Jump to content
PyroForum.nl
Boem

Ik ben ... een oudere jongere.

Recommended Posts

Hallo beste mensen, een nieuweling meld zich aan, aangenaam.

Ik herinner me de O&N's van mijn jeugd (samen met de zomervakanties) als de spannendste tijd van het jaar. Als jochies haalden we van die 700 shots mugge/kippe-scheten matjes uit elkaar, we hadden de hele dag lol met die mini dynamiet staven. Ik zal jullie niet vervelen met de streken die we later uithaalden ...

Decenia gingen voorbij met af en toe consumenten vuurwerk, maar het was altijd te duur voor wat het deed, in mijn beleving. Dat laatste was nog de grooste deceptie.

Eind december j.l. had ik wat nodig uit een bepaalde winkel, de vuurwerkverkoop was die dag begonnen kwam ik toen achter ... en ik werd weer even dat jochie, met die kriebels. Ik kocht grote en kleine sterretjes, grondbloemen, bengaals vuur, ijsfontijnen. Daarna een twee meter hoge driepoot maken met snoeihout, sterretjes langs de "benen' en al die andere dingen eraan knopen met ijzerdraad, we hebben er plezier van gehad.

Maarrr ... waar ik eigenlijk zo chagerijnig van word is dat die grondbloemen het 2 a 3 seconden doen, en dit: foto1, foto2 ...

Oooww, ik kan  geen foto's/filmpjes plaatsen in deze post ... jammer, ik had ook nog (o.a.) willen laten zien hoe maizena er na 7 minuten uit kan zien als de oven te hoog staat, bizar ...

Anyway, i had a bright moment en dacht: "kan ik die dingen niet zelf maken?". Dus zoeken, filmpjes kijken, met rookbommen en russchische mannen die met flashpowder spelen, etc., en toen was er opeens dit forum en last but not least Ned Gorski's Fireworking 101 (wat mij betreft verplichte kost voor elke beginner!).

Ik heb de afgelopen maand gelezen, naar Ned's wijze woorden geluisterd, hier gelezen. Heb m'n eerste tools van hout gemaakt, m'n eerste kokers gerold met zelf gemaakte lijm, m'n eerste batches GP gemaakt met koffiemolen en vijzel en m'n eerste houtskool-vonk-fonteinen in de fik gezet .

WauW ... the excitement didn't stop, so now i'm here.

 

Groet,

Boem

 

Ps jaren geleden was ik voor mijn toenmalige werk ver van huis, ik reed langs een enorm braakliggend terrein, in Enschede. Het bleek DE woonwijk te zijn geweest ... het was echt enorm, very impressive, dat zie je niet op TV. So: safety first (and a lot of credits for Ned on this subject)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank voor het welkom.

ennuh ... sorry dat al je foto's van de voorpagina heb weggeduwd sterretjesterretje, dat was niet de bedoeling, best wel lelijk al dat rood.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is nog eens een leuke originele introductie! 

Ook leuk om te horen dat je al wat hebt gelezen voor je naar hier kwam... Dat heb je niet veel.
Veel succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Welkom. Wij kopen niet, wij maken zelf.
  • Hallo ik ben gerard uit Zeeland en ik bestel graag mijn vuurwerk op Eeenofanderewebsite ook ben ik een fan geweest van Eenanderewebsite alleen leveren ze hier niet meer in NL
   ik ben lid geworden omdat ik graag meer over vuurwerk te weten wil komen!
  • Jouw (mijn) angst houdt je alert/waakzaam en daar is niks mis mee. Houden zo!
   Ik geloof niet dat iedereen gestopt is.
  • Ik heb men ballmill toch even terug boven gehaald dit jaar. Hij zit nog steeds onder het stof, maar het is het begin van een poging 'misschien dit jaar toch nog eens terug...' De reden van gebrek aan activiteit zijn dan ook de studies, sport, ondernemen(,vrouwen ) .... Ik mis het wel en zou graag nog eens opnieuw aan de slag gaan. Ik heb alles nog en echt bang ben ik niet, ik hou het toch op 3" en neem mijn verantwoordelijkheid.
  • Same,,  is vooral verantwoording die om de hoek komt kijken, maar tijd is ook een grote factor, pyro kost ontzettend veel tijd (dat is enerzijds ook het mooie ervan je kan er een hoop kanten mee op) laatste jaren is vuurwerk enorm gedemoniseerd, vroeger kwam je er nog met een sisser vanaf, tegenwoordig ben je gewoon een nummer, niemand die zich verdiept in je persoonlijke situatie(laten we maar van het ergste uitgaan) beter op je hoogtepunt stoppen. iig zeker als de mensen om je heen afhankelijk zijn van je. hetgene waar je het meeste voor moet uitkijken zijn wel de mensen die niet weten dat je hele straat vol komt te staan met EOD ect en dat je voor wapenbezit de bak in gaat als ze oppervlakkig anoniem ff een belletje doen omdat jij een kut gezicht hebt en zeikt over die auto die scheef geparkeerd staat.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×