Jump to content
PyroForum.nl

Verlof


Recommended Posts

Hier moet natuurlijk weer flink voor gedokt worden en wat houd pyrotechnisch materiaal in valt KNO3 suiker hier ook onder of ben je gelimiteerd tot alleen buskruit motoren ?

Link to comment

In deze regeling wordt verstaan onder
een:modelraket: kleine of grote modelraket,
niet zijnde vuurwerk als bedoeld in
artikel 1.1.1, eerste lid, van het Vuurwerkbesluit,

Eerste stukje uit het pdf en je hoeft bijna niet verder te lezen.
Zelfs bedrijven die in Nederland een schiet licentie hebben mogen zelf geen devices in elkaar zetten. Het is utopisch te denken dat onze hobby ooit legaal wordt.
Zorg voor low profile en wees niemand tot last. Geen aangifte geen zaak zal ik maar zeggen.
Als je ook ziet hoe afgeschermd het schieten voor de raketvereniging in Haarlem is dan heb ik al gegeten en gedronken.


In de wijzigingen op het bestaande vuurwerkbesluit die gelden vanaf juli dit jaar staat als laatste ook nog een leuk stukje.


Artikel II In artikel 1.1, derde lid, van de Wet milieubeheer is opgenomen dat bij algemene maatregel van bestuur categorieën van inrichtingen worden aangewezen, die nadelige gevolgen voor het milieu kunnen veroorzaken. In het Besluit omgevingsrecht is in categorie 3 genoemd: de opslag van meer dan 10 kg tot gevarengroep 1.4 van het VLG behorend consumen-tenvuurwerk in de zin van het Vuurwerkbesluit. Hiermee wordt de opslag van 10 kg consumentenvuurwerk aangemerkt als omvang als ware zij bedrijfsmatig. Het in huis hebben van meer dan 10 kg kan aanleiding zijn om een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer te veronderstellen, maar bezit in de eigen woning wordt alleen gecontroleerd indien aanwijzingen zijn dat sprake is van illegale handel in vuurwerk. Met het verhogen van de hoeveelheid vuurwerk dat een particulier per keer mag afnemen, ligt het voor de hand dat de grens in het Besluit omgevingsrecht verhoogd wordt naar 25 kg. Deze wijziging is met het onderhavige besluit doorgevoerd.


link voor het gehele artikel

Maak spullen alleen voor jezelf. :)
Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...