Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
hunnie

wilgenvuurwerk maken (tigertail)

Recommended Posts

Beste leden van pyroforum,

Voor *Verwijderd* zijn wij op zoek naar iemand met passie voor vuurwerk die op 2 november a.s. (op nationale natuurwerkdag) zin heeft om aan een locale groep Scouts (17-21 jaar) in Ergens te laten zien hoe je wilgenvuurwerk kunt maken.

Een paar jaar geleden heeft PyroB, 14 jaar, hier een bericht over geplaatst op jullie forum maar ik weet niet hoe hij nog online / actief is?

Locatie: ergens

Mocht je interesse hebben, mail dan even naar niemand@nergens.com

Groet,

Hunnie

Edited by Tyneman
post geannonimiseerd ivm illegaal verzoek

Share this post


Link to post
Share on other sites

En de regels lezen, daar hebben onze scouts niet zo veel zin in.

Vandaar dat ik ook geen zin heb deze (illegale) workshop te faciliteren.

Gaan we weer richting O&N? Of was dit gewoon een lucky hit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Andres
   TT star test
  • By Andres
   Bombette die uitdraaide op een starmine
  • By Andres
   1" bombette
  • By Andres
   Heeft iemand van jullie nog het probleem dat TT stars zeer moeilijk te pumpen zijn ?
   Al mijn kleur en glitter comps pumpen super vlot, maar bij TT eindig ik altijd met iets dat op een niet newtoniaanse vloeistof lijkt. Je pumpt ze, houden hun vorm, maar een tiental seconden uit de starpump beginnen ze al terug hun vorm te verliezen.
   Ik maak TT nochtans niet natter dan andere comps bij het pumpen, en zelf relatief droog (nog net een klei ongeveer) blijft dit zich voordoen.
   Ik heb niet vergeleken met andere compos met een hoog houtskool gehalte zoals C6, dus daar aan kan het liggen.
   Nu, moeten compos met zo een hoog houtskool gehalte gewoon echt veel droger gepumped worden of zie ik iets over het hoofd ?
    
  • By Andres
   Hallo allemaal !

   Mijn oorspronkelijke plannen waren om eerst een betrouwbare raket te maken en daar dan headers op te zetten.
   Helaas waren er enkele technische problemen zoals gebrek aan trommel en media die niet betrouwbaar bleek.
   Ondertussen heb ik een trommel en is de media besteld, maar zolang stilzitten is niet aan mij besteed.
   Ik kwam een interessante tut tegen op youtube en heb die eens uitgeprobeerd:

   Het gaat om een mini 1" cannister shell, zeer eenvoudig te maken.
   bij gebrek aan kleine sterren heb ik wat TT doorgezaagd... amateuristisch maar oke .

   Daarna heb ik de koker gevuld met 5 gram pulverone + 1 gram flash booster (50/30/20 KNO3/S/Al) en de sterren. Als delay heb ik helaas visco voor moeten gebruiken, bij gebrek aan beter. ik hoop dat dit goed afloopt. Alles mooi dichtgetaped en liftcup aan bevestigd. 5 gram lift ipv 1/10, wat 3 gram zou zijn, omdat men meal nog niet supersnel is.


   In geimproviseerde mortar gestopt, vanavond ga ik testen !

   Toch wel even om op te merken voor jullie commentaar geven: dit was mijn eerste, allereerste shell. ik heb puur de tut van youtube gevolgd. ik verwacht er niet te veel van. Maar het was een leuk tijdverdrijf in afwachting tot mijn media toekomt ! Groetjes Andres  • By Andres
   doorgesneden TT
  • By fred g.
   Hallo mede pyro's,

   Dit is mijn eerste 4 inch. Ik heb getracht een soort van ring te maken met chrys#6 stars. Die kwam niet helemaal uit de verf, maar ik vond hem verder erg geslaagd.De break was slechts pulverone van een matige kwaliteit. Ik heb echter om en om gepasted met glasvezel tape en kraftpapier, en ik moet zeggen dat er echt een keiharde dreun vanaf kwam.De shell paste heel netjes met ongeveer 1.5 mm speling in mn mortier. Het effect was ook zeer groot vond ik. Ik wil liever niet met flash werken, en ben een echte BP fanaat. Eerst dat maar eens zeer goed onder de knie hebben denk ik zo.

   I

   Rising comets toevoegen,12mm chrys#6 10%Ti, ready to fire.

   Het eindresultaat, de rising comets braken af, maar gaven toch een mooi effect vind ik. De break gaf echt een keiharde diepe dreun.

   Enjoy, mijn beste mede pyro´s.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • https://www.labmakelaar.com/eng/detail/dissolution-stirring-shaking/12752-heidolph-mr-hei-standard-verwarmingsplaat-met-magneetroerder/12752 Dit is em.
  • Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten.  Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde.
   Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl  
  • İk ben uiteindelijk hier beland omdat ik met veel vragen zit. İn Turkije had ik een raket gebouwt met KNO3+Suiker. Helaas was ik bang om het tot vloeibaar papperig mengsel te verhitten, omdat ik een 500-2000w elektrische kookplaat gebruikte buiten en de wind koelde de pan steeds aan een kant. En ik wilde niet nog meer dan 1000 watt erin gaan steken bang dat het mengsel te warm en een grote fik zou veroorzaken aangezien ik erboven op zat te roeren. Uiteindelijk werd het een rook raket, ik wil het ooit weer oppakken maar dan met zo een instelbare temperatuur lab verwarmende plaat. Nu kan ik dit soort dingen helaas in Nederland niet maken, ivm de strengere regels door de home grown terroristen. Het blijft mijn hobby ik heb alleen heel veel te leren dus besloten hier te registreren.   Nu ben ik eigenlijk hier ook omdat ik een korte vraag heb, waarom is kalium chloride vrij te kopen en kalium perchloraat verboden? Is de eerste nou niet instabieler dan de laatste als je het bijv. in knal werk zou gebruiken? Of is het omdat een in voeding word gebruikt en de ander niet dus niet te verbannen is?
  • Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×