Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
PureChemical

PureChemical meld zich

Recommended Posts

Ik was weg geweest en toen heb ik nog een beetje op internet rondt gehangen en toen dacht ik heey bestaat dat nog :-)

Tja wat heb ik niet gedaan? :-)
Volgens mij heb ik ergens in 2003 chemixtry gejoined en ben toen niet meer gestopt.
Het afgelopen 1 1/2 niks tot bijna niks meer gedaan.
HE doe ik niet meer omdat ik het erg gevaarlijk en nutteloos vindt.
Heb ervaring met raket motoren, rooksas, knallers, en beetje fonteinen en stars.

Oohja,
Ik werd wel een beetje tegen gehouden door de twee mensen die mij op deze aardknobbel hebben neergezet, met als nadeel dat het altijd net niet was wat ik had willen maken.

Edited by PureChemical

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom, mensen met ervaring zien we graag.

Have a nice stay.

Btw Nog steeds jammer dat chemixtry offline is.
Waarom is het nooit terug gekomen......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee Pchem ik ken je ook nog van chemixtry blijft jammer dat het weg is .
Heb in die periode nog een dagje bijles gehad van Snipie ,geniale gast was dat .
Toedertijd werkte ik nog onder de naam Compaan Anyway welkom

Share this post


Link to post
Share on other sites

WB PureChemical !

Dat is wel een aardig tijdje geleden zeg. Maar erg leuk dat je ons weer gevonden hebt.
Get posting. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo, live vanuit het onderste van de aarde. Na vele jaren kwam ik een krat tegen met potjes chemicalien en het begon donker te worden. En ik kreeg een bliksemschicht in mijn hoofd. Tot mijn grote verbazing hebben jullie dit forum al 10 jaar in leven gehouden. Het is zo lang geleden dat ik maar besloten heb om een nieuwe account aan te maken. Mijn oude account PureChemical, ik heb werkelijk geen idee welk mail adres eraan is gekoppeld. Zou een mod/admin mij een PM kunnen sturen, ik zou wel graag mijn oude account willen recoveren als dat gaat. 

Ik zal niet super actief zijn hier. Maar tot mijn grote verdriet is mijn hele collectie met media en ebooks/kennis helemaal in rook op gegaan. DVDs stuk, gecrashte computers, geen backups enz enz. Hopelijk na al mijn jaren ervaring, ja en ik ben ondertussen ook alweer 10 jaar ouder geworden. Wie weet kan ik hier nog wat leren en fun hebben met jullie pyro collegas!

Mogelijk zal ik de krat met chemicalien op maken, zoals de meeste al weten is door aanscherping van wet en regelgeving het lastig om aan chems te komen. Maar wie weet als het moet dan zal ik er wel wat moeite voor doen. En natuurlijk ben ik iemand die graag dingen zoveelmogelijk zelf maakt zoals bv houtskool, dextrine enz. 

Greets,

Pchem

Edited by PureChemical
Extra info
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aah eindelijk mijn account gerecovered. Gegroet pyro-maten. Na enkele jaren (zijn er ondertussen al 10) inactief. Trof ik een doos met chems aan en ik dacht hey daar heb ik mischien wat vrienden bij nodig. Zodoende!

Edited by PureChemical

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een warm her-welkom. Ik zie dat pyro toch een beetje is aan het uitsterven door alle druk vanuit overheden, opzich ook wel logisch maar ja ach je moet er wat moeite voor doen om toch je hobbies te kunnen doen :=)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Topics

 • Posts

  • https://www.labmakelaar.com/eng/detail/dissolution-stirring-shaking/12752-heidolph-mr-hei-standard-verwarmingsplaat-met-magneetroerder/12752 Dit is em.
  • Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten.  Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde.
   Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl  
  • İk ben uiteindelijk hier beland omdat ik met veel vragen zit. İn Turkije had ik een raket gebouwt met KNO3+Suiker. Helaas was ik bang om het tot vloeibaar papperig mengsel te verhitten, omdat ik een 500-2000w elektrische kookplaat gebruikte buiten en de wind koelde de pan steeds aan een kant. En ik wilde niet nog meer dan 1000 watt erin gaan steken bang dat het mengsel te warm en een grote fik zou veroorzaken aangezien ik erboven op zat te roeren. Uiteindelijk werd het een rook raket, ik wil het ooit weer oppakken maar dan met zo een instelbare temperatuur lab verwarmende plaat. Nu kan ik dit soort dingen helaas in Nederland niet maken, ivm de strengere regels door de home grown terroristen. Het blijft mijn hobby ik heb alleen heel veel te leren dus besloten hier te registreren.   Nu ben ik eigenlijk hier ook omdat ik een korte vraag heb, waarom is kalium chloride vrij te kopen en kalium perchloraat verboden? Is de eerste nou niet instabieler dan de laatste als je het bijv. in knal werk zou gebruiken? Of is het omdat een in voeding word gebruikt en de ander niet dus niet te verbannen is?
  • Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×