Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
Tyneman

Pyro Pdf-jes

Recommended Posts

Handige site, ook de uitleg van chems is erg duidelijk. Het downloaden wil alleen niet lukken bij mij? Het gaat om het boek 'Pyrotechnic Chemicals' :blush: .

edit:

Het boek 'chlorates & perchlorates' werkt ook niet? ligt dit aan mijn pc?

Edited by ExplosiveCoek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan ze inderdaad ook niet downloaden. Hoogstwaarschijnlijk zijn deze pdf'jes verwijderd van de site. Misschien even googlen, en anders misschien torrenten. Ik weet dat demonoid een hoop pyrochemist pdf's in bezit heeft :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thnx Red, for again another book of weingart. I do not know if you own the book Chemistry of pyrotechnics and explosives by John A Conkling as for sale on the freepyroinfo site for 68 dollar, or if you got any interest in it , but i have a copy of it available on my pc if you want.

Dan voor de rest heb ik ook nog een pdf-je in het nederlands, eigenlijk is het geen ideale tijd (december) maar mischien dat ik er ook wat echte members mee blij kan maken.
Het heet; De klap op de vuurpijl. En ik weet echt niet meer of dat nou geschreven is door een oude vriend of dat het een echt boekje was. Ik hoop maar voor de goede orde dat het een publiekelijk ding was.

Het leuke voor de huidige members is dat er staat beschreven hoe wij vroeger de nozzles maakte door middel van afklemming of wurging en op die manier sloten we ook de knallers af. Vraag eens aan je pa of opa naar die knallers van vroeger met touw omwikkeld. Nu is dat allemaal bentoniet en hete lijm.

Groetjes Jason.

De_klap_op_de_vuurpijl__doe_het_zelf_.pdf

De_klap_op_de_vuurpijl__doe_het_zelf_.doc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robin , I don't have tom perigrin book , sorry to say so. I did have a couple of links to parts of his book.
But it seems to be, that they are all blokked and tom's book is nowadays on the most wanted list in our pyro community.

Maybe that anyone else here got the book 'introductory practical pyrotechnics' by tom perigrin.
Or even better the reloaded version. ??????
Or anyone been so smart to copy the formely free items on the net , and is willing to share it with us.


Best regards
Jason

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zie dat de klap op de vuurpijl al 35 keer gedownload is. Maar ik vindt het vreemd dat niemand zoiets heeft van dat is tof of grappig of bedankt.!! Ofzo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Jason: nou dan zal ik maar de eerste zijn! Bedankt, vooral het gedeelte over het vormen van de nozzle (wurgen) is nog wel leerzaam :o

Grtz Lennard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja die zag ik op dpc staan maar hij was niet meer te openen en toen ik daar even vroeg reageerde niemand meer.
btw, ik ben dus ook wel geiinterreseerd.

A

Share this post


Link to post
Share on other sites

bermudas zijn niet zo moeilijk te vouwen, je neemt een strook papier, vouwt het eerste hoekje naar de zijkant van de strook, dan heb je een soort driehoekig bakje die je kan vullen met sas, en an gewoon doorvouwen.

Als je begint met een strook, is het niet zo moeilijk erachter te komen hoe je het moet vouwen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turbo Pyro
10 Fireworks You Can Make This Weekend
by Ned Gorski
Skylighter, Inc.

'There has been a need for some time for people who are just beginning their pursuit of fireworksmaking, to have a simple, logical, and practical starting point, one which enables them to actually succeed and be encouraged by their pursuits, without overly endangering themselves or those around them.'

http://pyrotechnics.no-ip.org/files/turbopyro.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

RedRobin, thanks for sharing with us!
Very nice to read and illustrations are also nice to look at... :) there's so much to learn for me, I guess.

Dit gaat mooi de digitale boekenkast in!

Grt. FlashGordon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Idem hier. Naarmate ik wat ouder ben geworden, ben ik me ook wat bewuster geworden van de risico's. Gelukkig heb ik in het verleden zat afgestoken. De adrenaline en het gevoel dat je ervaart na afsteken van een HE vergeet ik gelukkig nooit meer, soort van levenservaring ;). Houd het nu vooral bij kleinschalige projecten en de zoektocht naar de meest ideale primary.
  • @ploegdir Mooi man! Leuk om te zien dat je je interesseert in pijlen😁
   Ik hoop nog meer van je te zien komende tijd!  
  • De laatste twee jaarhen ik erg weinig gemaakt. Maar dat heeft vooral te maken met kleine kinderen en andere projecten. Afgelopen jaar vooral bezig geweest met 'green' primaries. Scheikundig erg interessant, maar heb ik niets aan met O&N. Nu is het inmiddels erg laat om nog wat moois te maken. Dus weer een jaar verloren. Wel heb ik nog een paar leuke projecten op pyrogebied in mn boekje staan. Ik hoop echt daar volgend jaar tijd voor te maken.
  • Ten eerste weet ik niet of dit de goede plaats is, Mijn vraag is, durven/ willen jullie nog wel zelf maken? Zelf heb ik elke keer dat als ik iets test/afsteek, weer bang ben dat de politie langskomt. Misschien een rare vraag, maar ik heb t gevoel alsof zon beetje iedereen die op dit forum zit gestopt is. Daarom vroeg ik me af waarom, en of jullie dat ook hebben. Greetz
  • Ik graaf even dit oude topic op, aangezien al mijn media en files letterlijk fysiek kapot zijn gegaan (dvds, disks enz) en natuurlijk omdat de bezigheid op hold was gezet vroeg ik me af of mensen een mirror hebben gedraaid van mijn oude archief en andere archieven. Zou graag weer een kopie maken. Evt DM is ook goed.  Thanks! Pchem
 • Who's Online (See full list)

×