Jump to content
PyroForum.nl

Morteus

Gebruikers
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Morteus

  1. Jah dat heb ik eventjes veranderd nu. Ach ik heb met AP gewerkt en daar 100 gram van maken jah dat is roekeloos. Flashpowder, vooral de KClO4/Al versie, staat als laagste op de lijst qua gevoeligheid. Ik heb zelfs professionals dit zien mixen in een tonnetje die rond draait, wel op afstandje maar het was nooit afgegaan. Het was op één van die lezingen die iemand op het forum plaatste. Zoals in het begin te zien zat er een erg lange lont aan. Gezien de grootte van de knaller heb ik de flashpowder niet staan aanduwen of wat dan ook, gewoon rustig er in geschoven, zelf een stop van papier gemaakt met lange lont er aan en dicht gemaakt. Als zoiets als dit afgaat in je hand of in je tas of wat dan ook dan is dat vreselijk, niet te voorwoorden maar een rotje gaat bijvoorbeeld ook niet even 123 in je tas aan of enkel vuurwerk tenzij je iets heel heet in je tas heb zitten. Ik snap niet waarom er hier altijd zo'n afschuw in de lucht hangt. Het is toch gewoon leuk om dat eens een keertje te doen. Niemand gewond geraakt en als je hier normaal mee omgaat raakt er ook gewoon niemand gewond.
  2. Hey iedereen, Omdat vele mensen aan mij vroegen, maak eens een hele grote! en zelf er ook naar benieuwd was heb ik toch maar besloten om een 100 grammer te maken. Leuk voor één keer maar nu ik het een keer meegemaakt heb vind ik het leuker om beter 10 van 10 gram te maken. Geeft dezelfde kick, kan er dichterbij staan, en je krijgt hetzelfde effect 10 maal. Maargoed deze knal was erg krachtig. Ik stond zekers 30 meter verderop en de kamere 25 meter er vandaan. Mensen die 50 meter er vandaan stonden konden de druk golf nog voelen. Was een enorme flash en had best wel een mooi kratertje gemaakt ondanks dat het bevroren was. Als jullie het willen zien hieronder de link en geniet! Naja.. er waren wel een boel plagen bij die zaten te schreeuwen en blairen of hoe je dat ook noemt. Laatste stukje heb ik het geluid er uit gehaald wegens het vreselijke gescheld, vooral het K woord waar ik geen fan van ben. Ojah nog eventjes, ik heb al mijn vingers nog! 10 om precies te zijn! http://www.youtube.com/watch?v=Ua5HhYg9Z_M Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar! en een veilig nieuwjaar!
  3. En hoe maak je het klein? ik bedoel mijn klonten zijn enorm hard. Ik kan ze niet zomaar kapot slaan zelfs een mixer loopt er gewoon vast van. Trouwens als ik het wil detoneren met AP. Moet het dan in poeder vorm zijn of kan het ook in een blok zijn?
  4. Is het mogelijk als je het verdampt dat er dan kleine deeltjes Ammoniumnitraat de lucht in zweven? Ik ben het namelijk op dit moment aan het indampen alleen het ruikt niet echt naar water of iets. Maar meer naar die kunstmest zelf. Trouwens ik ben nu bij een stage waar de vloeistof bruin is gekleurd wat betekent dat ik er bijna ben. Maar wat nu? Het verdampen gaat nauwelijks en als ik het meer verhit dan valt de ammoniumnitraat uit elkaar. Ow shit ik heb al het water verdampt en de ammoniumnitraat zit gewoon vast aan de pan. Hoe kan je dit het beste in mootjes hakken? Als ik met een hamer en een bijtel er in ga slaan maak ik de pan kapot, hoe doen jullie dat?
  5. jongens we hebben deo!! haha xD
  6. hahaha gewoon weg rennen Niemand weet van wie die mortierbuis is.
  7. Ik denk altijd, als je het afsteekt, geluid hoort iedereen, een enkeling belt de politie. Meestal komt de politie niet, alleen als het wat langer speelt dus dat er elke keer van die meldingen zijn op dezelfde plek. Daarnaast, als je dan toch opgepakt word, en mensen hebben alleen de knal gehoord, waar is het bewijs dat jij dat vuurwerk heb afgestoken? Waar ik altijd wel op let is als ik het vuurwerk in elkaar zet is dat er bijvoorbeeld geen haren ofzo van mij tussen het plakband zit, of vinger afdrukken op de plakband of lijm. Als ze geen bewijs hebben dan kunnen ze toch niets doen?
  8. Ik vond het geen verspilling hoor, ik had nog nooit zoveel gemaakt dus wilde ik het graag uitproberen, gewoon als test. Ik wilde de hulzen die ik nu nog heb gebruiken voor oud en nieuw.
  9. Ik heb nooit gezegt dat wat jullie zeggen allemaal een grap is, ik waardeer alleen niet de sarcasme dat is alles. Ik ben al een paar jaar bezig met dit soort dingen, de datum dat ik op dit forum kwam zegt niet dat ik vanaf dat moment begonnen ben met pyrotechniek. Jah over aluminium poeder, het is gevaarlijk en ik heb ook gehoord kanker verwekkend. Alleen denk ik niet dat een verfspuitmasker of iets dergelijks werkt. Je hebt dan wel een heel erg dure nodig omdat de deeltjes van GD extreem klein zijn, die gaan waarschijnlijk gewoon door dat filter heen. Wat ik dus niet snap is dat in producten zoals deodorant ook aluminium poeder zit, en zelfs in een nieuwe zilverpoeder. Zou dat dan eigenlijk niet zo gevaarlijk zijn? Voor die reden gebruik ik ook geen aluminium houdende deodoranten. En het maken van flashpowder doe ik in een goed geventileerde ruimte, aka buiten.
  10. Ik denk dat ik speciale GD heb dan want die van mij die ruikt ook echt naar olie en klont ook lichtjes aan elkaar daardoor.
  11. Ik weet niet precies waar de haat allemaal vandaan kom maar ik weet heus wel waar ik mee bezig ben, het lontje was, zoals pjee, zei niet aan elkaar 'geplakt' maar was gewoon geknakt waardoor die wel eens uit kan gaan wat in het filmpje dus voorkwam. Daarnaast weet ik heus wel hoe ik hulzen moet rollen, het enige probleem wat ik er in het verleden mee gehad heb is dat ze zo strak gerold waren dat ze niet meer van de 'mal' af kwamen. Ik heb ook de 30 gram niet in een keer gemixed maar in kleinere beetjes en vervolgens bijeen gedaan. Ik heb inderdaad GD gebruikt en één ding wat ik weet over GD dat het gemixed is met een soort olie. Het stuift dus niet. Gewone 400 mesh stuift meer dan GD. Ik heb zelf nooit groter dan dit gemaakt, dit was de eerste van 30 gram. En wat is er trouwens mis met een wc rol gebruiken als koker? lijkt mij een perfecte koker, ook voor R-candy raketten als je een groot brandstof blok maakt. En over de 'PVC mat', ik weet de gevaren van PVC. En over het aan elkaar binden van de lontjes met een ijzerdraadje, daar zit geen gevaar in want als de lonten aan gaan valt de knaller toch naar beneden. En wat denken jullie wat ik gedaan had als het lontje niet helemaal opbrandde? blij er heen rennen en oppakken? Komop zeg. Ik ben niet dom ofzo. Als ik dom was geweest dan zal ik nu geen handen meer hebben.
  12. Ik had het op het gras gedaan, en wel vlinke afstand genomen hoor, alleen zoals je in het filmpje ziet iets te veel ingezoemt. Trouwens ik had een erg lange lont eraan hoor, maar dat stukje heb ik er uit geknipt. De lont ging ook 1 keer uit omdat er een de lont zeg maar gefouwt was. Wat je dus op het filmpje ziet is de lont die opeens weer aan gaat :)
  13. Hey iedereen, Ik heb net mijn chemicalien een paar dagen binnen. Meteen een 30 grammer gemaakt! Wilde ik eventjes laten zien. Trouwens de dichthijd van Flashpowder is best wel hoog? Ik dacht 30 gram vult wel een wc rol of in ieder geval de helft, maar ik kwam zekers niet tot de helft. De huls was dan ook een wc rol. Omdat het er niet uit zag had ik het in een doosje gedaan, ziet er wat mooier uit haha.
  14. haha dat bedoelde ik niet, ik wilde daarmee zeggen dat die hulzen en scherven zo'n snelheid hadden dat ze binnen een straal 20 meter niet te vinden waren, en jullie hadden al gelijk voordat ik uberhaupt pvc buisjes ging snijden xD
  15. Jah ik ga het niet meer doen hahaha, ik ben terug gegaan naar die plaats en ik heb echt in een straal van minstens 20 meter zitten zoeken naar resten maar echt helemaal NIETS gevonden.
  16. met boter of glijmiddel? word het heel papier dan niet viesig en nat? Lijkt me best wel een moeilijke procedure maar ik zal het morgen zekers proberen als ik tijd heb. Ik gebruikte de 7/3 KClO4/Al (gd) flashpowder. Meest veilige en in mijn ogen de kwalitatief beste! Ik heb geen scherven gevonden, was nogal donker maar ik ga morgen zekers eventjes rond kijken want ik ben toch wel benieuwd.
  17. Zelfs dan krijg ik het er absoluut niet uit maar ik zal het weer eens proberen. Trouwens het matje was een flop haha. Omdat ik vreselijk heb zitten knoeien met het binden van de lontjes, en uiteindelijk het met ijzerdraadje aan elkaar vast heb gebonden, waren de lontjes zodanig beschadigd dat ze gewoon niet normaal af gingen maar gewoon op de grond vielen, er gingen maar 2 af. Bagger zeg hahaha, ojah daarnaast zijn er nog een aantal konijnen gesneuveld door rondvliegend puin. Ik ben trouwens onder de indruk hoeveel kracht 1 gram flashpowder al wel niet heeft, er ontstonden gewoon mooie kraters in de grond hoor.
  18. Jah klopt ik vind het erg moeilijk om kokertjes te maken. Ik kan ze ook wel kopen maar op dit moment was ik ongeduldig. Ik zal eens kijken of die pvc echt kapot gaat bij mij, ik heb altijd dat er gewoon hele hulzen de lucht in gelanceerd worden en weer ergens neervallen. Ik heb er 1tje meegenomen, die is heel raar gesmolten wat ik erg grappig vond. Daarnaast heb ik nu ducktape om de hulzen gedaan zodat als het uit elkaar spat, de ducktape de scherven aan elkaar houd. Dus geen losse scherven. En jah ik ga zekers niet paar meter in de buurt staan van dit ding en dit is ook niet echt iets voor bij mij op de straat. Zelf heb ik liever kartonnen hulzen, is minder gevaarlijk, je kan er dichterbijer staan en ziet er mooier uit. Maar op dit moment heb ik geen hulzen die zo klein zijn. Er zit in elk slechts 1 gram. Enige hulzen die ik heb van karton hebben een doorsnee van ongeveer 1,2 cm. Als jullie een goede manier hebben om efficient kokers te rollen, aub geef mij een paar tips. Ik weet hoe het moet gebeuren maar ik heb altijd maar 1 probleem, of ik heb ze niet strak genoeg gerolt of ze zitten zo strak op elkaar dat ik de stok waar ik het omheen rolde niet meer los kan krijgen... wat enorm irritant is want dan moet je dat hele papier van de stok af peuteren. Enige tips?
  19. Ah nee joh, die pvc buisjes zijn veelste sterk. Ik heb echt nog nooit meegemaakt dat een pvc buisje daadwerkelijk kapot gaat.
  20. Hey daar, Ik heb een aantal flashknallers gemaakt en als een matje aan elkaar gebonden wat erg erg moeilijk is... ik heb uit frustratie dan maar gewoon met van dat metaal draad aan elkaar gebonden. Ik heb het nog niet afgestoken maar wilde eventjes foto ervan laten zien Ben wel benieuwd of die goed gaat. Ook een vriend van mij die is gepakt door de vuurwerkpolitie of hoe die gasten ook heten. Hebben jullie dat wel eens meegemaakt want ik vind het wel allemaal eng hoor.
  21. Morteus

    Al/CuO

    oh vertel eens dan? Ik heb bij zo'n keramiek zaak gekeken voor CuO en aluminium poeder. Ik denk dat ze aluminium poeder wel hebben of ze begrepen me verkeerd en dachten dat ik aluminiumoxide bedoelde maarja daar ga ik later nog wel over bellen. Maar dan heb ik bijna een kilo CuO en een kilo Aluminium poeder 400 mesh. Dus in totaal 2 kilo van dat spul als je het mengt haha. Ik weet niet hoe gevaarlijk deze stof is qua gevoeligheid, waarschijnlijk niet zo gevaarlijk want van wat ik weet over thermieten is dat je er vlink wat energie in moet steken om de reactie op gang te laten komen.
  22. Morteus

    Al/CuO

    Oh raar ik had nog in het forum gezocht hiernaar maar ik kon niet zoveel vinden, en ik weet al waarom.. ik schreef termiet zonder 'h' -.-
  23. Morteus

    Al/CuO

    Hey iedereen, Ik wilde eventjes vragen of een van jullie dit wel eens geprobeert heeft. We kennen allemaal wel de doodgewone Aluminium met Ijzeroxide termiet. Maar heeft een van jullie wel eens koperoxide gebruikt in plaats van ijzeroxide? Op het internet zie je dat deze reactie veel heftiger is en bijna wel op flashpowder lijkt. Ik ben van plan om een kilo koperoxide te kopen en een kilo 400 mesh aluminium poeder maar ik weet niet of dit hetzelfde 'explosieve' resultaat geeft of gewoon een iets snellere reactie als die van ijzeroxide?
  24. Morteus

    Natrium

    Ik ben wel erg benieuwd naar dat verslagje Ik heb zelf ook geprobeert het natrium te verzuiveren door het te laten smelten, alleen was de hoeveelheid natrium die gevormt was zoo klein dat er gewoon helemaal niets over was als reactie product, alles was of verbrand, of het zat tegen de deksel aan wat erg jammer is.. en verbrand olie stinkt ook haha xD
  25. Morteus

    Natrium

    Jah dat is beide als ik het goed gelezen heb over hoe je Natrium maakt dmv electrolyse. Dat snap ik ook wel, zelfde principe met water maar dan met een vloeibaar zout zoals NaCl of NaOH. Maar het op deze manier doen, met aluminium erbij. Er is maar 1 filmpje daarover op internet en ik ben er erg benieuwd naar.
×
×
  • Create New...