Jump to content
PyroForum.nl
sueno

Tools 3D-Printen

Recommended Posts

Hallo mensen,

Ik ben al een poosje niet meer actief in de pyrotechniek en op dit forum, wel een tijdje geweest maar helaas geen tijd meer voor.

Kreeg zojuist een leuk ideetje. Jullie zijn waarschijnlijk wel bekend met 3D printen. Nu dacht ik, wat als we nou 5 jaar geleden zo'n apparaat zouden hebben, dan hadden we zoveel meer mogelijk kunnen maken.

Nu ken ik iemand die een 3D print bedrijf heeft, en die voor best wel spotprijsjes dingen als rocket tools of, wat je ook wilt, kan maken. Dat materiaal is best sterk, heb er zelf ook al aardig wat handige dingen laten maken wat in de winkel niet verkrijgbaar is.

Als je overweg kan met autodesk inventor, solidworks of programma's als tinkercad en sketchup kan je super easy je CAD bestanden laten printen. Voor een rocket tool is dat niet eens nodig denk ik, een scan van een handtekening met maten/toleranties is denk al voldoende. Als jullie interesse en het is toegestaan, deel ik de link wel even, anders moet je maar pm'en ofzo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk niet dat het stevig genoeg is, zelfs RVS kan het vaak maar net aan onder die druk? Is het oppervlak glad of ruw van die tool dan? anders krijg je de rocket er nooit meer af na het persen namelijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3D printen is helaas geen optie voor rockettools en andere tools die onder grote druk komen te staan.

Blijft toch een betere optie om zelf een mooie staaf RVS op de draaibank te spannen :D

Wel lijkt het mij wellicht een optie om bijvoorbeeld ster sorteerplaten te printen of andere kleine niet te zwaar belaste onderdelen.

Wat zouden de kosten bijvoorbeeld zijn om één ster sorteerplaat te laten printen en zelf de tekeningen aan te leveren?

Niet dat ik nu om een offerte vraag, maar eerder een indicatie van de kosten.

Edited by boutnek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gebruikte destijds gewoon houten rods voor vuurpijlen dus lijkt me dat het plastic sterk genoeg is.

Heb zelf nooit met starplates gewerkt dus kan me zo even niet voor me halen hoe het eruit ziet. Je moet even uitgaan van 35 cent per cm^3 geprint materiaal en 5 euro opstartkosten geloof ik. Voor hele sterke parts zal het misschien niet geschikt zijn maarja,dat weten we niet voordat iemand het getest heeft :P.

Kan misschien wel even vragen voor een sample.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met 3d printen gaat de innovatie super snel, inderdaad kun je met een thuis printer waarschijnlijk alleen abs en nylon printen.

Maar industrieel ook titanium en brons, dus daar ken je echt wel tools van laten printen.

Hoewel ik denk dat zo'n bedrijf je dan niet serieus neemt,, het gewoon draaien van zulke simpele tools is natuurlijk veel efficienter.(sneller en goedkoper)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op shapeways.com kan je in verschillende metaalsoorten printen en zullen je heus wel serieus nemen, het wordt alleen niet te betalen. Ik heb nu toch ook maar een 3d printer aangeschaft bij umake.nl want zo'n ding is toch wel echt handig en ik merk dat ik het vaak nodig heb. En het is niet eens moeilijk ofzo, ik heb meer problemen met de inktprinter als met dat 3d apparaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • Welkom. Wij kopen niet, wij maken zelf.
  • Hallo ik ben gerard uit Zeeland en ik bestel graag mijn vuurwerk op Eeenofanderewebsite ook ben ik een fan geweest van Eenanderewebsite alleen leveren ze hier niet meer in NL
   ik ben lid geworden omdat ik graag meer over vuurwerk te weten wil komen!
  • Jouw (mijn) angst houdt je alert/waakzaam en daar is niks mis mee. Houden zo!
   Ik geloof niet dat iedereen gestopt is.
  • Ik heb men ballmill toch even terug boven gehaald dit jaar. Hij zit nog steeds onder het stof, maar het is het begin van een poging 'misschien dit jaar toch nog eens terug...' De reden van gebrek aan activiteit zijn dan ook de studies, sport, ondernemen(,vrouwen ) .... Ik mis het wel en zou graag nog eens opnieuw aan de slag gaan. Ik heb alles nog en echt bang ben ik niet, ik hou het toch op 3" en neem mijn verantwoordelijkheid.
  • Same,,  is vooral verantwoording die om de hoek komt kijken, maar tijd is ook een grote factor, pyro kost ontzettend veel tijd (dat is enerzijds ook het mooie ervan je kan er een hoop kanten mee op) laatste jaren is vuurwerk enorm gedemoniseerd, vroeger kwam je er nog met een sisser vanaf, tegenwoordig ben je gewoon een nummer, niemand die zich verdiept in je persoonlijke situatie(laten we maar van het ergste uitgaan) beter op je hoogtepunt stoppen. iig zeker als de mensen om je heen afhankelijk zijn van je. hetgene waar je het meeste voor moet uitkijken zijn wel de mensen die niet weten dat je hele straat vol komt te staan met EOD ect en dat je voor wapenbezit de bak in gaat als ze oppervlakkig anoniem ff een belletje doen omdat jij een kut gezicht hebt en zeikt over die auto die scheef geparkeerd staat.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×