Jump to content
PyroForum.nl

FlashGordon

Gebruikers
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

FlashGordon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Welkom Marsupilami, Toch, uit de strip van Robbedoes en Kwabbernoot? Mijn advies is lezen, lezen en nog eens lezen! Veel plezier hier!
  2. Zal mijn bijdrage ook even leveren aan dit topic. Werktuigbouwkundige achtergrond, constructiebankwerker/lasser, fijnmechanisch monteur. Laatste 7 jaar werkzaam in de medische techniek binnen de optische techniek, endoscopen etc. volgende week start ik in een nieuwe functie als optisch instrumentmaker bij een nieuwe werkgever. Wil graag nog aan de slag met SolidWorks en AutoCad en ga hier een cursus cq opleiding voor volgen.
  3. Denk niet dat er veel zullen zijn onder ons die hier aan kunnen komen, zitten een paar regels en voorwaarden aan vast, zal bij gelegenheid eens kijken voor een proefopstelling en kijken of het dat extra's geeft zoals de bedenker zegt! Zal dan ook gelijk even een topicje ervoor starten. Bullseye is een kruitsoort en er zijn er zovelen van met verschillende namen, gelukkig heeft Google hier ook plaatjes van als men op een term zoekt als double based gunpowder etc. Alvast een beetje leesvoer voor belangstellenden: http://en.wikipedia.org/wiki/Smokeless_powder
  4. Beetje off-topic misschien, maar dit was het stukje waar ik het over had. Let wel dat het beste resultaat met een double based mix het beste is in verhouding tot een single based mix en ook de vorm van het kruit is dan ook weer van belang, ball-powder, flake-powder, disk-powder enz. Double based is een relatief snel ontbrandend gun-powder met een hoge piekdruk en geschikt voor munitie voor in handwapens/vuurwapens. Hier dat stukje waar ik het over had: http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Re...3/msg00072.html Denk ik wel leuk om hier eens wat testen op los te laten, ben er nog niet echt mee bezig geweest al heb ik wel eens in deze richting zitten denken. Die double nitro-based in combinatie met goede kclo4/GD flash zal zeker werken in een goed afgesloten stevig omhulsel. Er zal toch eerst gekeken moeten worden of deze combinatie elkaar wel een beetje aardig vind.
  5. Denk dat een leuke 10 grammer ook de nodige 'audio/visuele' kick kan geven, ligt ook een beetje aan de plek waar je hem afsteekt natuurlijk qua geluidsbeleving. Laatst een leuk stuk gelezen over D4F-powder, zoals de bedenker het noemt. Volgens hem is deze toevoeging aan je flash een welkome booster en kun je een 10 grammer nét even meer punch en flash geven, maargoed dat zal eerst uitgezocht en getest moeten worden. Toch gaat 100 gram mij iets te ver, sluit me wel aan bij 10 stuks van 10 gram, toch wel een mooie klapper die 100 grammer!
  6. FlashGordon

    Hulzen

    Heb er zelf ook een paar afgeschoten stukken opzij gezet, altijd handig een aantal verschillende hulzen voor erbij ^_^
  7. Deze vond ik wél leuk van Stegeman... http://www.youtube.com/watch?v=yfaISicl6fo...player_embedded
  8. Ja, die Fenix deed het erg goed, lokale jeugd wil niet anders meer dan die Fenix, is een erg in trek zijnde knaller! Knal was in mijn beleving erg zwaar, zou bijna gaan denken richting een trage flash-compo. Was ook onder de indruk omdat ze redelijk klein zijn!
  9. Allemaal de beste wensen en al het goede voor het nieuwe jaar!! Heb hier ook wat knallers gedaan 2, 5 en 10 grams kclo4/GD-66/34. Trapveldje hier voor de deur heeft nu wel een paar kale plekken, leuk om te zien als je iets aansteekt dat iedereen dan met de vingers in de oren staan te kijken. Iedereen had het over groene vlekken voor de ogen... toch wel indrukwekkende knallen, zeker niet te onderschatten en dat op een afstand van 20 a 25 meter.
  10. Zag laatst bij de Aldi ook leuke aanstekers liggen, pér twee verpakt, één gewone en een stormaansteker voor geloof iets van €4,00! Weet niet of het wat is maar misschien wel leuk voor erbij.
  11. Klopt wat je zegt, we hebben verschillende samples gemaakt, vanaf het gewoon even door elkaar gooien tot het nauwkeurig mixen. Je merkt een toename en verandering aan intensiteit van het resultaat. Mooi voorbeeld die knikkers, je ziet dit ook bij zand! Ben van mening dat de 'flakes' zich beter mengen en hechten aan de kclo4 mits dit een zeer fijne soort is natuurlijk en het in elkaar laten vallen van de compo lijkt sterk op het diaperen. Laat de boel nu een kleine 15min. in elkaar vallen bij een zeer laag toerental maar dit kan wellicht ook bij 5min. heb gewoon een tijdsbestek genomen om te zien wat het doet. Ben nu gewoon even aan het kijken wat voor mij een gunstig resultaat heeft. Gebruik voor mijn methode een labflesje deze zijn niet statisch, je hebt ze in allerlei formaatjes. Vroeg me af of er wel eens combi's met GD en gewoon Alu. zijn gemaakt en of dit verschil merkbaar is? Tip nog even van mijn kant, mocht je samples willen testen, ik heb goede ervaringen met vloeitjes van shag zeg maar en wel de Mascotte (groene pakjes), neem een vloeitje doe in het midden een hoeveelheid (zelfde als andere samples) en vouw deze over de lengte weer dicht duw de kopsekantjes naar elkaar toe en draai er een soort van knalerwt van. Steek het uitstekende puntje wat je samengedraaid hebt aan en dit smeult dan een seconde of wat naar de flash.
  12. Laagtoerig in een transparant plastic flesje met aan de dop een lange bout in de accuboormachine een kwartiertje onder een hoek van een paar graden laten draaien met aan de schakelaar een tie-wrapje, voor de zekerheid laat ik hem dan wel even buiten onder een afdakje z'n werk doen. Toerental zet ik dusdanig dat de flash als het ware constant in elkaar valt. Let wel, ik heb het hier dus over KCLO4/GD flash, die andere flashsoorten heb ik nog niet op deze manier gedaan. Merk zeker wel een verschil tussen diaper en 'mijn' methode, mooie snellere flash! Gister 0,9 gram in een los stukje keukenpapier en meende dat er een heel dik boek voor m'n neus werd dichtgeklapt stond er een meter of 4 vandaan, dus lijkt me goeie flash. Deze techniek is ook nieuw voor mij, en gezien de samenstelling leek het mij safe om dit op een laag toerental gewoon even buiten te doen, weet ook niet of de tijd van ronddraaien er toe doet, dit heb ik nog niet getest. Gebruik nu dan ook maar max 5 gram om te kijken hoe het gaat tot nu ziet het er veelbelovend uit!
  13. Lees ik goed dat, dat een 5 grams was? Mooie knaller, neem aan dat je de de ruimte hebt om ze af te steken. Welke flashcompositie was dit? Aardig boeketje ook!
  14. Bedankt voor het warme welkom! Leek me wel een leuke nickname, Flash Gordon is zeker ouwe shit maar mijn voorkeur gaat uit naar de uitvoering van rond 1980 en ben het pas iets later gaan waarderen zeg maar. Ook de titelsong was in die dagen helemaal top! http://www.whoneedsradio.com/mp3/apr/Queen...don%20Theme.mp3
  15. Gewoon een potkrikje via Marktplaats en een stalen frame(pje) volstaat ook wel denk ik. Heb er ook ooit eentje gemaakt voor andere doeleinden, alles bij elkaar een kleine €50, ligt een beetje aan het materiaal en hoe zwaar je hem wilt uitvoeren dan wel belasten. Potkrikje was nieuw +/- €15,- en materiaal kokerprofiel enz. uit de schrootbak of op-maat en al bij een constructiebedrijf. Toch wel een mooie prijs en je kunt er veel meer mee uiteindelijk. Grt, FG
×
×
  • Create New...