Jump to content
PyroForum.nl

Pjee

Inactive
 • Posts

  269
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Contact Methods

Recent Profile Visitors

2.193 profile views

Pjee's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Voor zover ik me nu kan bedenken ging vrijwel alles wat ik gehoord heb over pyro, tijd doden in een hoekje van de afgesloten 'tuin' op school of een bekend TOA-unrelated filmpje van een koelkast in een tunnel. In ieder geval klinkt blowen met de TOA leuker dan de scheikunde lessen op mijn oude school..
 2. Een student wist me gisteren te vertellen dat hij een TOA had die aan pyrotechniek deed. Ik denk dat het slechts 27 seconden kostte om zeker te weten wie dat was.. Mooie verhalen gehoord, hetzij niet allemaal even relevant aan een oude hobby. Stay safe guys~
 3. Omdat het de Telegraaf is.. Beetje vreemd dat de andere krant een sappig detail als een illegaal wapen weg zou laten. De reden dat ze iets overbodigs zouden vermelden lijkt me verder ook simpel genoeg: Reageer jij hetzelfde op een legale auto als op een wandelaar met een legaal geweer? Moet je een keer de verhalen opzoeken van de mensen van hier (en soortgelijke fora) die gepakt zijn.. Reken maar dat ze je hele straat afzetten zodat de robot rustig je potje BP uit de kast kan halen. Ik probeer niet te zeggen dat de persoon in het artikel sowieso onschuldig is, alleen dat het niet uit het krantenstukje op te maken valt.
 4. Mijn vriend Theo van Slootten heeft ooit in een grijs verleden een keer 25 kilo AN in Zutphen gekocht. Niet dat dat zonder vragen ging: De verkoper wilde weten of hij hulp nodig had om het naar de auto te dragen... Verdachte stoffen lijken me in die streken dan ook niet al te moeilijk te verkrijgen. Echter... Bij dit soort berichten is de nagellak-remover van je zus een verdachte stof en wordt 't vermoedelijk wel vermeld als een vuurwapen ook echt illegaal is. Het zal allemaal wel weer.
 5. Pjee

  Ik ben...

  Aangezien ik een paar maanden bezig ben geweest met het systematisch verbeteren van 'candy fuels' trapt dit toch een beetje op mijn ziel. Het toevoegen van een optimaal percentage rode ijzeroxide liet de snelheid waarmee de droge brandstof verbrandt tot wel 36% toenemen, terwijl de totale kiloprijs van de brandstof slechts 8 cent toenam. Het is inderdaad waar dat R-Candy op zich ook wel wil vliegen, maar ijzeroxide is zéér eenvoudig verkrijgbaar, een aanzienlijke verbetering en praktisch gratis. De loterij winnen is uiteindelijk ook nergens voor nodig als je een gemiddeld inkomen hebt, maar je geeft je winnende lot toch ook niet weg? En ik zie nu dat dit eigenlijk een voorstelthread was, dus bij dezen: Welkom op het forum RedRocket~
 6. < Duikt af en toe op voor bijdehand gedoe en wijsheden. Verder geen zin om op de thread in te gaan. Iedereen een spectaculair Nieuwjaar gewenst~
 7. Pjee

  dna is back

  Nog altijd hét verhaal als men toevallig een andere theoreticus tegen komt. Welkom etc~
 8. Welkom. Je lijkt een goede instelling te hebben, maar om toch even wat standaard dingen te zeggen: Geen vuurwerk meer uit elkaar slopen, veel lezen voor je wat doet, denk op dit forum altijd aan je interpunctie, zorg dat je altijd bewust bent van de stoffen waar je meer werkt, kruit is met een T, fontein met ei.. Etc etc~ Seriously though: Veel mensen hier zijn ook begonnen door met commercieel vuurwerk te kloten, maar het is nooit slim en zeker niet waar dit forum om draait. Als je echt met pyrotechniek aan de slag wil raad ik aan eerst een tijdje mee te lezen. All the best.
 9. Ik denk dat het meer de vraag is wat hij verder in z'n kelder had liggen tbh. Ik schat hem niet stom genoeg in om in één keer een dergelijke hoeveelheid te verwerken.
 10. Bah.. 'K hoop dat hij er geen blijvende verwondingen aan overhoudt.
 11. Helemaal in stijl met z'n naam zegt Prophet een hoop wijze dingen, maar ik zou toch nog iets willen opmerken. Het is zeker waar dat een beginner in de pyrotechniek met een zeker respect behandeld moet worden. Zo kwam er niet lang geleden iemand nieuw binnen met een "Hoi ik ben.. Dit heb ik gedaan.. Maar ik weet ook dat dat nog niet echt pyrotechnisch is.. Dus ik ga eerst een tijdje lezen en kennis opdoen"-topic. Dat is prima, zo mogen er van mij wel honderd nieuwe leden per maand zijn. Echter, dat iemand zonder ervaring met onze hobby zich hier aanmeld maakt hem alleen een nieuw lid op het forum. Geen beginner in de pyrotechniek. Je hebt mensen die hier komen omdat ze bijvoorbeeld een vriend hebben die al op een zeker niveau met pyrotechniek bezig is of omdat ze uit een scheikundige interesse bij de hobby terecht zijn gekomen. Die mensen hebben een grote kans om ook daadwerkelijk wat substantieels te produceren en moeten dan ook als beginnende leden behandeld worden. Helaas heb je ook altijd mensen gehad die hier komen omdat ze gehoord hadden dat je 'zelf bommen kan maken' en die zullen er ook altijd blijven. Dan nu het onvermijdbare botte stuk van mijn post: Zoals je ervaring in de pyrotechniek op doet, zo doe je ook ervaring met het forum op. Na meer dan 5 jaar hier acht ik mezelf toch echt in staat om tot op zeker niveau te kunnen beoordelen of iemand een grote kans heeft tot een serieus lid uit te groeien. Same goes for HD die de eerstvolgende 'onbeleefde' post maakte. Grof gedrag op zich is misschien niet goed, maar iemand met een professioneel introductietopic zul je hier nooit getrashed zien worden. We weten wie weg te schelden, wie de goede kant op te schreeuwen en wie rustig een goede dag te wensen. Cheers. P.S: Wat dit forum echt nodig heeft is een "edited by.." zin die niet verschijnt als je binnen de minuut even een spellingsfout aanpast. I'm just sayin'.
 12. Pjee

  Hallo!

  Verbeter je spelling voor mensen (terecht) gaan zeuren. Welkom.
 13. Pjee

  Stars

  Draai de pan 90 graden en spray een klein beetje water op de cores/stars wanneer ze op een rand van de pan liggen. Leg nu een eetlepel compositie bij het (droge) midden van je pan en rol de stars er (door)heen. Rol ze net zo lang tot vrijwel al het poeder weg is. (Er blijft waarschijnlijk wel wat compositie aan de pan geplakt op de plaats waar je de cores nat gemaakt hebt, maar dat is niet erg) Zorg er voor dat je de stars iedere keer op dezelfde plaats licht nat maakt en dat ze van de natte plek meteen op een laagje poeder terecht komen. Als je het goed doet zou er (vrijwel?) geen compositie aan de bodem van je pan moeten blijven plakken. Voor het bevochtigen van de stars kun je het beste een water verstuiver gebruiken. Overigens verkopen ze bij een Zweedse meubelzaak halve - holle - bollen van metaal, die meer dan perfect zijn voor het rollen van lichtkogels. I felt like being useful.
×
×
 • Create New...