Jump to content
PyroForum.nl

Menyempurnakan

Gebruikers
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Menyempurnakan

  1. Houtskool maken moet je maar zien als een hobby, lekker vuurtje steken en ondertussen houtskool maken.
  2. Het maken van bp is gewoon illegaal hoor. Je mag dus ook geen 25 gram bp fontijn maken en ook geen knaller. Waarom koop je niet gewoon dextrine, daar is toch niet zo moeilijk aan te komen.
  3. Gelukkig nieuwjaar, bij mij bleven de stars in de shells iets te lang branden, zodat ze de grond raakten. Verder is alles goed gegaan.
  4. Ik vind het onderzoek ook niet echt relevant, maar hoe weet jij dat mensen erop moeten reageren? Is er niet gewoon willekeurig aan 874 mensen gevraagd wat ze van vuurwerk enz. vonden? Ik vind het sowieso dat er aan te weinig mensen is gevraagd wat hun mening erover is.
  5. Ik denk ten eerste dat je een MP pijl bedoel i.p.v. een BP pijl. Hij ging niet echt hoog vond ik, ik denk dat er niet genoeg kracht achter zit. Ik denk dat je het niet gelijkmatig heb aangestampt. Dit kan ik zien aan hoe die vliegt, hij flubbert (als dat een woord is). Heb je een tool, of hoe ram je de mp in je huls?
  6. Hoe groot was je nozzle dan? Ik hield zelf altijd 1/4 van de diameter aan. Anders moet je gewoon ff experimenteren en de nozzle iets groter maken. 1 cm lijkt me voldoende als het goed is aangestampt. (met gemalen kattenbakkorrels)
  7. Ik heb zelf ook mp-raketten gemaakt. Hiermee gebruikte ik de 75/15/10. Dit ging prima, zolang je er maar niet al te zware dingen opzet, anders ging de pijl scheef. Heb geen ervaring met de 65/25/10.
  8. Hij zal nog wel een paar batches hebben liggen me mp ofzo. Ik ben ook wel benieuwd wat ze onder zware explosieven verstaan.
  9. Volgens de politie zijn de materialen afzonderlijk niet explosief. Ze zijn op een strand tot ontploffing gebracht. Ik vraag me af hoe ze dat gedaan hebben, zouden ze het eerst gemengd hebben en dan tot ontploffing hebben gebracht?
  10. Topic-bump, Ik heb ook ooit is zo'n H2 ballon gemaakt. Dit was nog voordat ik met pyro bezig was. Gewoon allemaal kleine stukjes aluminiumfolie gedumpt in een erlenmeyer met een oplossing van gootsteenontstopper. Je moet alleen opletten dat je er niet te veel in doet, anders wordt de erlenmeyer heel heet en moet je het onder de kraan houden om je vingers er niet aan te branden. Had de ballon erbovenop gezet, zo blies de ballon zichzelf op en zat vol waterstofgas. Had de ballon één keer een beetje te dicht bij de kachel gehouden, dus knalde het naast de kachel. Ten eerste ging de kachel toen even heel hard aan. Ten tweede was een fles azijn die er naast stond helemaal ingedeukt van de warmte. Beetje lomp dus, maar zonder die knal ziet het er wel leuk uit. Groeten
  11. Ik vandaag heel leuk pulverone maken. Ben ik vergeten om er nog dextrine doorheen te mengen. STOM. Zou het effect nu toch nog steeds beter zijn dan gewoon MP? Heb daarna nog maar MP gemaakt omdat dat allemaal op was.
  12. Welkom, Hoewel je in enkele jaren wel heel veel kennis op kunt doen. De verleiding wordt dan denk ik toch wel erg groot om iets te gaan maken. Groeten
  13. Ik heb onlangs een flash-mix gemaakt met: Potassium nitrate.................................50 Sulfur............................................30 Aluminum..........................................20 Hier stond de tekst bij: This is a relatively safe flash composition. Burns with a brilliant white light in an open tube, or when unconfined. When well confined, it produces a loud, low pitched report and a short but intense flash. Heb de kaliumnitraat en zwavel in de ballmill gehad voor ongeveer 4 uur. Daarna heb ik het samen met German Dark gediapeerd. Het zal wel veiliger zijn dan met chloraat, omdat het geen zwavelzuurverbindingen kan maken en daarom minder schokgevoelig is. Heb het opgesloten in een buisje en gaf nog een flinke knal. (gewoon los in kartonnen buisje, dus niet rammen) Groeten
  14. Hallo forumleden, Ik ben Menyempurnakan (niet mijn echte naam) Ben al een tijdje bezig met pyrotechniek. Eerst vooral met rookbommen en nu met pijlen. Heb ondertussen ook mijn eerste pijl met mp en Tiger Tail gemaakt. Kan filmpje alleen niet uploaden, omdat er staat dat het te groot is, is echter maar 1,2 MB. Hoop hier nog veel te kunnen leren. Groeten
×
×
  • Create New...