Jump to content
PyroForum.nl
Sign in to follow this  
Andres

Whirlwinds

Recommended Posts

Ik heb me tijdens de down time van het forum bezig gehouden met het maken van whirlwinds.

Voor degene die niet weten wat whirlwinds zijn, het zijn devices die in de lucht beginnen te spinnen en zo een draaiende vonkenschijf creëren, wat ik persoonlijk een zeer leuk effect vind.

Dit geeft weer hoe een whirlwind in elkaar zit, eenvoudig maar toch redelijk arbeidsintensief om te maken, zoals alle inserts.

Het maken zelf gaat me redelijk goed af, als ik ze met een overmaat pulverone afschiet gaan ze mooi aan, maar redelijk laat.
Het enige dat me niet tevreden stelt: de "vonkenstaarten" of hoe ik het ook moet uitdrukken, zijn te kort. Ik gebruik nu 65/25/10 gescreende fuel en dat geeft maar een korte staart.
120 Mesh Al (flake) toevoegen zie je zelf gewoon niet...
Iemand ideeën om de staat langer te krijgen ? Ik heb nog 325 mesh atomized Al, en ook nog fijnere flakes, helaas geen Ti.
Het filmpje :

Share this post


Link to post

Een beetje grovere houtskool zou ook wat kunnen helpen.

Heb ook wel eens gietijzer poeder gebruikt in een gerb, dat werkte ook best aardig, maar gaf niet een echt dikke spray.

Maar mocht je wat fijne Ti kunnen scoren, dan worden ze echt mooi.

Share this post


Link to post

Ijzer vijlsel heb ik wel eens gebruikt, echt houdbaar is het niet, maar het effect is wel goed.

Voor een slap fontijntje kun je voor een blauw kleurtje eens proberen om zwavel te laten stollen, granuleren en dat door de mix, ik denk dat het door een whirlwind niet gaat werken.

Share this post


Link to post

Hmmm, zal es proberen met de soorten Al die ik heb, Ti is ook zo ontzettend duur & ik heb net wat grote inkopen gedaan.

Bedankt voor de ijzer tip, daar aan geraken moet wel lukken.

Share this post


Link to post

De enige manier om langere tails te krijgen is om grovere metaal of koolstofdeeltjes te gebruiken, en dan met titaan kun je wat fijner werken omdat deze al langer gloeien.

Dus wel je feul screenen, maar daarna pas de grovere effect lading er doorheen scheppen.al dan niet gecoat.

hou rekening met de nozzle diameter daarbij.

Het mooie hieraan is dus dat je veel goedkoper uit bent met het grovere metaal

Share this post


Link to post

Al flakes deden het, whirlwind gemaakt die min of meer de commerciële uit Romeinse kaarsen evenaart.

Heb hem niet gefilmd, bij de volgende doe ik dat wel natuurlijk.

Het kan wel nog eventjes duren, ik heb het razend druk met school & de voorbereidingen voor 100 dagen...

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 • Topics

 • Posts

  • Ben zelf ook aan het knoeie geweest met een spuit om sterren te perse. Dus ben op zoek gegaan naar een ster plaat, maar blijf wel ff met de spuit door gaan met de hand hahahaha…. Heb helaas niet de gereedschappen en mogelijkheid om zelf wat te maken meer… 
  • Ik heb gelukkig de weg terug weer gevonden.. heb nu ook meer tijd ervoor weer want me zoontje is nu oud genoeg om zichzelf bezig te houden dus pappa kan beetje klote weer… ik ben wel nog steeds bezig met onderzoek, proberen en testen wat voor mij werkt.. maar ja moet zuinig zijn met me poedertjes is tegenwoordig echt een drama om wat te kunnen scoren… verklaring hier verklaring daar… ik zit daar heel nie op te wachte🤦🏼
  • Zoooooo ik heb de weg ook weer terug gevonden…. Zien dr echt goed uit… ik ramde het aan met de achter kant van me ratel uit me doppenset en boorde handmatig de core met een lang boortje… 🤦🏼 het werkt maar niet perfect
  • O sorry man, ik zie dat ik je net op het laatste moment in de steek heb gelaten. ( mijn notificaties gaan naar een oud mail adres).  Met het berekenen had je een paar dingen door elkaar gehaald. De omwentelingen per minuut blijven natuurlijk gelijk ongeacht wat de dikte van je aandrijf as is of de poelie die je erop plaatst.  Ik neem aan dat je er intussen wel achter bent gekomen, met nog een keer het bovenstaand verhaal rustig terug te  lezen. Of mischien heb je wel een van de vele online rekentools gebruikt.  Een vertraging of versnelling treed enkel op bij een overbrenging tussen ongelijke grote van assen of tandwielen.  ( dat maakt dat jouw rekenfout al in de eerste regel van je berekening zat).  Je moest de omtrek vermenigvuldigen met je rpm en niet delen. En je krijgt dan een waarde in centimeters en niet in rpm ( want dat was een vast gegeven, welke pas veranderd bij een overbrenging) 
  • Hahaha het is toch echt een virus ook.  Vanochtend eerst Facebook toen hier verhaal doen voor de gezelligheid. Schreef ik nog neu dit jaar niks gemaakt. Het begon toch wel te kriebelen. Ik denk nog geen half uur later, was ik al aan de gang.   Toch maar wat knal en stuk of zeven whistle motortjes geperst. Payload heb ik nog liggen.  En maar fantaseren wat ik nog meer droog kan krijgen voor morgen🤣  Have fun!  Jason 
 • Who's Online (See full list)

×