Jump to content
PyroForum.nl

Tyneman

Moderators
 • Posts

  2.804
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tyneman

 1. Ze zijn er wel. Hoewel we met weinigen en betrekkelijk stil zijn tegenwoordig. Maar intelligente vragen worden meestal wel beantwoord.
 2. Beste mensen, Vorige week bereikte mij het bericht dat ons forumlid Snooby plotseling is overleden. Ookal was het forum tegenwoordig redelijk dood. Ik had nog zeer regelmatig contact met hem. We hebben nog wat mooie projectjes op Sciencemadness mogen doen. Verder hadden we meer overeenkomstige hobbys, dus zagen we elkaar nog regelmatig. En opeens is hij er niet meer. Ik ga hem missen, als persoon en als pyro-maatje. Goede reis vriend! P.S. Drie weken geleden is mijn vader overleden. Soms is het leven een teringzooitje
 3. Ik ben er gewoon nog hoor. Weliswaar fiks minder actief, maar elke dag even hier online. Andere hobbys kosten tijd, tegenwoordig een gezinnetje dat kost tijd. En Pyro doe ik niet ff tussendoor, daar neem ik het te serieus voor. Ik probeer lig elk jaar IETS in elkaar te flansen, al is het maar een fonteintje en 5 knallers. Ik snap dat in deze tegenwoordige tijd mensen veel voorzichtiger zijn met wat ze posten. Vroegah, toen we hier begonnen, was het een leuke hobby en kreeg je de wijkagent bij je ouders op bezoek. Tegenwoordig zijn de aanklachten veel heftiger, mede omdat we geen 16 meer zijn, maar vooral door de tijdsgeest. Je bent nu direct een terrorist. Toch ben ik heel blij dat er 'stiekem' nog wel wat mensen rondhangen hier.
 4. Ben jij ff potverdullemes lekker bezig geweest! Had ik mijn draaibankje nog maar, zo leuk spelen. Voor fonteinen enzo gebruik ik meestal gewoon houten remmers. Maar voor pijlen is metaal toch wel erg prettig. Als ik nog tools mis ga je van me horen! Nogmaals, mooi werk!
 5. Welkom! Lees de regels en pas ze toe. En natuurlijk veel plezier!
 6. Tyneman

  4" shell

  Voor dat geld hoeven we geen inkoop actie te houden. Zal er eens een paar bestellen, stel je voor dat we ooit weer een soort van normale O&N krijgen.
 7. Tyneman

  4" shell

  Heb je een merk of iets van die dingen? Kunnen we eens kijken of er een doos te bestellen is. Die verdelen we dan wel weer onder liefhebbers.
 8. Tyneman

  4" shell

  Strakkie gebakkie gozer! Ziet er zeer fraai uit. Maar wat is die rode piemel op het 4e plaatje?
 9. Wat Jason zegt... En als laatste. Wat Moet je er mee?
 10. En er zijn er een heleboel die ik best mis. Ben zo benieuwd hoe het met die oude mafkezen is inmiddels.
 11. Gelukkig kan je er om lachen. Wat wat een stelletje breinlozen is er bij he. Laat dat soort onderzoek dan doen door iemand met een beetje verstand van zaken. Ik maak dit jaar alleen een rookbom van een kilo of wat. En verder helemaal nul. Zit inmiddels al een week in quarantaine en dat zal nog wel even duren ook. Inmiddels is gezinslid 3 positief getest, dus vanaf morgen mag ik weer tien dagen de deur niet uit. Heb gewoon nergens zin in op het moment. Laat staan gezeik met de petten om een beetje Pyro. We hopen maar op een beter 2022! Alvast de beste wensen.
 12. Ik heb nog nooit enige vorm van toepassing gezien van koningswater in de pyrotechniek. Zelfs niet in de energetica tbh. Wat voor na / voordelen hebben we het over? Bij welke toepassing? Ten opzichte van welk ander middel? Gevaren lijken me wel duidelijk, het is kneitersterk zuur. Maarja, minder heftig als WFNA en daar speel ik ook mee. Dus met een beetje ervaring en nadenken zie ik niets bijzonders aan koningswater ivm andere pittige stofjes. We hebben ergens een topic zwerven over Piranha oplossing, best het bekijken eens waard. Mocht je het willen gebruiken om zuiverheid van goud aan te tonen dan zijn daar hele mooie testsetjes voor. dat bouw je zo zelf na. En dan gebruik je druppels, is het gelijk niet zo gevaarlijk meer.
 13. Gewoon, eentje dan. For old times sake! Dank voor de info Jason.
 14. Dan krijg je geen kruit. punt. Lees de regels, denk na, lees nog meer, doe geen stomme dingen.
 15. Ik ben niet van het spoonfeeden. Maar voor deze keer, omdat je zo enthousiast bent.
 16. Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen. Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes. Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.
 17. Hier, heb je een beetje leesvoer. Veel plezier ermee.
 18. Persoonlijk ram ik altijd een eindstop van bentoniet, dan de compo en als laatste een klein beetje Bento om alles af te sluiten. Dan in de dikke eindstop een nozzle (gat) boren. Dit doe je met de hand en niet met een boormachine! Rammers maakt allemaal geen fluit uit. Hout is snel en goedkoop, maar gaat sneller kapot als aluminium of staal. Ik gebruik alles wat ik maar kan vinden zolang het de juiste maat maar is.
 19. Ga eerst eens op dit forum lezen en zoeken naar Flash. Daarin word eigenlijk bijna nooit Mg gebruikt. Dat heeft een reden.
 20. Welkom Thomas! Veilig is een woord wat we hier graag horen. In vergelijking met wat jaar geleden is het tegenwoordig erg rustig. Maar er zijn zeker nog mensen die serieuze vragen kunnen en willen beantwoorden. Veel plezier!
 21. Dit is volgens mij voor het eerst dat ik niet op 1 januari iets post. Maar beter laat dan nooit zullen we maar denken. De allerbeste wensen voor een ieder hier! Dat iedereen de jaarwisseling maar mag halen in goede gezondheid. Ik zelf heb met oudjaar keihard vuurwerk afgestoken! Ik heb voor de kinderen wat gekleurde rookbommetjes en grote trektouwtjes gefabriceerd, welke weer genoeg indruk maakten. Rond 10 uur lag mijn hele gezin al plat. Om 12 uur een mooie Ti fontein en 1 nette knal afgestoken. Verder genoten van de buurman een straat verderop. Denk dat de beste man zijn maandsalaris + kerstbonus + die van zijn wijf erbij heeft staan opstoken. Maar ik klaag niet, zag er erg mooi uit. Hopen maar dat we allemaal het jaar goed doorkomen. En dat er volgend jaar niet een echt verbod komt. Groeten en stay green! T
 22. En ik zag de combi Ti-flakes en koud niet zo voor me.
 23. Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten. Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde. Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl
×
×
 • Create New...