Jump to content
PyroForum.nl

Vuurwerk in China


Tyneman

Recommended Posts

Pfff, ik snap een aantal dingen gewoon niet. Die hulzen maken, dat kan toch makkelijk machinaal door een in hulzen gespecialiseerd bedrijf, of zijn die mensen daar zo goedkoop dat het geen zin heeft om het te automatiseren.
En dan die ruimte met al die dozen, als het daar mis gaat dan gaat het toch echt vreselijk mis. En dan gaan ze ook nog vlak bij die gebouwtjes vuurwerk afschieten/demonstreren/testen, als daar een keer een mortier in de buis afgaat, en de vonken vliegen ver genoeg dan heb je toch echt een groot probleem.

Link to comment

Mooie manier om hulzen te maken hoor, en ik denk idd dat het veel goedkoper is om die chinesen in te huren dan een machine te kopen/maken. De arbeidsomstandigheden zijn echt bagger, geen luchtfilters en gewoon urenlang hulzen maken/dozen vouwen/inpakken. En ziek is die opslag plek :)

Link to comment
Guest Rico
Die kloppende vent met dat hamer-ding heeft 't helemaal gemaakt in de vuurwerk-business!

:)

Leuk om eens te zien hoe dat daar gaat, maar wel leipe arbeidsomstandigheden daar hoor, en die opslag, gaat het daar mis, gaat het in de hele buurt mis ;)
Link to comment

Ik heb weleens een filmpje gezien van een stadje waar zo'n 3-4 vuurwerkfabriekjes zaten en dat er een de lucht in ging en de andere ook aanstak. Het was gefilmd van eerst in het stadje en daarna van een stuk verder op, toen gingen ze weer terug en lag de halve stad in as, echt erg :)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...