezig met verschillende soorten flash powders. Het is nu onmogelijk om aan KClO4 te komen. Dat was voorheen anders :(

Zie mijn topic na deze over een flash powder die ik bij toeval ontdekt hebt? Tenminste, heb veel gezocht, maar niemand die deze flash geprobeerd heeft. (of ik zoek niet goed :P)

Ik vond dit forum op het internet en vond het leuk om mezelf in te schrijven om meer pyro enthousiasten te leren kennen. En mijn ervaringen mee te kunnen delen.

Wat doe ik in mijn dagelijkse leven?
Ik ben fulltime developer bij ..........en ga hier dagelijks met veel plezier heen :)

Ik hoop dat ik hier een leuke tijd heb en zal ook zeker video's maken en uploaden. (Als mn geheugen weer is niet vol is #galaxyS6NoSDCard :P)

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Exlipbit
   Hallo beste mensen,
   Ik ben Rick en dus 20 jaar te laat! als ik zo rond kijk en lees wordt het langzaam steeds moeilijker lastiger en duurder om zelf vuurwerk te maken.
   Van kinds af aan ben ik aangetrokken tot vuurwerk, waarschijnlijk zoals de meeste hier en waarschijnlijk de meeste mannen.
   Ik ben erg nieuwsgierig wat er allemaal mogelijk is en het lijkt me erg interessant om meer te leren over pyrotechniek.
   Ik hoop dat het een goede tijd wordt met jullie..
   grtz Rick
    
  • By Naderomia
   Hoi allemaal!
   Ik ben dus Naderomia (Jeroen, 25 jaartjes oud).  Via een aantal zoekacties op Google ben ik meerdere malen op dit forum terecht gekomen. Na meerdere interessante dingen gelezen te hebben besloot ik me zelf maar aan te melden. Ik heb geen tot amper ervaring met pyro etc. Wel heb ik ongeveer 9 jaar terug een kas-suiker rookbom gemaakt van ongeveer 12kg.
   Mijn doel is om veel te lezen en zo mijn interesses uit te breiden en dan in de toekomst misschien het een en ander zelf te maken. Wel wil ik voor dit jaar nog een rookbom maken. Ik heb hier al het materiaal voor en wou van te voren even de Tutorial: KAS_Suiker_Rookbom_V1.3_.pdf  lezen maar kreeg deze foutmelding:
   Sorry, there is a problem
   The page you are trying to access is not available for your account. Error code: 2C171/1
    
   Aangezien jullie graag willen dat iedere nieuwe member dit moet downen voordat er een vraag gesteld wordt over een rookbom wil ik dit ook graag doen
    
   Als er nog vragen zijn hoor ik ze graag!
    
   Gr, Jeroen
  • By plaaggeest
   hey,

   Ik ben plaaggeest (aka alex) 31 jaar en al vele jaren bezig met informatie te verzamelen over het zelf maken van shells, mines en rockets.
   Ben zelf al licht aan het uit zoeken hoe hoog en ver ik suiker rockets kan krijgen voor ik er iets aan vast knoop.
   Verder ben ik gestoord op karper vissen dus als ik niet bezig ben met info scrolle en lezen zit ik wel aan de waterkant.

   Dit is ff in een vogelvlucht wie ben.
  • By PyroRonald
   Hallo allemaal,

   Ik ben Ronald, 33 jaar oud, zon 2,5 jaar enthausiast bezig met deze hobby die me prima bevalt, en heb
   op alle vragen in de sticky volmondig JA geantwoord.

   Veiligheid staat bij mij absoluut voorop, en heb een voorkeur in vuurpijlen / shells met allerlei effecten.

   Ik ben op dit forum terecht gekromen omdat ik toch nogwel eens met vragen zit en deze dan (uitzonderlijk)
   niet op het WWW kan vinden, Ook wil ik nog wel eens experimenteren met eigen formules en dit lijkt me dan
   leuk weer te delen met mede hobbyisten.

   m.v.g. Ronald

   P.S: Beetje jammer dat ik de eerste 7 dagen nergens op kan reageren, snap heel goed waarom, elke kind dat
   hun eigen knallers wil maken maakt gelijk een account en begint het forum te bombaderen met domme vragen.
   Enige kans dat een admin me ter uitzondering vanaf kan helpen? of moet ik netjes even 7 dagen wachten? (ook geen probleem)
  • By Ruben868
   Beste mensen,

   ik ben ruben868, ben altijd al veel met vuurwerk bezig geweest en aangezien ik scheikunde een mooi vak vind ben ik begonnen met het zelf produceren door middel van chemicaline e.d.
   begonnen met sugar rocketjes en wil zo veder gaan.
   ik hoop aan dit forum meer steun te hebben aan deze hobby

   vriendelijke groet,

   ruben868
  • By sep.0_0
   Hey iedereen!

   Ik ben 14 jaar en ben de laatste maanden erg geïnteresseerd geraakt in pyro doordeze super site . Ik wil graag buskruid pijlen gaan maken, maar zolang ik geen zwavel heb zal ik het bij r-candy moeten houden. Ik heb 99,4% zuivere KNO3 besteld, ik hoop dat dit zuiver genoeg is.

   grtz,
   sep.
  • By Andres
   Hallo allemaal !

   Ik ben Andres, 16 jaar & kom uit België. Ik zit in het voorlaatste jaar middelbaar, ASO Wetenschappen-Wiskunde.
   Ik lees al een goed half jaar mee met jullie forum, de laatste maanden elke dag.
   De interesse voor pyrochemie is bij mij geboren toen ik toevallig op dit forum stootte, een goed jaar geleden. Ik was op zoek naar chemische proefjes om uit te voeren en kwam dit tegen.
   Eerst was ik een beetje geschrokken, recepten voor shells & het woord "mortier" was als 15-jarige nogal angstwekkend .
   Een halfjaar later werd ik toch nieuwsgierig en ben ik beginnen lezen en lezen en zo maar door... Dit forum is werkelijk een schat aan informatie.
   Een maand gelezen ben ik pyrochemie dan toch beginnen praktiseren, ik heb een balmill gebouwd (ben er best trots op, nog redelijk groot. Enige minpunt is dat motor 2.7 Kw was, en oorspronkelijk driefasen... Beetje bang voor de elektriciteitsrekening over enkele maanden !).
   Ik heb ook al enkele raketjes gebouwd, deze 1) stegen niet op. Of 2) stegen enkele meters op om dan met een keiharde klap te CATO'en.
   Een week geleden is er wel eentje met succes gelanceerd, al was het nog niet hoog genoeg naar mijn zin, laat staan betrouwbaar genoeg om ooit header op te monteren.
   Ik heb ook al enkele mooie fonteintjes gemaakt, wat knallers en Tiger Tail sterren afgeschoten met een stargun, deze waren een succes bij mijn ouders ook .

   Dan de regels !


   Heb ik voordat ik mij ga voorstellen op de hoogte gesteld van de forumregels? Natuurlijk.

   Ben ik er van doordrongen dat het praktiserend bezig zijn met Pyrotechniek risicovol is en blijft? Ja.

   Weet ik dat het zelf maken van pyrotechnische devices in Nederland niet is toegestaan? Ik woon in België en de wetgeving is hier minder duidelijk, ben er nog niet helemaal uit (kan iemand mij helpen ?) dus tot ik zekerheid heb gedraag ik mij alsof ik een bank overval .
   Ik kan van mijzelf zeggen dat ik na het besluit pyrotechniek te praktiseren nooit meer ga kloten aan commercieel vuurwerk! Nooit gedaan & gaat nooit gebeuren.

   Ik ga lezen tot ik een ons weeg en pas daarna zal ik de praktiserende kant zoeken! Al zeer veel gelezen, maar je hebt nooit genoeg gelezen.

   Ik ga geen vragen stellen zonder dat ik eerst zelf heb gezocht! Logica, ik heb geen ambitie om highscore warnings te behalen;

   Ben ik er van bewust dat het zelf maken van vuurwerk absoluut niet goedkoop is? Helaas al ondervonden als low-budget pyro.

   Ben ik er van bewust dat het zelf maken van vuurwerk ontzettend veel tijd kost en dat ik niet vlak voor O&N even gauw iets kan maken? Vanzelfsprekend.

   Andere actieve Belgen mogen mij altijd PM'en met hun locatie & testterein, misschien kunnen we elkaar nog wel helpen !

   Mijn eerste plannen zijn:

   -Betrouwbare raket ontwikkelen, geschikt om 2-3" headers te lanceren.
   -Meal optimaliseren, al is deze al relatief snel voor BBQ houtskool.

   Verdere plannen:

   -Rode sterren maken.
   -Ervaring opdoen met headers & raketten, timing en visuele effecten.

   Om uiteindelijk, mijn grote doel: een hartvormige break te krijgen.
   Ik heb dit al op het forum tegengekomen, helaas waren het filmpje en de fotos verdwenen .

   Verder hoop ik veel plezier te hebben aan deze hobby !

   Groeten
   Andres


  • By kyle24
   Hallo.

   Ik ben Kyle ... ik ben 24 jaar oud en woon in de ....... in het dorp ...........

   Ben al vanaf mijn jonge jaren gefascineerd door vuurwerk, en op latere leeftijd meer naar het knal vuurwerk.

   Ik hoop op dit forum meer te leren over vuurwerk en de soorten vuurwerk.

   gr Kyle ..........
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • O sorry man, ik zie dat ik je net op het laatste moment in de steek heb gelaten. ( mijn notificaties gaan naar een oud mail adres).  Met het berekenen had je een paar dingen door elkaar gehaald. De omwentelingen per minuut blijven natuurlijk gelijk ongeacht wat de dikte van je aandrijf as is of de poelie die je erop plaatst.  Ik neem aan dat je er intussen wel achter bent gekomen, met nog een keer het bovenstaand verhaal rustig terug te  lezen. Of mischien heb je wel een van de vele online rekentools gebruikt.  Een vertraging of versnelling treed enkel op bij een overbrenging tussen ongelijke grote van assen of tandwielen.  ( dat maakt dat jouw rekenfout al in de eerste regel van je berekening zat).  Je moest de omtrek vermenigvuldigen met je rpm en niet delen. En je krijgt dan een waarde in centimeters en niet in rpm ( want dat was een vast gegeven, welke pas veranderd bij een overbrenging) 
  • Hahaha het is toch echt een virus ook.  Vanochtend eerst Facebook toen hier verhaal doen voor de gezelligheid. Schreef ik nog neu dit jaar niks gemaakt. Het begon toch wel te kriebelen. Ik denk nog geen half uur later, was ik al aan de gang.   Toch maar wat knal en stuk of zeven whistle motortjes geperst. Payload heb ik nog liggen.  En maar fantaseren wat ik nog meer droog kan krijgen voor morgen🤣  Have fun!  Jason 
  • Ik ben ook blij dat dit forum met zijn info, tenminste online blijft.  Ik denk buiten de problemen met Nederland, het ook een tijdsbeeld is. Daar waar ik vroeger op mischien wel 10 fora actief was. Zie ik dat bv mijn kids nooit op een forum meer zitten. Die praten op insta telegram enz.  De kennis en ervaring die wij vroeger deelden, was echt voor inside crowd. En ergens anders moeilijk te halen. Nu staan flarden info all over het net. En krijg ik bv nog weleens vragen binnen via face book. ( Toevallig net nog)  Ik ben blij dat ik in de jaren 90 floreerde, tot 2004 was het ook hier semi legaal.  Ik heb hier weleens verteld, dat ik geen shells maakte, omdat ik daar zelf zo goedkoop aan kon komen.  Ik denk dat hetzelfde heden ten dagen speelt. Ik moest destijds nog met kvk naar alpeco, nu kun je echt overal dikke knallers en vuurwerk kopen. Okay nog steeds geen fonteinen van 25 kg zoals ik ze maakte, maar zag er van 5 kilo voorbijkomen.  Ik voorzie wel weer een gouden toekomst, kijkende naar de huidige prijzen in de handel. Bv die Italiaanse knallers boven de 15 euro inkoop per 3.  Die kocht ik voor 5,5 in. ( dat vond ik al duur)  Dus buiten wat cakes halen bij den Aldi en wat lichte pijlen, wordt het weer een stuk interessanter/goedkoper om komende jaren weer zelf aan de gang te gaan.  Echter de kwaliteit van onze generatie zal niet terug komen, wij bestudeerden chemie en gebruikten stoichiometrie om onze recepten te maken. Nu halen ze alles kant en klaar, recepten met een tutorial van het net. Dus reproduceren ipv ontwikkelen.  Het heeft ook een goede keerzijde BTW. Vorig jaar  het nieuws gehaald toch met een doorzoeking. Heel kort.... zes man, uren binnen ( twee buiten) , een heel gedoe over het vuurwerk, wat ook nogeens dozen vol cat 1 was. En met géén woord gerept over de chems en kogelmolens enz die ernaast stonden. Ik bedoel maar, daar waar ik 20 jaar geleden op de terroristen lijst gezet werd voor een paar zakken kunstmest. Troffen ze nu echt veel chems, kruit en stars aan en deden ze moeilijk over consumenten vuurwerk en wat wiet. De rest begrepen ze niet zo goed. Soms fantaseer ik erover om straks met mijn kleinkinderen weer vanalles te maken. Wat zullen die trots zijn op opa 🤗 Ik ben al enkele jaren bezig om de voorraad vuurwerk weg te stoken, maar de chems blijf ik bewaren. Ik heb dit jaar echt helemaal niks gemaakt, maar weet zeker dat Ik in de toekomst nog regelmatig wat uit de oude trukendoos  blijf toveren.  Mvg,  Jason Voor de nieuwe generatie, ik ben de man achter de fluit mix knallers (#trots) , en de combi met babypijltjes wat begin jaren negentig viraal is gegaan, omdat een kennis het op YouTube had gezet. Okay ook gekke dingen als de cactus met strijkers enz wat verder niemand interessant vond om na te maken. En ik ben zo oud dat ik nog meegemaakt heb dat je hier in de winkel legaal shells kon kopen tot 6 inch. ( die folders uit de jaren 70 zijn nog online terug te vinden, als je het moeilijk te geloven vindt)  😋  
  • Ja ik snap wel dat mensen low-profile gaan, er is ook geen andere keuze. Voor je het weet staan ze met bom-pakken voor je deur met een rammer. Dat is wel een beetje vervelend als dat gebeurd.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×