Jump to content
PyroForum.nl

Mr.Paplu

Gebruikers
 • Posts

  300
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Contact Methods

Recent Profile Visitors

1.914 profile views

Mr.Paplu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Mr.Paplu

  Pyro Pdf-jes

  Ik kwam net de volgende pdf tegen: An evaluation of detonation models Door: D.C. Swift en S.J. White Dit boek vergelijkt de verschillende modellen van detonaties met elkaar en legt ze uit. Behoorlijk interessant moet ik zeggen. Ik wou nog op de rest van de site kijken of er nog meer interessante dingen staan, maar ik kan geen frans. Groeten, Mr.Paplu
 2. Mr.Paplu

  Games

  Lol... Als je met trackmania Scuba of Mr.Paplu nog tegenkomt dan ben ik dat...
 3. Ik heb net de uitslag van me examens gehoord! Ik mag herkansing doen! Nu ben ik blij! [edit] Ik had trouwens een 8,5 op mijn centrale examen scheikunde. :lol:
 4. Mr.Paplu

  Drugs Gebruik

  Ik denk dat dat is omdat ie (in ieder geval bij mij) helemaal ging flippen. Voordat ik het kon lezen had ie hem denk ik al iets van 25 keer opnieuw geladen. :S
 5. Nog mensen die dit jaar examen doen? Ik doe examen havo. Heb nu 3 examens gehad. 2 van Nederlands en wiskunde. Wiskunde was klote. ps. JA, ik had 2 examens voor Nederlands, net zoals dat ik er 2 voor engels krijg. Ook krijg ik een examen ANW. Dit omdat ik thuisstudie doe.
 6. Volgens mij staat er Sira of Siro... Ik moet ook altijd veel moeite doen om het te lezen. Wij moesten vroeger op school een keer een graffiti tekening op papier maken, dat werd best mooi. Als het me lukt om hem in te scannen zal ik heb misschien een keer hier posten.
 7. Ik denk dat niet alleen die huizen zijn opgeblazen, maar ook het verhaal.
 8. Jullie moeten les gaan geven! Deze reactievergelijking was het enige wat ik kon verzinnen bij de verbranding van deze compositie. Ik heb deze compo gewoon als voorbeeld genomen voor mijn PWS, en ik wil ook niet ingaan op omgevingsfactoren in mijn vergelijking. Het gaat me gewoon vooral om de theorie, en dan misschien nog met een experiment kijken hoe dicht ik bij de praktijk in de buurt zit, maar ik vond het verschil waar ik op uitkwam wel erg groot. Ik heb een beetje gepuzzeld, ik post dit nu wel, maar ik ga morgen pas verder rekenen want ik ben moe. Ik heb 2 mogelijke vergelijkingen bedacht. 2KClO3 + CuS + S --> 2 KCl + CuO + SO2 + SO3 en 2 KClO3 + 2 CuS + S --> 2 CuCl + K2S + SO2 + SO3. Nu maar hopen dat het meer bij de werkelijkheid in de buurt komt. Ik denk dat ik heel veel kan met de tips die jullie me hebben gegeven, bedankt! PS. Wel grappig trouwens, ik doe eigenlijk helemaal niks meer aan pyro, maar nu maak ik mijn PWS over vuurwerk (zou het eerst alleen over vlamkleuring doen, maar lukte me niet om een PWS mee vol te lullen) en nu heb ik er weer helemaal zin in! [edit] 3 KClO3 + CuS + 4 S --> 2 KCl + CuCl + K2S + 3 SO2 + SO3... Deze komt het dichts bij de praktijk verhouding.
 9. Dus mijn vergelijking klopt wel, maar omdat niet alle kaliumchloraat en zwavel verbranden, wordt daarvan meer in de compositie gedaan?
 10. Beste mede-pyro's, Ik open dit topic, voornamelijk omdat ik met een probleempje zit met een reactievergelijking. Ik weet niet of deze klopt. Toen dacht ik, ik vraag het op pyroforum en maak een algemeen topic aan waar mensen vragen kunnen stellen over reactievergelijkingen, waar ze zelf niet uit komen. Als er al een soortgelijk topic is mag deze van mij razendsnel naar de trash-sectie, maar ik kon niets vinden wat in de buurt kwam. Ik ben bezig met mijn PWS en daar heb ik toen een compositie uit de database op members.pyroforum.nl/gamekeeper als voorbeeld genomen. Het is blue fire composition #3: Ik wou hier de reactievergelijking voor maken, voor mijn PWS en ik kwam op het volgende: 2 KClO3 (s) + CuS (s) + 3 S (s)  K2S (s) + CuCl2 (s) + 3 SO2 (g). Het probleem is dat als ik uit ga rekenen wat dan theoretisch de massa-verhouding zou moeten zijn, ik ongeveer uitkom op de verhouding 5:2:2, maar de database 7:2:4 zegt. De berekening die ik heb gemaakt hiervoor is nog best simpel. 1 mol KClO3 is 122,6g, 1 mol CuS is 65,61g en 1 mol S is 32,06g. De molverhouding in mijn reactievergelijking is 2:1:3, dus dan is de massaverhouding volgens mijn vergelijking 245,2:95,61:96,18, wat ongeveer gelijk is aan 5:2:2. Mijn vraag is dus: "Waarom kom ik op een andere verhouding uit dan de database zegt?". PS: Nee, ik ben niet van plan deze compositie te maken, ik weet dat zwavel en kaliumchloraat elkaar niet lief vinden. [edit] En ja, ik ben veel te laat aan mijn PWS begonnen. :)
 11. Ik vind dyslectie sowieso bullshit, maar tegenwoordig moet je alles in hokjes stoppen, toch? Ik heb ADD. Ook dikke stierenpoep als je het mij vraagt. Zorg gewoon voor goede spelling, hoe dan ook. Trouwens: Welkom!
 12. Mijn werk is tegenwoordig zelfs koken. Welkom
 13. Vandaag heeft SWIM uiteraard de hele dag staan filmen. Zijn broertje heeft het op Youtube gezet. Hier het resultaat: http://nl.youtube.com/watch?v=XValzthVdSA&feature=user http://nl.youtube.com/watch?v=Lmjryfoe4z8&feature=user http://nl.youtube.com/watch?v=J7_wX3lzsN4&feature=user SWIMS Knurftige broertje heeft zich alleen vergist. Het was niet de brandweer maar de ME die het raam insloeg. Kun je ook zien aan die schildjes enzo. En alle credit van het laatste filmpje gaat naar SWIMS zusje. Die ging filmen toen SWIM toe was en eten en er dus niet meer in zou komen. Bijna alles is gefilmd vanaf 1e klas plaatsen, nog vóór de pers. :)
 14. Er zijn nu 2 van de 6 GroenKorkies uit, de anderen zitten vastgeketend. SWIM heeft flink lopen filmen, en heeft zich ook een dagje erg vermaakt. Het is nu landelijk op RTL4 ofzo, maar dat weet SWIM niet zeker, aangezien hij geen tv heeft. Wat een geweldig dagje. ;)
 15. Makkelijk om er zo over te praten als je er niet recht naast woont, of niet? Update: Er is nu een arrestatieteam, ze zitten beneden in de woning en de stakkers zitten op zolder. De gemeente is nu in overleg of ze die GroenSnol lui eruit gaan trappen. Er zitten namelijk ook wat van die korkie's in de gemeente. Er kwam net ook 1 of ander gek wijf, die ging lopen blaten. Zijn er ook voorstanders? Iedereen zo van doe normaal wijf. En dat wijf: Ga dan weg als je er niks mee te maken hebt. Haha, bijna iedereen die er staat woont er pal naast. Zegt ze later ook dat ze het niet zo op Steenwijk heeft. Wat doet ze er zelf dan? Haha. SWIM heeft lol. [edit] Ik heb trouwens ook wel meer mensen een huis zelf zien bouwen en dat werd wel mooi. Maar geef toe, zo een hut past toch niet in een buurt als deze? De waarde van de huizen ernaast is ook vet gekelderd, het huis er naast staat al een paar jaar te koop, terwijl het een prachtig huis is. Niet erg he? [edit2] http://www.nrc.nl/binnenland/article962897...is_gearresteerd http://www.nrc.nl/binnenland/article969085...ohuis_Steenwijk http://www.destentor.nl/regio/nwoverijssel...s-Steenwijk.ece
×
×
 • Create New...