Jump to content
PyroForum.nl

Morteus

Gebruikers
 • Content count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1 Poor

Recent Profile Visitors

1,544 profile views
 1. Morteus

  Nieuwjaars knaller!

  Jah dat heb ik eventjes veranderd nu. Ach ik heb met AP gewerkt en daar 100 gram van maken jah dat is roekeloos. Flashpowder, vooral de KClO4/Al versie, staat als laagste op de lijst qua gevoeligheid. Ik heb zelfs professionals dit zien mixen in een tonnetje die rond draait, wel op afstandje maar het was nooit afgegaan. Het was op één van die lezingen die iemand op het forum plaatste. Zoals in het begin te zien zat er een erg lange lont aan. Gezien de grootte van de knaller heb ik de flashpowder niet staan aanduwen of wat dan ook, gewoon rustig er in geschoven, zelf een stop van papier gemaakt met lange lont er aan en dicht gemaakt. Als zoiets als dit afgaat in je hand of in je tas of wat dan ook dan is dat vreselijk, niet te voorwoorden maar een rotje gaat bijvoorbeeld ook niet even 123 in je tas aan of enkel vuurwerk tenzij je iets heel heet in je tas heb zitten. Ik snap niet waarom er hier altijd zo'n afschuw in de lucht hangt. Het is toch gewoon leuk om dat eens een keertje te doen. Niemand gewond geraakt en als je hier normaal mee omgaat raakt er ook gewoon niemand gewond.
 2. Morteus

  Nieuwjaars knaller!

  Hey iedereen, Omdat vele mensen aan mij vroegen, maak eens een hele grote! en zelf er ook naar benieuwd was heb ik toch maar besloten om een 100 grammer te maken. Leuk voor één keer maar nu ik het een keer meegemaakt heb vind ik het leuker om beter 10 van 10 gram te maken. Geeft dezelfde kick, kan er dichterbij staan, en je krijgt hetzelfde effect 10 maal. Maargoed deze knal was erg krachtig. Ik stond zekers 30 meter verderop en de kamere 25 meter er vandaan. Mensen die 50 meter er vandaan stonden konden de druk golf nog voelen. Was een enorme flash en had best wel een mooi kratertje gemaakt ondanks dat het bevroren was. Als jullie het willen zien hieronder de link en geniet! Naja.. er waren wel een boel plagen bij die zaten te schreeuwen en blairen of hoe je dat ook noemt. Laatste stukje heb ik het geluid er uit gehaald wegens het vreselijke gescheld, vooral het K woord waar ik geen fan van ben. Ojah nog eventjes, ik heb al mijn vingers nog! 10 om precies te zijn! http://www.youtube.com/watch?v=Ua5HhYg9Z_M Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar! en een veilig nieuwjaar!
 3. Morteus

  Ammoniumnitraat

  En hoe maak je het klein? ik bedoel mijn klonten zijn enorm hard. Ik kan ze niet zomaar kapot slaan zelfs een mixer loopt er gewoon vast van. Trouwens als ik het wil detoneren met AP. Moet het dan in poeder vorm zijn of kan het ook in een blok zijn?
 4. Morteus

  Ammoniumnitraat

  Is het mogelijk als je het verdampt dat er dan kleine deeltjes Ammoniumnitraat de lucht in zweven? Ik ben het namelijk op dit moment aan het indampen alleen het ruikt niet echt naar water of iets. Maar meer naar die kunstmest zelf. Trouwens ik ben nu bij een stage waar de vloeistof bruin is gekleurd wat betekent dat ik er bijna ben. Maar wat nu? Het verdampen gaat nauwelijks en als ik het meer verhit dan valt de ammoniumnitraat uit elkaar. Ow shit ik heb al het water verdampt en de ammoniumnitraat zit gewoon vast aan de pan. Hoe kan je dit het beste in mootjes hakken? Als ik met een hamer en een bijtel er in ga slaan maak ik de pan kapot, hoe doen jullie dat?
 5. Morteus

  pyrotechniek---politie

  jongens we hebben deo!! haha xD
 6. Morteus

  pyrotechniek---politie

  hahaha gewoon weg rennen Niemand weet van wie die mortierbuis is.
 7. Morteus

  pyrotechniek---politie

  Ik denk altijd, als je het afsteekt, geluid hoort iedereen, een enkeling belt de politie. Meestal komt de politie niet, alleen als het wat langer speelt dus dat er elke keer van die meldingen zijn op dezelfde plek. Daarnaast, als je dan toch opgepakt word, en mensen hebben alleen de knal gehoord, waar is het bewijs dat jij dat vuurwerk heb afgestoken? Waar ik altijd wel op let is als ik het vuurwerk in elkaar zet is dat er bijvoorbeeld geen haren ofzo van mij tussen het plakband zit, of vinger afdrukken op de plakband of lijm. Als ze geen bewijs hebben dan kunnen ze toch niets doen?
 8. Morteus

  Flash Cracker 30 gram!

  Ik vond het geen verspilling hoor, ik had nog nooit zoveel gemaakt dus wilde ik het graag uitproberen, gewoon als test. Ik wilde de hulzen die ik nu nog heb gebruiken voor oud en nieuw.
 9. Morteus

  Flash Cracker 30 gram!

  Ik heb nooit gezegt dat wat jullie zeggen allemaal een grap is, ik waardeer alleen niet de sarcasme dat is alles. Ik ben al een paar jaar bezig met dit soort dingen, de datum dat ik op dit forum kwam zegt niet dat ik vanaf dat moment begonnen ben met pyrotechniek. Jah over aluminium poeder, het is gevaarlijk en ik heb ook gehoord kanker verwekkend. Alleen denk ik niet dat een verfspuitmasker of iets dergelijks werkt. Je hebt dan wel een heel erg dure nodig omdat de deeltjes van GD extreem klein zijn, die gaan waarschijnlijk gewoon door dat filter heen. Wat ik dus niet snap is dat in producten zoals deodorant ook aluminium poeder zit, en zelfs in een nieuwe zilverpoeder. Zou dat dan eigenlijk niet zo gevaarlijk zijn? Voor die reden gebruik ik ook geen aluminium houdende deodoranten. En het maken van flashpowder doe ik in een goed geventileerde ruimte, aka buiten.
 10. Morteus

  Flash Cracker 30 gram!

  Ik denk dat ik speciale GD heb dan want die van mij die ruikt ook echt naar olie en klont ook lichtjes aan elkaar daardoor.
 11. Morteus

  Flash Cracker 30 gram!

  Ik weet niet precies waar de haat allemaal vandaan kom maar ik weet heus wel waar ik mee bezig ben, het lontje was, zoals pjee, zei niet aan elkaar 'geplakt' maar was gewoon geknakt waardoor die wel eens uit kan gaan wat in het filmpje dus voorkwam. Daarnaast weet ik heus wel hoe ik hulzen moet rollen, het enige probleem wat ik er in het verleden mee gehad heb is dat ze zo strak gerold waren dat ze niet meer van de 'mal' af kwamen. Ik heb ook de 30 gram niet in een keer gemixed maar in kleinere beetjes en vervolgens bijeen gedaan. Ik heb inderdaad GD gebruikt en één ding wat ik weet over GD dat het gemixed is met een soort olie. Het stuift dus niet. Gewone 400 mesh stuift meer dan GD. Ik heb zelf nooit groter dan dit gemaakt, dit was de eerste van 30 gram. En wat is er trouwens mis met een wc rol gebruiken als koker? lijkt mij een perfecte koker, ook voor R-candy raketten als je een groot brandstof blok maakt. En over de 'PVC mat', ik weet de gevaren van PVC. En over het aan elkaar binden van de lontjes met een ijzerdraadje, daar zit geen gevaar in want als de lonten aan gaan valt de knaller toch naar beneden. En wat denken jullie wat ik gedaan had als het lontje niet helemaal opbrandde? blij er heen rennen en oppakken? Komop zeg. Ik ben niet dom ofzo. Als ik dom was geweest dan zal ik nu geen handen meer hebben.
 12. Morteus

  Flash Cracker 30 gram!

  Ik had het op het gras gedaan, en wel vlinke afstand genomen hoor, alleen zoals je in het filmpje ziet iets te veel ingezoemt. Trouwens ik had een erg lange lont eraan hoor, maar dat stukje heb ik er uit geknipt. De lont ging ook 1 keer uit omdat er een de lont zeg maar gefouwt was. Wat je dus op het filmpje ziet is de lont die opeens weer aan gaat :)
 13. Morteus

  Flash Cracker 30 gram!

  Hey iedereen, Ik heb net mijn chemicalien een paar dagen binnen. Meteen een 30 grammer gemaakt! Wilde ik eventjes laten zien. Trouwens de dichthijd van Flashpowder is best wel hoog? Ik dacht 30 gram vult wel een wc rol of in ieder geval de helft, maar ik kwam zekers niet tot de helft. De huls was dan ook een wc rol. Omdat het er niet uit zag had ik het in een doosje gedaan, ziet er wat mooier uit haha.
 14. Morteus

  Flashmat 10 stuks

  haha dat bedoelde ik niet, ik wilde daarmee zeggen dat die hulzen en scherven zo'n snelheid hadden dat ze binnen een straal 20 meter niet te vinden waren, en jullie hadden al gelijk voordat ik uberhaupt pvc buisjes ging snijden xD
 15. Morteus

  Flashmat 10 stuks

  Jah ik ga het niet meer doen hahaha, ik ben terug gegaan naar die plaats en ik heb echt in een straal van minstens 20 meter zitten zoeken naar resten maar echt helemaal NIETS gevonden.
×