Jump to content
PyroForum.nl

Mr.Paplu

Gebruikers
 • Content count

  300
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mr.Paplu

 1. Mr.Paplu

  Pyro Pdf-jes

  Ik kwam net de volgende pdf tegen: An evaluation of detonation models Door: D.C. Swift en S.J. White Dit boek vergelijkt de verschillende modellen van detonaties met elkaar en legt ze uit. Behoorlijk interessant moet ik zeggen. Ik wou nog op de rest van de site kijken of er nog meer interessante dingen staan, maar ik kan geen frans. Groeten, Mr.Paplu
 2. Mr.Paplu

  Games

  Lol... Als je met trackmania Scuba of Mr.Paplu nog tegenkomt dan ben ik dat...
 3. Mr.Paplu

  Overgaan / Slagen / Blijven zitten ?? (op school)

  Ik heb net de uitslag van me examens gehoord! Ik mag herkansing doen! Nu ben ik blij! [edit] Ik had trouwens een 8,5 op mijn centrale examen scheikunde. :lol:
 4. Mr.Paplu

  Drugs Gebruik

  Ik denk dat dat is omdat ie (in ieder geval bij mij) helemaal ging flippen. Voordat ik het kon lezen had ie hem denk ik al iets van 25 keer opnieuw geladen. :S
 5. Mr.Paplu

  Overgaan / Slagen / Blijven zitten ?? (op school)

  Nog mensen die dit jaar examen doen? Ik doe examen havo. Heb nu 3 examens gehad. 2 van Nederlands en wiskunde. Wiskunde was klote. ps. JA, ik had 2 examens voor Nederlands, net zoals dat ik er 2 voor engels krijg. Ook krijg ik een examen ANW. Dit omdat ik thuisstudie doe.
 6. Mr.Paplu

  Show je desktop

  Volgens mij staat er Sira of Siro... Ik moet ook altijd veel moeite doen om het te lezen. Wij moesten vroeger op school een keer een graffiti tekening op papier maken, dat werd best mooi. Als het me lukt om hem in te scannen zal ik heb misschien een keer hier posten.
 7. Ik denk dat niet alleen die huizen zijn opgeblazen, maar ook het verhaal.
 8. Mr.Paplu

  Reactievergelijkingen

  Jullie moeten les gaan geven! Deze reactievergelijking was het enige wat ik kon verzinnen bij de verbranding van deze compositie. Ik heb deze compo gewoon als voorbeeld genomen voor mijn PWS, en ik wil ook niet ingaan op omgevingsfactoren in mijn vergelijking. Het gaat me gewoon vooral om de theorie, en dan misschien nog met een experiment kijken hoe dicht ik bij de praktijk in de buurt zit, maar ik vond het verschil waar ik op uitkwam wel erg groot. Ik heb een beetje gepuzzeld, ik post dit nu wel, maar ik ga morgen pas verder rekenen want ik ben moe. Ik heb 2 mogelijke vergelijkingen bedacht. 2KClO3 + CuS + S --> 2 KCl + CuO + SO2 + SO3 en 2 KClO3 + 2 CuS + S --> 2 CuCl + K2S + SO2 + SO3. Nu maar hopen dat het meer bij de werkelijkheid in de buurt komt. Ik denk dat ik heel veel kan met de tips die jullie me hebben gegeven, bedankt! PS. Wel grappig trouwens, ik doe eigenlijk helemaal niks meer aan pyro, maar nu maak ik mijn PWS over vuurwerk (zou het eerst alleen over vlamkleuring doen, maar lukte me niet om een PWS mee vol te lullen) en nu heb ik er weer helemaal zin in! [edit] 3 KClO3 + CuS + 4 S --> 2 KCl + CuCl + K2S + 3 SO2 + SO3... Deze komt het dichts bij de praktijk verhouding.
 9. Mr.Paplu

  Reactievergelijkingen

  Dus mijn vergelijking klopt wel, maar omdat niet alle kaliumchloraat en zwavel verbranden, wordt daarvan meer in de compositie gedaan?
 10. Mr.Paplu

  Reactievergelijkingen

  Beste mede-pyro's, Ik open dit topic, voornamelijk omdat ik met een probleempje zit met een reactievergelijking. Ik weet niet of deze klopt. Toen dacht ik, ik vraag het op pyroforum en maak een algemeen topic aan waar mensen vragen kunnen stellen over reactievergelijkingen, waar ze zelf niet uit komen. Als er al een soortgelijk topic is mag deze van mij razendsnel naar de trash-sectie, maar ik kon niets vinden wat in de buurt kwam. Ik ben bezig met mijn PWS en daar heb ik toen een compositie uit de database op members.pyroforum.nl/gamekeeper als voorbeeld genomen. Het is blue fire composition #3: Ik wou hier de reactievergelijking voor maken, voor mijn PWS en ik kwam op het volgende: 2 KClO3 (s) + CuS (s) + 3 S (s)  K2S (s) + CuCl2 (s) + 3 SO2 (g). Het probleem is dat als ik uit ga rekenen wat dan theoretisch de massa-verhouding zou moeten zijn, ik ongeveer uitkom op de verhouding 5:2:2, maar de database 7:2:4 zegt. De berekening die ik heb gemaakt hiervoor is nog best simpel. 1 mol KClO3 is 122,6g, 1 mol CuS is 65,61g en 1 mol S is 32,06g. De molverhouding in mijn reactievergelijking is 2:1:3, dus dan is de massaverhouding volgens mijn vergelijking 245,2:95,61:96,18, wat ongeveer gelijk is aan 5:2:2. Mijn vraag is dus: "Waarom kom ik op een andere verhouding uit dan de database zegt?". PS: Nee, ik ben niet van plan deze compositie te maken, ik weet dat zwavel en kaliumchloraat elkaar niet lief vinden. [edit] En ja, ik ben veel te laat aan mijn PWS begonnen. :)
 11. Mr.Paplu

  Ik Ben Silence0wn

  Ik vind dyslectie sowieso bullshit, maar tegenwoordig moet je alles in hokjes stoppen, toch? Ik heb ADD. Ook dikke stierenpoep als je het mij vraagt. Zorg gewoon voor goede spelling, hoe dan ook. Trouwens: Welkom!
 12. Mr.Paplu

  Ik Ben Lhoest

  Mijn werk is tegenwoordig zelfs koken. Welkom
 13. Mr.Paplu

  Ecohuis Bezet Door Groenfront

  Vandaag heeft SWIM uiteraard de hele dag staan filmen. Zijn broertje heeft het op Youtube gezet. Hier het resultaat: http://nl.youtube.com/watch?v=XValzthVdSA&feature=user http://nl.youtube.com/watch?v=Lmjryfoe4z8&feature=user http://nl.youtube.com/watch?v=J7_wX3lzsN4&feature=user SWIMS Knurftige broertje heeft zich alleen vergist. Het was niet de brandweer maar de ME die het raam insloeg. Kun je ook zien aan die schildjes enzo. En alle credit van het laatste filmpje gaat naar SWIMS zusje. Die ging filmen toen SWIM toe was en eten en er dus niet meer in zou komen. Bijna alles is gefilmd vanaf 1e klas plaatsen, nog vóór de pers. :)
 14. Mr.Paplu

  Ecohuis Bezet Door Groenfront

  Er zijn nu 2 van de 6 GroenKorkies uit, de anderen zitten vastgeketend. SWIM heeft flink lopen filmen, en heeft zich ook een dagje erg vermaakt. Het is nu landelijk op RTL4 ofzo, maar dat weet SWIM niet zeker, aangezien hij geen tv heeft. Wat een geweldig dagje. ;)
 15. Mr.Paplu

  Ecohuis Bezet Door Groenfront

  Makkelijk om er zo over te praten als je er niet recht naast woont, of niet? Update: Er is nu een arrestatieteam, ze zitten beneden in de woning en de stakkers zitten op zolder. De gemeente is nu in overleg of ze die GroenSnol lui eruit gaan trappen. Er zitten namelijk ook wat van die korkie's in de gemeente. Er kwam net ook 1 of ander gek wijf, die ging lopen blaten. Zijn er ook voorstanders? Iedereen zo van doe normaal wijf. En dat wijf: Ga dan weg als je er niks mee te maken hebt. Haha, bijna iedereen die er staat woont er pal naast. Zegt ze later ook dat ze het niet zo op Steenwijk heeft. Wat doet ze er zelf dan? Haha. SWIM heeft lol. [edit] Ik heb trouwens ook wel meer mensen een huis zelf zien bouwen en dat werd wel mooi. Maar geef toe, zo een hut past toch niet in een buurt als deze? De waarde van de huizen ernaast is ook vet gekelderd, het huis er naast staat al een paar jaar te koop, terwijl het een prachtig huis is. Niet erg he? [edit2] http://www.nrc.nl/binnenland/article962897...is_gearresteerd http://www.nrc.nl/binnenland/article969085...ohuis_Steenwijk http://www.destentor.nl/regio/nwoverijssel...s-Steenwijk.ece
 16. Mr.Paplu

  Ecohuis Bezet Door Groenfront

  Het huis is strontlelijk, die kerel schijt in zijn eigen tuin, en het gaat niet alleen om het huis maar ook om de torenhoge boetes die die gast heeft gekregen en niet heeft betaald. De Indiaan (zoals wij hem noemen) is screwed. SWIM heeft net gehoord van de overbuurvrouw dat er een arrestatieteam komt, om die lui uit het huis te schoppen. SWIM vermaakt zich wel. :P
 17. Mr.Paplu

  Ecohuis Bezet Door Groenfront

  SWIM kwam vanochtend net zijn bed uit, en pakte wat te drinken toen hij iets heel raars zag. Bij SWIM in de straat staat het op het moment helemaal vol met verslaggevers, politie, ramptoeristen en afzetborden. Iedereen hier heeft vast wel gehoord over het Ecohuis van ene Husslage in Steenwijk. Nu is het Ecohuis bezet door het Groenfront! SWIM kan alleen geen bronnen geven en ook niet echt meer vertellen, aangezien er nog niks in het nieuws is geweest, of misschien wel. SWIM kan dat alleen niet zien omdat hij afgesloten is van de kabel. Diens ouders hebben niet op tijd betaald. SWIMS mening: SWIM wist dat het zou gaan gebeuren, maar: Wat een stakkers! [edit] Ik plaats wel ff wat oude links over wat er eerder is gebeurd: http://www.nrc.nl/binnenland/article888374...is_in_Steenwijk http://www.nrc.nl/binnenland/article904410...nwijk_gaat_plat http://www.nrc.nl/binnenland/article968240...enwijk_mag_plat
 18. Mr.Paplu

  Skateboards En Skates

  Ik skateboard ook sinds vorige lente. Ik heb een crappy deck gekregen van één of andere dude in het colosseum. Ik had eerst een minilogo setje van een skatewinkel in zwolle, kan ff niet op de naam komen. Ik kon heelflip, shovít, inward heelflip, bigspin, een primo flipje, bijna kickflip, bijna impossible, 360 shovit, etc. Maar ik heb nu al vanaf de herfst ergens niet geskated, en ik zat er net aan te denken om woensdag of donderdag te gaan skaten. ¨ |edit| Ik zat er trouwens ook over te denken om met mijn komende loon (wat erg veel is) een nieuw deckje te halen. |edit2| Maar ik zat er ook over te denken om een nieuwe pc te halen, en een sowieso een lowlandskaartje, of geld weg te leggen voor een rijbewijs, of een xbox 360 te kopen, of een nieuw bed, of een nieuwe gitaarversterker, of geld apart te leggen voor een supergoede videocamera, of een ipod 60-80 gig, of alleen een nieuwe HD, dus ik heb heel wat om over te twijfelen, en waarschijnlijk gaat het weer op aan waar het altijd aan op gaat. Sigaretten./sjek, bier en vreten. ±P PS± Het spijt me dat alles er zo raar uitziet. Bijvoorbeel de smiley die eigenlijk een plusminus met een P is, maar ik zit achter de gezinscomputer en die is pretty f(cked up. Alle tekens zitten ergens anders, behalve de punt en de komma. ±P Mijn pc is aan de repareer door de meningsverschillen. ±P En die ene smiley die ik wel heb gemaakt is geschreven op mijn eigen lieve betrouwbare pc.
 19. Mr.Paplu

  Nieuwe forum lay-out

  Je kan meer skins installeren, op deze software, en dan kan je kiezen of welke layout je wil. Ik vond dat er wel een paar mooie skins te downloaden zijn voor dit forum. Heb ze niet meer, denk ik. Ik kan er iig niet bij, door dat meningsverschil met mijn tweede harde schijf. :S Ik vind opzich deze skins bij de instellingen en pm's wel goed uitpakken, maar op het forum zelf ziet het er naar mijn mening niet uit.
 20. Mr.Paplu

  Nieuwe forum lay-out

  Doe mij het oude maar hoor. Dit is veel te blokkerig.! Ik schrok me dood man.
 21. Mr.Paplu

  Show je desktop

  Maar ik kan geen backup maken van de schijf om 2 redenen. Reden 1 is dat ik niet in de schijf kan komen voordat ik hem geformatteerd heb. Reden 2 is dat ik nergens een schijf voor zoveel muziek en foto's heb, om een backup op te maken.
 22. Mr.Paplu

  Show je desktop

  Hij wil dat ik hem formatteer en ik kan niet bij mijn bestanden als ik hem niet formatteer. Ik heb het probleem eerder ook wel eens gehad met een paar mp3spelers, maar dat had ik gewoon nog op mijn pc staan. Nu zit ik met foto's die ik wil bewaren en die ik nergens anders heb. Maar ik zal hem vanavond eens defragmenteren, kan nooit kwaad toch? ;)
 23. Mr.Paplu

  Show je desktop

  Dit is mijn desktop tegenwoordig. Ik heb op het moment btw een meningsverschil met mijn PC. Mijn PC vindt dat ik mijn schijf met muziek, foto's en andere belangrijke crap moet formatteren. Ik vind van niet. Weet iemand hoe de &#^@ ik dat moet oplossen? Gr. Mr.Paplu
 24. Mr.Paplu

  Nbk2000 R.i.p.

  Vaag verhaal. :S Kan iemand het misschien even quoten? Ik heb geen account op E&W en kan me volgens het forum door serverproblemen niet registreren. (Met een vage herinnering dat ik dat een jaar geleden ofzo ook al niet kon.) [edit] Een heel topic quoten is btw wel een grote klus. ;)
 25. Mr.Paplu

  Nog wakker?

  Haha. Ik zit helemaal onder de plekken. We zijn net verhuisd (de zaak) naar een kleine honderd meter verderop. Met steamers, spoelmachines, koelkasten vriezers, etc sjouwen.. Aardig wat krassen en plekjes aan overgehouden :P
×